Home Δυτική αθήνα ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

0
0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΣΙΡΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αναπλ. υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στο παλαιό δημαρχείο της πόλης τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας. Προς τιμήν του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε άτυπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής, όπως τις υποδομές την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι είναι αναγκαίες γενναίες τομές και σκληρή δουλειά από όλους χωρίς καθυστερήσεις, ενώ δεσμεύθηκε για μία σειρά από πρωτοβουλίες που θα αναλάβει προσωπικά.

Ο κ. Τσίρμπας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας καθώς, όπως σημείωσε, είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός που επισκέπτεται και μετεκλογικά τον Δήμο.

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

«Αισθάνομαι σαν να γυρίζω σπίτι μου. Έχω επισκεφτεί για πρώτη φορά τον χώρο αυτό το 2003 όταν προετοίμαζα την πρώτη μου κάθοδο στην ενωμένη τότε Β’ Αθηνών και από τότε, ειδικά, η Δυτική Αθήνα, ο Δήμος (τώρα πια ενωμένος Δήμος) Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ήταν πάντα κοντά μου. Έχω πολλούς καλούς φίλους και αισθάνομαι ότι επιστρέφω στην Δυτική Αθήνα με μια διπλή ιδιότητα: Αυτή του Πρωθυπουργού αλλά και αυτή του Βουλευτή του Δυτικού Τομέα της διασπασμένης πια Β’ Αθηνών», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι επίσκεψη του γίνεται προκειμένου να ενημερωθεί από την δημοτική αρχή για τα ζητήματα που την απασχολούν και ζητούν λύση. «Να δούμε πως μπορούμε και εμείς ως κεντρική διοίκηση να βοηθήσουμε για να επιλύσουμε κάποιες από τις χρόνιες εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει αυτός ο Δήμος. Να ξέρετε ότι δικό μου ενδιαφέρον είναι απολύτως ανάλογο των προβλημάτων. Όσο πιο πολλά τα προβλήματα τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε με πολίτες, κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής ενώ τους ευχαρίστησε για τη ζεστή τους υποδοχή.

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ

Ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κινηματογράφο “Όναρ” όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρη Μαυροειδάκο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, Μαρία Σαπέλα και πλήθος φίλων της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πρόβλημα ασφάλειας στη Δυτική Αθήνα λέγοντας: «Γνωρίζω το πρόβλημα εγκληματικότητας και το πρόβλημα ανασφάλειας το οποίο υπάρχει στη Δυτική Αθήνα και η κατεύθυνση την οποία έδωσα στον Υπουργό Προστασίας του πολίτη ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρη: Οι αστυνομικοί θα πάνε κατά προτεραιότητα στις γειτονιές και στις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ 301

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν το δήμο:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να περάσω και να συζητήσω με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο εδώ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων και Καματερού, τις μεγάλες προκλήσεις , τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην όμορφη περιοχή σας, στον όμορφο δήμο σας. Και δεσμεύτηκα για μια σειρά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις οποίες θέλω να αναλάβω σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς, έτσι ώστε να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των γραμμών του τρένου και να αποδοθεί στο Δήμο έκταση από τη ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία μπορεί να οδηγήσει την περιοχή σας και να γίνει ένας πυλώνας ουσιαστικής ανάπτυξης να δούμε πως καλύτερα μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πάρκο Τρίτση, το οποίο θέλω να θυμίσω σε κάποιους νεότερους που ίσως δεν το θυμούνται ότι αποτέλεσε ένα όραμα, ένα έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος το εγκαινίασε το 1991.

Για το τι θα κάνουμε με το στρατόπεδο 301, το οποίο είναι μία έκταση στο κέντρο της πόλης και εφόσον έχουμε προτάσεις έξυπνης αξιοποίησης αυτού του χώρου, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω σοβαρά με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη μετεγκατάστασή του. Θέλω να ξέρετε, ότι όπως ήμουν κοντά σας και με στηρίξατε για αυτήν την σχέση την ενεργή την οποία είχαμε τόσα χρόνια όσο ήμουν βουλευτής και Υπουργός, το ίδιο θα ισχύει και τώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ν α κρατήσω και εγώ και οι Υπουργοί μας και οι βουλευτές μας ζωντανή αυτήν την επικοινωνία με την κοινωνία. Δεν πρόκειται και το έχω πει πολλές φορές να δεχτώ κανένα φαινόμενο έπαρσης και αλαζονείας από κανένα στέλεχος κυβερνητικό ή στέλεχος της ΝΔ. Και ο λόγος είναι απλός . Καλούμαστε μετά από 10 χρόνια κρίσης να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες διαταράχθηκαν, ταρακουνήθηκαν τα δύσκολα χρόνια τα οποία πέρασε η χώρα μας. Και ξέρω πολύ καλά ότι πολίτες και σήμερα ακόμα είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί. Αναζητούν από εμάς, είτε είμαστε κυβέρνηση, είτε είμαστε περιφέρεια κ. Περιφερειάρχα, είτε είμαστε Δήμος κ. Δήμαρχοι, απτά αποτελέσματα».