Home Πετρούπολη «ΦΩΝΑΖΕΙ» ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
«ΦΩΝΑΖΕΙ» ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

«ΦΩΝΑΖΕΙ» ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

0
0

Με ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης διαμαρτύρεται για την πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση του Δήμου απέναντι στους συμβασιούχους

Mε νέα ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης καταφέρεται εναντίον της διοίκησης Βλάχου κάνοντας λόγο για μέτωπα που έχει ανοίξει με τους συμβασιούχους αλλά και με τους δημότες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “από την μία μειώνουν το ωρομίσθιο και απολύουν συμβασιούχους και από την άλλη σχεδιάζουν αυξήσεις συνδρομών στις Πολιτιστικές και Αθλητικές δομές για τους Δημότες”. Τέλος ζητούν από τη διοίκηση να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους να πάρει πίσω τις απολύσεις των συμβασιούχων, να μην περάσουν οι αυξήσεις στις πολιτιστικές, αθλητικές δομές και το Ωδείο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η Διοίκηση Βλάχου μαζί με τους συνοδοιπόρους τους έχουν βάλει στο στόχαστρο Πολιτισμό, Αθλητισμό και Ωδείο. Κάνουν μία  σοβαρή και σχεδιασμένη   προσπάθεια να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.  Χωρίς καμία δόση υπερβολής έχουν δύο μέτωπα στην επίθεση που έχουν ανοίξει, με τους εργαζόμενους συμβασιούχους στις δομές αυτές και με τους δημότες.

Οι εργαζόμενοι εδώ και 1,5 χρόνο βιώνουν μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση απληρωσιάς και αβεβαιότητας. Η διοίκηση όμως δεν έχει αρκεστεί μόνο σε αυτό, οι άθλιες συμβάσεις που ετοίμασαν δείχνει πολύ καθαρά ότι είναι απέναντι στους εργαζόμενους. Πληρωμή τμηματικά και όποτε θέλουν, δεν θα πληρώνονται σε περίπτωση που κλείσει η δομή, μειωμένο ωρομίσθιο  κατά 16,6%.

 Οι συμβασιούχοι ήρθαν καλοκαιριάτικα αντιμέτωποι με πρόστιμα  από τον ΕΦΚΑ με  ευθύνη αποκλειστικά της Διοίκησης. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τρεις εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε τμήματα του Πολιτισμού που εργάζονταν για χρόνια (από 13 μέχρι 17χρ.) είδαν την πόρτα της εξόδου από τον δήμο. Αυτές είναι  απολύσεις,  γιατί ακόμα και αν έληξαν οι συμβάσεις τους,  η διοίκηση  είχε το δικαίωμα να ανανεώσει την σύμβαση, όμως δεν το έπραξε.

Από την μία μειώνουν το ωρομίσθιο και απολύουν συμβασιούχους και από την άλλη σχεδιάζουν αυξήσεις συνδρομών στις Πολιτιστικές και Αθλητικές δομές για τους Δημότες.

Οι δημότες αναρωτιούνται γιατί φέτος τα τμήματα του Πολιτισμού έφτασαν μέσα Οκτωβρίου και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Έχει μία αξία να γνωρίζουν γιατί καθυστερεί η διοίκηση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι από κάποια ανικανότητα, μάλιστα μέλη τις διοίκησης το παραδέχονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι λόγοι πολύ ξεκάθαρα είναι γιατί θέλουν:

• Να απολύσουν τους τρεις  εργαζομένους συμβασιούχους πρώτα και να ξεκινήσουν άλλοι συμβασιούχοι. Γι΄ αυτό και  άλλαξαν την έναρξη των συμβάσεων από Γενάρη κάθε χρόνο σε Οκτώβριο γιατί στα μέσα της χρονιάς δεν μπορούν να αλλάζουν τους Δάσκαλους – συμβασιούχους.

• Να αυξήσουν τις συνδρομές στα τμήματα Πολιτισμού Αθλητισμού και του Ωδείου πριν ξεκινήσουν, για την ακρίβεια πριν αρχίσουν να πληρώνουν. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11/10/21 το 14ο θέμα αφορούσε αυξήσεις στις δομές αυτές. Παρά το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση (θα συνεχιστεί την Τετάρτη 20/10) η διοίκηση επιμένει ότι πρέπει να βάλει ο δημότης το χέρι στην τσέπη αν θέλει να συμμετέχει. Η διοίκηση δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να περάσει αυξήσεις στις δομές αυτές. Τουλάχιστον άλλες δύο εισηγήσεις για αυξήσεις από 50%  μέχρι και 300%  στις δομές αυτές έχουν εμφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2019, αλλά δεν έφτασαν μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανό γιατί δεν θα ψηφίζονταν  οι αυξήσεις.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις  είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε αγώνα μαζί εργαζόμενοι και ο λαός τις Πετρούπολης:

• Να μην περάσει καμία απόλυση συμβασιούχου.

• Να πάρουν πίσω τις άθλιες αντεργατικές συμβάσεις.

• Να πληρώσει ο Δήμος τα πρόστιμα που καταλογίστηκαν  στους συμβασιούχους από τον ΕΦΚΑ.

• Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι ανάγκες είναι μεγάλες στην καθαριότητα συνολικά, ( στα περισσότερα σχολεία υπάρχει μια 3ωρη καθαρίστρια) στο πράσινο, στα τεχνικά συνεργεία, στις διοικητικές υπηρεσίες ,στους Παιδικούς Σταθμούς. Με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με 3ωρα και 8μηνα δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας Δήμος. 

Η διοίκηση του Δήμου να σταθεί δίπλα και όχι απέναντι σε όποια δικαστική προσπάθεια γίνεται από τους εργαζόμενους για να γίνουν αορίστου χρόνου.

Να μην περάσουν η αυξήσεις στις Πολιτιστικές και Αθλητικές Δομές και στο Ωδείο. Όλοι οι δημότες της Πετρούπολης να έχουν δυνατότητα πρόσβασης, στο Ωδείο στις Πολιτιστικές και Αθλητικές δραστηριότητες και γενικότερα σε όλες τις δομές του Δήμου.