Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Η ΤΣΟΥΜΠΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Η ΤΣΟΥΜΠΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Η ΤΣΟΥΜΠΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!

0
0

Η γειτονιά της Τσούμπα ταλαιπωρείται από την υπεροτοπική κυκλοφορία εκατοντάδων  αυτοκινήτων στους στενούς δρόμους της περιοχής και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις από τη διοίκηση του Δήμου που έχει στη διάθεσή της συγκοινωνιακή μελέτη, που δίνει λύση αλλά δεν την θέτει σε εφαρμογή.   

 

 

Η γειτονιά της Τσούμπα στους Αγίους Αναργύρους και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της οδού Κρυστάλλη, βιώνει εδώ και χρόνια ένα τεράστιο πρόβλημα με την κυκλοφορία που καθιστά επικίνδυνη την ίδια τους την ασφάλεια καθώς εκατοντάδες αυτοκίνητα για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα στην Κύπρου βρίσκουν διέξοδο από την οδό Φλέβας και την στενή οδό Κρυστάλλη προκειμένου να φτάσουν στην πλατεία Αγίων Αναργύρων.

 

 

Οι κάτοικοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους και με παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που ανάγκασε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην κατασκευή τσιμεντένιων αναχωμάτων που όμως δεν ανέκοψαν την υπερτοπική συγκοινωνία. Κατόπιν συγκοινωνιακής μελέτης που εκπονήθηκε προτάθηκε οι αντιδρόμησεις των οδού Κρυστάλλη, αλλά και Μέρλα και Μάχης Κρήτης ώστε να αποσυμπιεστεί η περιοχή της Τσούμπα. Μέχρι σήμερα όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων-Καματερού με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα της περιοχής γράφοντας:  «Δευτέρα 16 Γενάρη, 8.30 π.μ., Τσούμπα, οδός Κρυστάλλη. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί τις καθημερινές στις οδούς Κρυστάλλη και Μάχης Κρήτης στη γειτονιά της Τσούμπας στους Αγίους Αναργύρους. Τους στενούς δρόμους μιας γειτονιάς διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα για να εξυπηρετηθεί υπερτοπική συγκοινωνία. Η κατάσταση για τους κατοίκους είναι πλέον ανυπόφορη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα τονίσει με παρεμβάσεις της στο δημοτικό συμβούλιο την επείγουσα ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επιπλέον έχει κάνει  συγκεκριμένες προτάσεις (αντιδρόμηση της οδού Κρυστάλλη κ.α.), με βάση και τη συγκοινωνιακή μελέτη που εκπονήθηκε  Άραγε πρέπει να έχουμε και άλλο ατύχημα για να γίνει κάτι;»