Home Δυτική αθήνα 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

0
0

Φόρο τιμής στη γυναίκα, απέτιναν μέσω μηνυμάτων τους οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με αφορμή της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

 

Οι δήμαρχοι του Δυτικού Τομέα Αθηνών με γραπτά τους μηνύματα τιμούν την γυναίκα, ως μητέρα, ως σύντροφο, ως εργαζόμενη και χαιρετίζουν την ισότιμη συμμετοχή της σε δικαιώματα και ευκαιρίες για την συγκρότηση της σύγχρονης  κοινωνίας.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ: ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

«Δεν νομίζω ότι αρκεί μια παγκόσμια μέρα για να αναγνωρίσουμε την αξία της γυναίκας. Τιμάμε τη μάνα, την αδερφή, τη νοικοκυρά, τη σύντροφο, την εργαζόμενη, τη φίλη. Τιμάμε όλες τις γυναίκες που καθημερινά καλούνται να ανταποκριθούν σε έναν πολλαπλό ρόλο και καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία. Αναγνωρίζουμε την αξία τους και είμαστε πάντα αρωγοί στην μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο μας πιο καλό, πιο ελεύθερο, πιο ίσο. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου»!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ: ΜΕΡΑ ΑΝΦΟΡΑΣ Η 8η ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

«Ημέρα της γυναίκας σήμερα.

Της γυναικας μάνας, συζύγου, κόρης, αδερφής αλλά και της γυναικας εργαζόμενης, επιστήμονα και αγωνίστριας.

Η συγκεκριμένη ημέρα, θεωρώ, ποτέ δεν ήταν μονοσήμαντη.  Πρέπει να αφορά και να αγγίζει, εξίσου, γυναίκες και άντρες.

Δεν είναι γιορτή ή για να το πω καλύτερα, δεν είναι μόνο γιορτή, είναι μέρα αναφοράς στην ζωή, στην γέννηση, στη διάρκεια.

Είναι μέρα τιμής για όλο το ανθρώπινο γένος και η γυναίκα είναι ο φορέας που το διατηρεί και το διαιωνίζει.

Και μην ξεχνάμε: Η αγάπη, η ευτυχία, η ευγένεια, η καλοσύνη, η αξιοπρέπεια, η φιλία, η παιδεία και ό,τι ομορφαίνει τη ζωή μας είναι γένους θηλυκού!

 

 

ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ: ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμπίπτει φέτος με την τεράστια υγειονομική κρίση που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, γεγονός που, σύμφωνα με τα στοιχεία, αποτελεί αιτία όξυνσης του φαινομένου βίας και κακοποίησης κατά των γυναικών λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού στο σπίτι.

Συμπίπτει όμως και με τις καταιγιστικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για γυναίκες- θύματα σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας τους. Χώροι που από πηγή χαράς μετατράπηκαν για εκείνες σε πηγή φόβου.

Το πρωτόγνωρο κοινωνικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα καταδεικνύει πώς η προσπάθεια για ισότητα μεταξύ των φύλων πρέπει να αποτελεί μέσο διαρκούς επαναπροσδιορισμού και αλλαγής σε όλες τις κοινωνίες. Να βάζει φραγμό σε όλα εκείνα που βαθαίνουν το χάσμα στην εργασία, την οικονομία, την πολιτική, την καθημερινότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα τιμής για την πολυσήμαντη προσφορά της στους πολλαπλούς ρόλους που διαδραματίζει, δεν είναι μόνο μια ευκαιρία μνήμης και αναφοράς. Είναι κίνητρο για άρση των εμποδίων και μηδενική ανοχή στα εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος της. Είναι κίνητρο για να θυμόμαστε και κυρίως για να πράττουμε.

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: ΓΥΝΑΙΚΑ, Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Γυναίκα, εσύ η ίδια από μόνη σου, είσαι η γιορτή στη ζωή μας. Καθρέφτης ομορφιάς, τρυφερότητας και ονείρων. Χαρά, μορφή γλυκιά της ζωής μας, να σ’ έχουμε πάντα δίπλα μας.

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, μέρα γυναίκας – μέρα ηλιόλουστη!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ, ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Η σημερινή ημέρα είναι μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Μια ημέρα σεβασμού και τιμής για όλα όσα προσφέρουν στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εξακολουθούν να παραμένουν οξύτατα. Ζώντας μέσα στην κρίση της πανδημίας, οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα, μιας και βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένες απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία, στην ανεργία και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Είναι οι πρώτες που απολύονται, οι τελευταίες που προσλαμβάνονται, οι πρώτες που νιώθουν τα πρόσθετα οικονομικά οικογενειακά βάρη, τα συνήθη θύματα της βίας (σωματικής & ψυχολογικής) στο σπίτι, στην εργασία, στον δρόμο…

Σε μια εποχή που οι διαχρονικές αξίες καταρρέουν και που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται εξαιτίας της κρίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ο πολυσήμαντος ρόλος της γυναίκας.

Στον Δήμο Πετρούπολης στηρίζουμε εμπράκτως το αυτονόητο αίτημα των γυναικών για ισότητα και επιδιώκουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων, καθώς και στη Διοίκηση του Δήμου.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε σταθερά την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υποστήριξης τους, δια μέσου της νεοσύστατης  Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πετρούπολης και των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία αλλά και ο καθένας από εμάς, οφείλουμε να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και να αγωνιστούμε  με κάθε πρόσφορο τρόπο για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως τα δικαιώματα.

Και ας μη ξεχνάμε: Οι γυναίκες είναι ικανές απ’ το μηδέν να κάμουν το παν! Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μία σταθερή υπενθύμιση της ανάγκης να διασφαλίζονται καθημερινά συνθήκες πραγματικής ισότητας των φύλων παντού. Στην εργασία, στο σπίτι, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη μέριμνα.

Ακόμη και σήμερα, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί,  οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις ή βία λόγω του φύλου τους. Οι αγώνες των γυναικών και σύγχρονα κινήματα όπως το MeToo μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας νοοτροπίας στην ελληνική κοινωνία. Οφείλουμε όλοι να τα αγκαλιάσουμε και να τα στηρίξουμε έμπρακτα.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας ανακοινώνω ότι επιταχύνουμε την δημιουργία στον Δήμο Χαϊδαρίου ενός σημαντικού θεσμού, της Δημοτικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων. Επίσης, με την ψήφιση σε λίγες μέρες του νέου ΟΕΥ, αναβαθμίζονται οι πολιτικές για την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών με την δημιουργία Γραφείου Ισότητας στο πλαίσιο του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου.

Προχωράμε μπροστά, δημιουργούμε μια σύγχρονη πόλη με πραγματικά ίσα δικαιώματα για όλους και όλες!

 

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα που ετοίμασε η Σχολή Μελοδραματικής του Δημοτικού Ωδείου.