Home Πετρούπολη Στραγγαλισμό του άτυχου βρέφους, διαπίστωσε η ιατροδικαστής
Στραγγαλισμό του άτυχου βρέφους, διαπίστωσε η ιατροδικαστής

Στραγγαλισμό του άτυχου βρέφους, διαπίστωσε η ιατροδικαστής

0
0

Απόφραξη της αναπνευστικής οδού και στραγγαλισμό με τον ομφάλιο λώρο αλλά και σχοινί διαπίστωσε η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού κατά τη νεκροτομή του άτυχου βρέφους που βρέθηκε χθες νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Πίνδου στην Πετρούπολη.

 

Η ιατροδικαστής προσδιόρισε χρονικά την γέννηση, σχεδόν 12 ώρες ώρες πριν τον εντοπισμό του, και τον θάνατό του μεταξύ 00:00 και 06:00 της Δευτέρα. Το βρέφος δολοφονήθηκε πιθανότατα μισή ώρα μετά την γέννησή του και πετάχτηκε στα σκουπίδια. Το βρέφος γεννήθηκε εν ζωή και δεν ήταν ούτε πρόωρο ούτε είχε κάποια άλλα προβλήματα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Το νεκρό βρέφος, γένους αρσενικού, έμεινε μέσα στον κάδο περίπου 10 ώρες προτού το εντοπίσει ρακοσυλλέκτης.

Οι Αξιωματικοί Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσουν τη μητέρα του βρέφους.  Εκτιμούν πως δεν πρόκειται για μια προμελετημένη πράξη, αλλά για στιγμιαία απόφαση. Θεωρούν επίσης ότι ο δράστης ή οι δράστες βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Διεξάγουν εξονυχιστικές έρευνες σε κλινικές, νοσοκομεία ακόμη και σε ιδιωτικά ιατρεία για να μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Μαρτυρίες

Σύμφωνα με υλικό από κάμερα ασφαλείας έχουν εντοπιστεί δύο πρόσωπα, πιθανοί ύποπτοι, που μπορεί να πέταξαν το νεκρό βρέφος στον κάδο. Για τον έναν οι πληροφορίες μιλούν για άνδρα που κρατούσε πλαστική σακούλα που στάθηκε κοντά στον κάδο. Διακρίνεται ότι το άνοιξε και πέταξε μέσα τη σακούλα και μετά από κάποια δευτερόλεπτα αποχώρησε με αυτοκίνητο. Κάποιοι περίοικοι μίλησαν και για ομάδα ρομά που γύρω στα μεσάνυχτα πέρασαν από την οδό Πίνδου άνοιξαν τον κάδο αλλά δεν γνωρίζουν αν άφησαν κάτι, ή απλά έψαχναν για κάτι!