Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

0
0

Την στήριξη της στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που από τη Δευτέρα ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Πετρούπολης

 

 

Με μία χαμογελαστή καλημέρα η Ένωση Γονέων θα υποδεχθεί τους υποψήφιους μαθητές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που τη Δευτέρα 14/6 ξεκινούν τη δική τους μάχη στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι σε μια ξεχωριστή χρονιά, όπου τα σχολεία για πολλούς μήνες ήταν κλειστά, όπου για πρώτη φορά θα ισχύσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής, όπου μαθητές θα δώσουν εξετάσεις σε λυόμενα, η ίδια εύχεται δύναμη και αισιοδοξία…

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων έχει ως εξής:

«Ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις, με τα παιδιά μας στα ημερήσια, τα εσπερινά, τα ΕΠΑΛ, να δίνουν εξετάσεις για να δοκιμάσουν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας, τα αγαπάμε, τα στηρίζουμε, με ένα χαμόγελο και σε αυτή τη μάχη.

Σε μια ξεχωριστή χρονιά, όπου τους περισσότερους μήνες τα σχολεία ήταν κλειστά. Που η διαδικτυακή «διδασκαλία» πήρε τη θέση της φυσικής παρουσίας στην τάξη.

Επειδή οι διεκδικήσεις μας έχουν αποτελέσματα και εφέτος θα υπάρχει από τον Δήμο η ενεργοποίηση υγειονομικού προσωπικού και η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης  τις μέρες των εξετάσεων (που αποδείχτηκε και πέρσι η σημαντική συμβολή του).

Δεν ξεχνάμε πως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής που νομοθέτησε η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αποκλείσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες μαθητών, ενίσχυσε την πεποίθηση μας πως  δεν έχει την ελάχιστη βάση ενδιαφέροντος ούτε για την Παιδεία , ούτε για ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά, το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν ξεχνάμε πως στο 2021 υπάρχουν μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις σε λυόμενα και έχουμε χρέος να μην έχουν τέτοια «τύχη» και όσα παιδιά συνεχίζουν να φοιτούν, κάνοντας τα πάντα για την άμεση επισκευή του 2ου Λυκείου.

Για αυτούς-αυτές  που δίνουν εξετάσεις και για τα υπόλοιπα παιδιά να ευχηθούμε δύναμη και αισιοδοξία, σε όλες τις μάχες της ζωής.

Να έχουν όμορφα ταξίδια και όνειρα, στον νέο κύκλο μετά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το μάθαμε και το μαθαίνουν τα παιδιά μας καλά, πως τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Σήμερα στο σχολείο για ασφαλή και ουσιαστική μόρφωση, αύριο στη δουλειά, το Πανεπιστήμιο, τη γειτονιά…

Και αυτή τη χρονιά θα είμαστε έξω από τα εξεταστικά κέντρα της Πετρούπολης με μια χαμογελαστή καλημέρα, για να θυμόμαστε πως κανείς δεν είναι μόνος του …

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κοντός

Ο  Γραμματέας
Βασίλης  Σταθόπουλος»