Home Δυτική αθήνα “ΜΥΛΟΣ” ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!
“ΜΥΛΟΣ” ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

“ΜΥΛΟΣ” ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

0
0

Η πρόταση μεταφοράς του ΚΥ Αγ. Ιερόθεου στην Πετρούπολη, έχει προκαλέσει κρίση τόσο στην Πετρούπολη όσο και στο Περιστέρι.

 

Τα τελευταία 24ωρα γίνεται μία προσπάθεια απεμπλοκής του διευθυντή της Β΄ΔΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού από την συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αποδίδεται ως ευχή στον δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο μέσω δημοσιεύσεων (dytika.com), αλλά και μέσω ανακοίνωσης του αντιδημάρχου Υγείας Περιστερίου Γιώργου Μπεκιάρη.

 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

“Μετά από ορισμένες λανθασμένες φημολογίες, που αναφέρονται σε μεταφορά του Κέντρου Υγείας, Αγίου Ιερόθεου από την θέση που λειτουργεί σήμερα, στο Δήμο Πετρούπολης, θεωρούμε σκόπιμο και απαραίτητο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι:

Καμία απολύτως τέτοια σκέψη δεν υπάρχει, ούτε από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο ανήκουν τα κέντρα υγείας, αλλά πολύ περισσότερο από τον Δήμο Περιστερίου.

Η λανθασμένη ενημέρωση ξεκίνησε από λάθος έκφραση ευχής για μεταφορά του εν λόγω Κέντρου από τον Δήμαρχο Πετρούπολης.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Γεώργιος Μπεκιάρης με παραστάσεις και παρεμβάσεις στους αρμόδιους κρατικούς φορείς έχουν επισημάνει ότι οι μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που λειτουργούν στο Περιστέρι είναι λίγες για να μπορούν να εξυπηρετούν τα αυξανόμενα προβλήματα του πληθυσμού του Δήμου Περιστερίου. Ζητούν δε, την επάνδρωση με περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους, διοικητικούς υπαλλήλους και εξοπλισμό των εργαστηρίων των Κέντρων Υγείας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Όποιος θέλει καλόπιστα να ενημερώνεται για οποιαδήποτε θέμα, είμαστε διαθέσιμοι να τον ενημερώνουμε άμεσα και έγκυρα.

Όσοι διαδίδουν παραπλανητικές ειδήσεις, χωρίς να είναι τεκμηριωμένες, είναι τουλάχιστον κακόβουλοι. Το ψέμα όπως λέει ο λαός μας έχει κοντά ποδάρια και στο τέλος διαψεύδεται, και λάμπει η αλήθεια”.

 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε τη νέα αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου που με νέα ανακοίνωσή της ζητά από τη διοίκηση Παχατουρίδη να καταδικάσει τις δηλώσεις Βλάχου χωρίς μισόλογα.

Αναλυτικά αναφέρει: «Με έκπληξη ακούσαμε τη δήλωση του δημάρχου της Πετρούπολης κ. Βλάχου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του γειτονικού μας δήμου να ανακοινώνει την μεταφορά του Κέντρου Υγείας Αγίου Ιεροθέου στην Πετρούπολη μετά από πρόταση του διοικητή 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ροϊλού.

Η αλήθεια είναι πως δεν πέσαμε και από τα σύννεφα αφού η κυβέρνηση και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ έχουν δώσει αντιλαϊκό ρεσιτάλ στο χώρο της Υγείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μεταφορά προσωπικού αλλά και ολόκληρων δομών υγείας από ένα Δήμο σε άλλο στο όνομα του “εξορθολογισμού”.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξαν άμεσες καταγγελίες από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου και Πετρούπολης, άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σωματεία και φορείς οι οποίες καλούσαν τη Διοίκηση Παχατουρίδη να ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διαβάσαμε την καθυστερημένη δήλωση του κ. Μπεκιάρη (αντιδημάρχου Υγείας της Διοίκησης Παχατουρίδη) ο οποίος αφού χαρακτηρίζει “λανθασμένες φημολογίες” (!!!) τις καταγγελίες για τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας ανάμεσα στα άλλα γράφει: “Η λανθασμένη ενημέρωση ξεκίνησε από λάθος έκφραση ευχής (!!!) για μεταφορά του εν λόγω Κέντρου από τον Δήμαρχο Πετρούπολης”

ΣΟΒΑΡΑ; ΤΙ ΛΕΤΕ κ. ΜΠΕΚΙΑΡΗ; Είναι “φημολογία” η τοποθέτηση του δημάρχου Πετρούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ήταν “λάθος έκφραση ευχής” η δήλωση του κ.Βλάχου; ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΒΛΑΧΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ; Έχετε ακούσει τη δήλωση-ομολογία του; (αφιερώστε 22 δευτερόλεπτα να την ακούσετε, σας την επισυνάπτουμε).

 

Ο κ. Βλάχος αναφέρει ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ: “ο κύριος Ροϊλός μάλιστα έχει κάνει μία περισσότερο ρηξικέλευθη πρόταση να μεταφέρει ένα ολόκληρο συγκρότημα ΙΚΑ στην περιοχή μας. Θα δούμε αν αυτό θα ευοδωθεί. Δηλαδή έχει προτείνει, και θα το πω γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη το πω αυτή τη στιγμή, να μεταφερθεί το ΙΚΑ Αγίου Ιεροθέου στην Πετρούπολη. Για μας θα ήταν ευχής έργο αυτό” (οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Που την είδατε τη “λάθος έκφραση ευχής” κ. Μπεκιάρη; Αυτή είναι μία κυνική ομολογία που δείχνει συνεννόηση του δημάρχου της Πετρούπολης και της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ.

Αλλά και “λάθος έκφραση ευχής” να ήταν (που δεν είναι). Τι σόι ευχή είναι αυτή του κ. Βλάχου; Εύχεται να χάσει ένας ολόκληρος Δήμος το Κέντρο Υγείας του και να το πάρει ο δικός του;

Και εσείς μένετε σιωπηλός και κατηγορείται όποιον αντιδρά γράφοντας “όσοι διαδίδουν παραπλανητικές ειδήσεις, χωρίς να είναι τεκμηριωμένες, είναι τουλάχιστον κακόβουλοι”;

Ποιος είναι κακόβουλος κ. Μπεκιάρη; Αυτοί που συγκαλύπτουν τον κ. Βλάχο ή αυτοί έβγαλαν το θέμα στη δημοσιότητα;

Απαιτούμε:

Αν η δήλωση του κ. Βλάχου ισχύει οφείλεται να αντιδράσετε με έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα οργανώσει τις περαιτέρω ενέργειες για να αποτραπεί η καταστροφική για το λαό του Περιστερίου προσπάθεια μεταφοράς μία ολόκληρης δομής Υγείας σε άλλο Δήμο

Αν η δήλωση του κ. Βλάχου ΔΕΝ ισχύει οφείλεται να τον καταδικάσετε, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης, ως έναν κοινό ψεύτη, πολιτικάντη της δεκάρας που μάλιστα θεωρεί ευχής έργο να χάσει ο Δήμος Περιστερίου μία δομή Υγείας για να μεταφερθεί στο δικό του Δήμο.

Αν συνεχίσετε να τον συγκαλύπτεται πίσω από γενικότητες περί “φημολογιών” τότε δεν προσφέρεται θετικό έργο προς το λαό ούτε του Περιστερίου ούτε της Πετρούπολης.

 

Μ. ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

Αντίδραση για την πρόταση – ευχή του κ. Βλάχου υπήρξε και από τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλη Μπουσούνη , που κάνει λόγο για εμπαιγμό από μέρους του δημάρχου Πετρούπολης.

«Δήμαρχε, κ. Βλάχο ζούμε σε περίοδο πανδημίας… από το 27:11 λεπτό μας λέτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Διοικητής 2ης ΥΠΕ ο κος Χρ. Ροιλός έχει κάνει τη ρηξικέλευθη όπως  τη χαρακτηρίσατε πρόταση να μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας του Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι στον Άγιο Δημήτριο στην πόλη μας, στο Τοπικό Ιατρείο Πετρούπολης – ΤΟΜΥ 1 & 2 (Κονίτσης).

Είπατε ότι στον Άγιο Ιερόθεο πληρώνει το ΙΚΑ 300.000 € τον χρόνο ενοίκιο.

Σήμερα σύμφωνα με δημοσίευμα ισχυρίζεστε ότι ήταν δική σας πρόταση και ότι δεν ισχύει τίποτα http://dytika.com/…/%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce…/.

Το ενοίκιο γνωρίζετε ότι είναι κοντά στο 10% του ποσού που αναφέρατε επίσης ψευδώς;

Αύριο θα έρθει στην Πετρούπολη ο κος Ροιλός όπως δεσμευτήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και που δεν μας έχετε ενημερώσει τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για το πότε ή και αυτό ήταν αναληθές;

Ήταν πραγματικά δική σας πρόταση για να κλείσει το ΚΥ Αγίου Ιεροθέου και να μεταφερθεί και άρα προσβάλατε με τον χειρότερο τρόπο το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας ή κυβερνητική επιλογή στη λογική της που δεν ανοίγει νέες δημόσιες δομές υγείας αλλά υποστελεχώνει συνεχώς τις υφιστάμενες και τώρα την καλύπτεται στο όνομα συμφωνιών;

 

KAI TA 2 MAZΙ;

Δεσμευόμαστε ως συλλογικότητα ότι αυτό τον εμπαιγμό από μέρος του Δημάρχου που αποκαλύφθηκε από τον ίδιο δεν θα τον αφήσουμε αναπάντητο για το καλό της πόλης.

Θα συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας ώστε να καταστεί ρεαλιστικό το κοινό ψήφισμα-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κοινή μας πρωτοβουλία των 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης για ίδρυση Κέντρου Υγείας στην πόλη μας, 24 ωρης λειτουργίας, πλήρως στελεχωμένο. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς.

Επίσης θα αγωνιστούμε για διαφάνεια, δημοκρατία και κοινωνική λογοδοσία. Για  να μην κλείσει καμία δομή πρωτοβάθμιας υγείας στη Δυτική Αθήνα γιατί αυτό συνεπάγεται υποβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας στα Δυτικά.

Απαιτούμε όμως και να σταματήσει η συνεχής υποστελέχωση των δομών Υγείας (μόνο στην Πετρούπολη έχουν μετακινήσει από την ΤΟΜΥ 1 & 2 την παιδίατρο, Γενικό Γιατρό και Παθολόγο για τα εμβολιαστικά).

ΥΓ: Οι πολίτες δυστυχώς αποστρέφονται την ενασχόληση με τα κοινά όταν βλέπουν εκλεγμένους να τους εμπαίζουν ακόμη και για το άκρως ευαίσθητο θέμα της Υγείας, Αυτό όμως εξυπηρετεί αυτούς που λένε τα ψεύδη και όχι την κοινωνία».