Home Δυτική αθήνα Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ κ. ΜΙΧΟ
Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ κ. ΜΙΧΟ

Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ: ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ κ. ΜΙΧΟ

0
0

Για δικαίωση της οικονομικής πολιτικής της δημοτικής αρχής της οποίας ηγήθηκε κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η δική μας πόλη», Γιώργος Καπλάνης.

 

Συγκεκριμένα με επιστολή του προς τον σημερινό δήμαρχο Λάμπρο Μίχο, ο κ. Καπλάνης αναφέρεται στην ψήφιση του ισολογισμού, που είχε θετικό πρόσημο μετά από 20 χρόνια.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα καταφέραμε! Με αγάπη, με δικαιοσύνη (όχι αυτή του «σήμερα για λίγους», αλλά αυτή του «πάντα για όλους»!), με κατανόηση, με «νοικοκυριό», με οικονομία, με συνεχή δουλειά, με ξενύχτια, με αγώνα και πολλά άλλα…»

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΠΛΑΝΗ

“κ. Μίχο,

στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επέλεξα να μην συμμετάσχω στο θέμα της ψήφισης του ισολογισμού της τελευταίας χρονιάς διοίκησής μου για να σας καμαρώσω! Και δικαιώθηκα απόλυτα για την επιλογή μου! Μπορεί τα λόγια σας να μην τα καταφέρνουν, μα οι πράξεις σας ενίοτε λένε αλήθειες!

Εγκρίνατε πανηγυρικά την οικονομική πολιτική του ανθρώπου που λέγατε πως δεν σας άφησε μαντήλι να κλάψετε, που σας άφησε λεηλατημένο, κατεστραμμένο και καταχρεωμένο δήμο, που άφησε άδεια ταμεία. Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει, πως ο μεγαλύτερος κατήγορος και υβριστής του Γιώργου του Καπλάνη, θα γίνει ο καλύτερος διαφημιστής του. Γιατί αυτό κάνατε ψηφίζοντας τον ισολογισμό των πεπραγμένων μας! Και μάλιστα μετά από μια δύσκολη δεκαετή οικονομική καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας σε μια καταρρακωμένη Ευρώπη! Μα και πώς να κάνατε το αντίθετο; Παρά τα προεκλογικά σας φληναφήματα, διαπιστώσατε, τελικά, πως ήμασταν αυτοί που καταθέσαμε τον μόνο ισολογισμό με θετικό πρόσημο μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια!!!

Μα πώς τα κατάφεραν; Θα αναρωτιέστε… Δύσκολα ναι, μα τα καταφέραμε! Με αγάπη, με δικαιοσύνη (όχι αυτή του «σήμερα για λίγους», αλλά αυτή του «πάντα για όλους»!), με κατανόηση, με «νοικοκυριό», με οικονομία, με συνεχή δουλειά, με ξενύχτια, με αγώνα και πολλά άλλα, μάλλον άγνωστα σε εσάς και την «αυλή» σας. Γιατί, εμείς, δεν χαραμίζαμε τα χρήματα των ανθρώπων αυτής της πόλης σε γκράφιτι, ούτε σε διαφημιστικά φυλλάδια, ούτε σε σιντριβάνια, ούτε σε «πληρωμένες πένες», ούτε σε προαποφασισμένες προσλήψεις των «δικών μας» παιδιών, ούτε σε «εξοφλήσεις ανοιχτών επιταγών», ούτε σε φιέστες και φωτογραφίες… Ούτε περιττολογούσαμε «σπέρνοντας» το διχασμό στα άκρα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε στηρίζαμε τον άγονο –πολλές φορές υβριστικό και πάντως απαράδεκτο- εμπαθή λόγο, ούτε απαξιώναμε κανένα και ποτέ, ούτε εκδικούμασταν! Έτσι τα καταφέραμε! Κι ας μας είχατε «προικίσει», με την αποχώρησή σας το 2009, με 12.000.000 € σε οφειλές!

Συνεπής σε ό,τι γράφω και πράττω, σας θυμίζω την από 26/06/2020 δημόσια επιστολή μου, στην οποία έγραφα ότι μέσα σε επτά χρόνια, δηλαδή ως το 2017, επί διοικήσεώς μου, μειώσαμε τις υποχρεώσεις που εσείς δημιουργήσατε κατά 3.500.000€ και ότι, αν βγάλετε τα επίσημα στοιχεία του 2018 και 2019, θα δείτε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα! Και πράγματι τα βγάλατε, και πράγματι είδατε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, και πράγματι τα ψηφίσατε με χέρια και με πόδια! Έτσι είναι… Γιατί εμείς χτίζαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με φορείς, με οργανισμούς, με γειτονικούς δήμους, με όλους και φέρναμε νέες υπηρεσίες και έργα (ΤΕΒΑ, ΚΕΠ Υγείας, εμβολιασμούς, ιατρικές εξετάσεις, προνοιακά επιδόματα, διακανονισμούς ΔΕΚΟ, αντιπλημμυρικά, διανοίξεις οδών, παιδικές χαρές, πράσινη γειτονιά, οικόπεδα και ανάπλαση Π.Π. Γερμανού, Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, ΤΠ&Δ, και τόσα άλλα). Ενώ, εσείς, κρυβόμενος, παρακολουθείτε από το θρόνο σας να φεύγουν μια μια οι τράπεζες από την πόλη μας, να καταληστεύονται και να καταστρέφονται καθημερινά τα σχολεία, τα καταστήματα και τα σπίτια μας, να κλείνουν καταστήματα και επιχειρήσεις κι εσείς να σχεδιάζετε ανώνυμες εταιρείες, να σαρώνει η ανεργία τους δημότες μας κι εσείς να «τακτοποιείτε» τα «δικά σας» παιδιά με καθοδηγούμενες διαδικασίες, να μην προλαβαίνετε τα μαζεύετε σκουπίδια, σαβούρα και τα αμάζευτα γενικώς, να υποβαθμίζετε τους θεσμούς, το Δημοτικό Ωδείο, τη Δραματική Σχολή, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας γενικότερα.

Πάλι καλά που ενεργοποιείτε την υπηρεσία τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης, γιατί μ’ αυτά που ζούμε με εσάς, σύντομα θα μας χρειαστεί! Άντε να δούμε μήπως αλλάξετε αρμένισμα και τελικά την γλιτώσουμε”.