Home Δυτική αθήνα ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ!
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ!

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ!

0
0

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης (22/9) στο Δήμο Αγίων Αναργύρων όταν μαθητές συνοδευόμενοι από γονείς, και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων προσπάθησαν να συναντήσουν το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Σταύρο Τσίρμπα για να του παραδώσουν τα αίτηματά τους για τα οποία έχουν προχωρήσει και σε καταλήψεις.

 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος καταγγέλλει την υποκίνηση των καταλήψεων από κόμματα, αλλά και επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος από κομματικά στελέχη που συνόδευαν τους μαθητές.

Από την άλλη πλευρά η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δική της ανακοίνωση κάνει λόγο για υποδοχή των μαθητών από το Δήμαρχο με ύβρεις.

Και η Ανυπότακτη Πόλη όμως καταγγέλει ότι η απάντηση του Δημάρχου στα αιτήματα των μαθητών είναι η εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε ώστε να λήξουν οι καταλήψεις.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΑΗΘΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων αναφέρει: «Υγειονομική βόμβα από τις καταλήψεις των σχολείων. Πρωτοφανής επίθεση δέχτηκε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας από ομάδα κομματικών στελεχών που συνόδευαν μαθητές στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων.

Την ώρα που η πόλη και ολόκληρος ο πλανήτης βάλλεται από τη νέα επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, κάποιοι μεθοδεύουν υγειονομικές βόμβες με στόχο τη μαθητική κοινότητα και τους γονείς τους.

Οι υποκινητές των καταλήψεων έχουν ονοματεπώνυμο και κομματική ταυτότητα. Πίσω από τις καταλήψεις στην πόλη μας, βρίσκονται αρκετά στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία έχουν διεισδύσει σε συλλόγους γονέων και με μοχλό τα ίδια τους τα παιδιά, εντελώς απροκάλυπτα και αντιδημοκρατικά έκλεισαν τα σχολεία, διαταράσσοντας την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους και βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Το αποκορύφωμα ήταν η σημερινή επίσκεψη (διαμαρτυρία) τους στο δημαρχείο συνοδευόμενοι από τους επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στόχο να καπηλευτούν ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ του Δημάρχου και των μαθητών και να δημιουργήσουν εντάσεις, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη.

Κανείς δεν αμφισβητεί το δημοκρατικό δικαίωμα για διαμαρτυρία των μαθητών, ωστόσο η Δημοτική Αρχή θα δείξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας μόνο τις δικές τους αλλότριες κομματικές επιδιώξεις.»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:
«Με έγγραφο του στις 17/9 με αριθμό πρωτοκόλλου 112 ο Δήμαρχος Στ. Τσίρμπας, μέλος της ΝΔ,  που απευθύνεται στο Διευθυντή του 1ου Λυκείου και κοινοποιείται στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων-Καματερού και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητάει «να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξαναλειτουργήσει το σχολείο». Μάλιστα χαρακτηρίζει τους μαθητές που διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους ως «ομάδα μαθητών που αρνούνται τη χρήση μάσκας».

Η στάση του δημάρχου κατά την κινητοποίηση μαθητών και γονιών από σχολεία της περιοχής στο Δημαρχείο την Τρίτη 22/9 είναι φυσική συνέχεια της επιστολής του.  «Υποδέχτηκε» τους μαθητές και τους γονείς, που όλοι τους φορούσαν μάσκες, με ψέματα και ύβρεις. Αρνήθηκε ότι στο έγγραφο του γίνεται αναφορά σε μαθητές!  Χαρακτήρισε πρόεδρο συλλόγου γονέων «αληταρά» και στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί είπε ότι πέρασε το γονιό για καθηγητή!!!

Η στάση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά δεν μας εκπλήσσει. Στον έναν χρόνο που ασκούν διοίκηση έχουν δώσει ουκ ολίγα δείγματα γραφής για το πώς αντιλαμβάνονται την εργατική-λαϊκή κινητοποίηση: βγάζουν σπυριά όταν έχουν μπροστά τους εργαζόμενους, μαθητές και καθένα και καθεμία που αγωνίζεται και διεκδικεί. Και  φυσικά είναι λαμπάδα αναμμένη στον πρωθυπουργό  και στην κυβέρνηση συνολικά.  «Πετάει ο γαϊδαρος; Πετάει».  Άραγε θα πάρει θέσει η ΝΔ για τη συμπεριφορά του δημάρχου; Εκτός εάν δεν εντοπίζει κάποιο πρόβλημα…

Απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να πάρει θέση. Ζητάμε να συγκληθεί έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Στη δική ανακοίνωση η Ανυπότακτη Πόλη αναφέρει:

«Ένα, δυο και τρεις … εισαγγελείς φαίνεται να είναι η απάντηση της Δημοτικής αρχής στις ανησυχίες και τις κινητοποιήσεις των μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου του Δήμου.

Οι μαθητές με τα αιτήματα τους ζητούσαν καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία, τάξεις 15 μαθητών, κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών, ουσιαστική προστασία της υγείας τους, αιτήματα που έχουν υιοθετηθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς. Και ο Δήμος αντί να συζητήσει και λύσει τα προβλήματα με τους μαθητές και την σχολική κοινότητα, εκμεταλλευόμενη τις διαμαρτυρίες “ καλοθελητών “ γονέων, ζήτησε ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ λέει ξεκάθαρα ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην αυταρχική επιλογή των εισαγγελέων γιατί δεν έχει σκοπό να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα που αφορά τα σχολεία και την υγεία των παιδιών μας, θέλει να προλάβει τις διαμαρτυρίες και να τρομοκρατήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, να συνεχίζει να στηρίζει την ανάλγητη και επικίνδυνη πολιτική του Υπ. Παιδείας για την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας.

Αν ισχύουν, βέβαια, και οι φήμες που ακούγονται ανάμεσα σε γονείς ότι σε ένα από τα σχολεία που έκαναν κινητοποίηση, μπορεί να υπάρχει ΠΙΘΑΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ( μη επιβεβαιωμένο ) και ο Δήμος δεν κάνει καμία ΕΝΕΡΓΕΙΑ προστασίας των παιδιών, γίνεται κατανοητό γιατί προσπαθεί να απλώσει πέπλο φόβου και σιωπής καταφεύγοντας στην εισαγγελική παρέμβαση.

Πολύ γρήγορα θα καταλάβει η Ακροδεξιά Δημοτική Αρχή ότι τα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών δεν ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ από εισαγγελείς.

  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 15 ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ