Home Πετρούπολη ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΠΑΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ
ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΠΑΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΠΑΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ

0
0

 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

 

Στην πέμπτη ημέρα κατάληψης βρίσκονται οι μαθητές του ΕΠΑΛ. Διαμαρτύρονται ότι ακόμη δεν ολοκληρωθεί οι επισκευές των ζημιών στο κτίριο του σχολείου τους. Αυτές προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής 19 Ιούλη στην Αττική.

Έξι αίθουσες διδασκαλίας εργαστηρίων του ΕΠΑΛ παραμένουν κλειστές για λόγους ασφαλείας και οι μαθητές για σχεδόν τρεις μήνες μετακινούνται για τα μαθήματα των εργαστηρίων στο ΕΠΑΛ Ιλίου. Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών ξεκίνησαν περίπου πριν ένα μήνα. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι από την προηγούμενη εβδομάδα θα παραδίδονταν έτοιμες.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ με την στήριξη της Ένωσης Γονέων μετά από Γενική Συνέλευση (8/11) προχώρησαν σε κατάληψη. Παράλληλα πραγματοποίησαν μέσα στην εβδομάδα δύο πορείες διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης.

 

ΣΤΙΣ 15/11 Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ

Σε συνάντηση με τη δημοτική αρχή επισήμαναν πως έχουν χαθεί πολλές ώρες διδασκαλίας και ότι επειδή στο ΕΠΑΛ Ιλίου δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες κάποιοι μαθητές πηγαίνουν απλά για βόλτα, όπως συμβαίνει με τους Ηλεκτρολόγους.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Σκαλιστήρας τους είπε ότι η καθυστέρηση των επισκευών σημειώθηκε διότι κατά τις εργασίες διαπιστώθηκαν κι άλλες ζημιές που δεν είχαν φανεί από την αρχή, ενώ υπήρξε νέα δέσμευση ότι θα παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 15/11 οι αίθουσες του τρίτου ορόφου και σταδιακά θα παραδοθούν κι άλλες τρεις αίθουσες στο αμέσως επόμενο διάστημα.