Home Πετρούπολη Έλεγχοι και παρεμβάσεις στο 10ο Δημοτικό, μετά την πτώση του παραθύρου!
Έλεγχοι και παρεμβάσεις στο 10ο Δημοτικό, μετά την πτώση του παραθύρου!

Έλεγχοι και παρεμβάσεις στο 10ο Δημοτικό, μετά την πτώση του παραθύρου!

0
0

Απάντηση στην Ένωση Γονέων που έθεσε θέμα ασφαλείας στα σχολικά κτίρια της Πετρούπολης έδωσε η δημοτική αρχή με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν ενημέρωσε ότι το συμβάν με την πτώση του παραθύρου έγινε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και η κινητοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας ήταν άμεση ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά αλλά και να προχωρήσουν σε ελέγχους και παρεμβάσεις σε όλα τα κουφωμάτα του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

“Στις 22/01/2018 ενημερωθήκαμε για το συμβάν στο 10ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας, όπου ένα παράθυρο αποκολλήθηκε, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί μαθητών ή εκπαιδευτικών.
Άμεσα -την ίδια μέρα- κινητοποιήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου η προϊστάμενη Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού αφού έκανε αυτοψία, έδωσε οδηγίες στα Τεχνικά Συνεργεία για την παρέμβαση που πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο κούφωμα και επιπρόσθετα έργα σε όλα τα κουφώματα του σχολείου.
Μάλιστα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας επικοινώνησε με τον Σύλλογο Γονέων, όπως αντίστοιχα και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με τον Διευθυντή του σχολείου, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες και τον προγραμματισμό εργασιών του Δήμου.
Την επόμενη μέρα ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις και αφού ολοκληρώθηκαν στα κουφώματα που είχαν πρόβλημα, σταμάτησαν προσωρινά, λόγω άλλων επίσης άμεσων εργασιών ασφαλείας που προέκυπταν σε άλλους δημοτικούς χώρους (κυρίως σε σχολεία).
Ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Δήμαρχο, προκειμένου να συζητηθεί το επικείμενο θέμα καθώς και μία σειρά άλλες εργασίες που αφορούν το σχολείο. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Σύλλογο τα εξής: οι εργασίες στα υπόλοιπα κουφώματα του σχολείου άμεσα θα συνεχιστούν, όπως επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν οι οριοδείκτες στην είσοδο του σχολείου και θα γίνουν και οι διαγραμμίσεις. Σε περίπου δέκα μέρες ξεκινάει η εργολαβία του Δήμου στα σχολεία.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η εργολαβία θα ξεκινήσει από το 10ο Δημοτικό με τις εργασίες στα κουφώματα των κλιμακοστασίων. Τέλος, ενημέρωσε τον Σύλλογο πως η ανακατασκευή του γηπέδου του σχολείου θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο τους επόμενους μήνες.
Ο Δήμος διεκδικεί η κυβέρνηση να άρει την αναστολή των προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο, προκειμένου να στελεχωθούν τα τεχνικά συνεργεία με προσωπικό ώστε να μπορούν οι Δήμοι να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι η αιτία που κάποιες φορές καθυστερούν να έρθουν εις πέρας, τα αιτήματα που γίνονται από τις σχολικές μονάδες, αφού το προσωπικό των τεχνικών συνεργείων είναι αναντίστοιχο με τις δημοτικές δομές όλης της πόλης. Αρκεί να σημειώσουμε ότι οι δύο σιδεράδες του τεχνικού
συνεργείου είναι υπεύθυνοι για τα 41 σχολεία και τους 7 βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια.
Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που η κυβέρνηση με την πολιτική της μας δημιουργεί, ως Δήμος προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκριθούμε στα αιτήματα για εργασίες που προκύπτουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– γενναία κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία της πόλης μας,
– ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, στα οποία να μπορεί να γίνεται με ασφάλεια η διδασκαλία των μαθητών,
– μόνιμο και σταθερό προσωπικό, προκειμένου να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε ό,τι εργασία προκύπτει.
– αντισεισμικό έλεγχο με ευθύνη των ΚΤΥΠ και του Υπουργείου Παιδείας”.