Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ – ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ – ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ – ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

0
0

Μνημόνιο συνεργασίας σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και του Παντείου Πανεπιστημίου υπογράφηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

 

 

Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων, υπέγραψαν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας και η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη.

 

Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω του από κοινού σχεδιασμού, συγγραφής και υλοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.
  • Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας.
  • Τη σύμπραξη των επιστημονικών στελεχών των δύο φορέων για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης Στελεχών του δημόσιου τομέα.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης:

  • Τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών πρακτικής άσκησης (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) του Πανεπιστημίου στις δράσεις και στις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Τη συν-διοργάνωση εξειδικευμένων εργαστηρίων στο πεδίο εφαρμογής της Θετικής Ψυχολογίας, και τα λοιπά συναφή επιστημονικά πεδία (Δια Βίου Μάθηση, κ.λπ.).

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας:  «Η εξωστρέφεια του Δήμου μας αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους στην πολιτική μας. Είναι τιμή μας η συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και την Πρύτανη κα Κουλούρη ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη Δια Βίου Μάθηση, την έρευνα και την καινοτομία».