Home Πετρούπολη ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

0
0

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΞΗΡΑΣ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

 

Την τύχη του 7ου Δημοτικού Σχολείου, λίγες μέρες μετά το βανδαλισμό του, είχε και το κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Τριάδας, καθώς άγνωστοι το βράδυ στις 25/5 παραβίασαν πόρτα του γηπέδου εισήλθαν στο χώρο και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Ο αγωνιστικός χώρος μετά τον καθαρισμό του από ιδιωτικό συνεργείο που πλήρωσε η Ίριδα Πετρ.

Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα που οδηγεί στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου. Κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και άδειασαν τους πυροσβεστήρες εντός του γηπέδου γεμίζοντας με ένα παχύ στρώμα ξηράς σκόνης όλο το χώρο. Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν ο σύλλογος καλαθοσφαίρισης Ίριδα Πετρούπολης, με δικά της έξοδα, είχε προχωρήσει σε καθαρισμό του γηπέδου. Ο σύλλογος καλείται τώρα να πληρώσει εκ νέου ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το γήπεδο, καθώς ο δήμος, σύμφωνα με δήλωση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Χρυσάνθης Παχίδου (στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο),  αδυνατεί να το κάνει λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των καθαριστριών.

 

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Άγνωστοι άδειασαν τους πυροσβεστήρες στον αγωνιστικό χώρο , καθιστώντας τον ακατάλληλο προς χρήση

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αυξημένη παραβατικότητα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας από ομάδες ανηλίκων που, έχοντας ορμητήριο την πλατεία αλλά και το 7ο Δημοτικό, προκαλούν διάφορα επεισόδια και ζημιές.

Έχουν γίνει μάλιστα και καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής και στην Αστυνομία. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι και η καταγγελία κατοίκου της περιοχής της Αγίας Τριάδας σε ομάδα στο facebook, όπου περιγράφει τη «δράση» ομάδας παιδιών 10-13 ετών, που μαζεύονται έξω από το 7ο Δημοτικό και δημιουργούν διάφορα προβλήματα είτε με τσακωμούς με άλλους συνομήλικους τους, είτε με παρενοχλήσεις σε περαστικούς κυρίως ηλικιωμένους, είτε βανδαλισμούς σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή στο ίδιο το σχολείο. Ο ίδιος δηλώνει μάλιστα την ανησυχία του για αυτά τα ίδια τα παιδιά και την ασφάλειά τους.

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Ένα ακόμη συμβάν είναι οι συμπλοκές μεταξύ παρεών ανηλίκων από την Αγία Τριάδα με αντίστοιχες παρέες από την Παναγίτσα. Μία «κόντρα» που κρατάει χρόνια από ότι μας είπαν κάτοικοι των περιοχών αλλά που το τελευταίο διάστημα και μάλιστα κατά την καραντίνα εντάθηκαν σε σημείο, που αυτόπτες είδαν ανήλικους να βγάζουν ακόμη και σουγιάδες, κυρίως για να φοβίσουν τους… αντιπάλους τους.

Πάντως την περασμένη εβδομάδα υπήρξε έντονη κινητικότητα της αστυνομίας πέριξ της πλατείας στην Παναγίτσα, με κάποιους να μιλούν για καρτέρι που είχε στήσει η μία ομάδα ανηλίκων, στην άλλη και η συμπλοκή τελικά αποφεύχθει χάρη στην εμφάνιση των αστυνομικών.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα περιστατικά βανδαλισμού στο 7ο Δημοτικό, οι ζημιές στο κλειστό της Αγίας Τριάδας και η παραβατική συμπεριφορά ομάδων ανήλικων σχετίζονται άμεσα μεταξύ τους, καλό είναι όμως να παρθούν κάποια μέτρα ώστε όπως δηλώνει και ο κάτοικος της περιοχής να μην αποκτήσουν τα «οργισμένα νιάτα» εμπειρία από προσαγωγές, αστυνομικά τμήματα, μηνύσεις κλπ.