Home Πετρούπολη ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ»
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ»

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ»

0
0

Με γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στέκεται στο πλευρό της δημοτικής αρχής Πετρούπολης για την προστασία του Ποικίλου Όρους

 

 

Την πρώτη αντίδραση από τις συναντήσεις της δημοτικής αρχής με τα πολιτικά κόμματα για την προστασία του Ποικίλου Όρους ήρθε υπό μορφή δήλωσης από την Φώφη Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

 

«Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Είμαστε στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής της Πετρούπολης, για την προστασία του Ποικίλου Όρους, του “πνεύμονα πρασίνου” στην ευρύτερη περιοχή.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Οφείλει τώρα να παρέμβει νομοθετικά, για να δοθεί οριστική λύση, να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας της περιοχής.

Το Κίνημα Αλλαγής αναλαμβάνει άμεσα τις σχετικές Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες».

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης, η δημοτική αρχή επιδιώκει από τις αρχές του Ιουνίου πραγματοποιεί συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα προκειμένου να αναδείξει το θέμα της προστασίας του Ποικίλου Όρους. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τη ΜέΡΑ 25, όπου ζητήθηκε η υποστήριξη στο αίτημα της δημοτικής αρχής για πολιτική λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης ώστε να διαφυλαχθεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτηρισμός του Ποικίλου Όρους.

Και στις τρεις συναντήσεις υπήρξαν θετικές αντιδράσεις, αλλά το ΚΙΝΑΛ προχώρησε ένα βήμα περισσότερο.

Εκτός από την δημόσια δήλωση της Φώφης Γεννηματά, θα γίνει και σχετική επερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ενώ οι εκπρόσωποι του Κινήματος, αποδέχθηκαν πρόταση της διοίκησης για την επίσκεψη της προέδρου στην Πετρούπολη και στο Ποικίλο Όρος ώστε να διαμορφώσει και προσωπική άποψη, που θα ενισχύσει το δίκαιο του αιτήματος της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης.