Home Άγ. Ανάργυροι - Kαματερό ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΡ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΡ

ΚΑΜΑΤΕΡΟ: ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΡ

0
0

Σπείρα στην οποία συμμετείχε γνωστός τράπερ έκανε διαρρήξεις κυρίως σε ΑΤΜ και ξέπλενε τα κλεμμένα χρήματα μέσω βίντεο κλιπ και τζόγου.

 

 

Στην εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις ΑΤΜ σε όλη τη χώρα έφτασε η Ελληνική Αστυνομία με την σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πασίγνωστος τράπερ Don Leon. Από τη δράση τους είχαν αποκομίσει περισσότερα από 710 χιλιάδες ευρώ διήγαγαν πολυτελη βίο, ενώ ξέπλεναν τα χρήματα σε βίντεο κλιπ και τζόγο. Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στο Καματερό, ενώ είχε προηγηθεί διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη που είχαν αφαιρέσει 198.515 χιλιάδες.

 

Στην κατοχή των 3 μελών βρέθηκαν, πιστόλια, εκρηκτικά, πολεμικό τυφέκιο. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 206.570 ευρώ,1,5 κιλό εκρηκτικά, 4 πυροκροτητές, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο Μ16, το οποίο δεν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο πουθενά, ούτε σε Ελλάδα ούτε σε Ευρώπη.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν οι Δανιηλίδης Κωνσταντίνος (γεν. 1996),  Μπουκλής Νικηφόρος (γεν. 1995) και ο Μαρόπουλος Κωνσταντίνος-Διονύσιος (γεν. 1997)

 

ΕΙΧΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το αξιοσημείωτο είναι δύο από τα μέλη της σπείρας, ο τράπερ και ακόμη ένας, δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται για διαρρήξεις ΑΤΜ. Ο Don Leon το 2021 είχε συλληφθεί ξανά για τη συμμετοχή του σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ATM. Είχε αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2023 και φαίνεται ότι συνέχισε τη δράση του από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τότε από την παράνομη δράση τους είχαν λεία 915.000 ευρώ, μετά από 27 περιπτώσεις κλοπών ΑΤΜ και εννέα αυτοκινήτων.

 

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

Οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση από τον Φεβρουάριο του 2023, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ενεργούσε διαρρήξεις σε Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά, νεώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα ΙΧΕ αυτοκίνητα.

Συνήθως δρούσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες και την Αστυνομία.

Εντόπιζαν Αυτόματες Ταμειολογικές Μηχανές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, παλαιού τύπου, κυρίως offsite, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες είτε σε S/M είτε σε εξωτερικούς χώρους, στις οποίες με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, άλλα και με εκρηκτικές ύλες, πραγματοποιούσαν έκρηξη. Ακολούθως, αφού με την έκρηξη κατόρθωναν να παραβιάζουν τον χώρο στον οποίο φυλάσσονται οι κασετίνες φύλαξης χρημάτων, αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα που αυτές περιείχαν και διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένα οχήματα. Επέλεγαν συνήθως Α.Τ.Μ. που ήταν απομακρυσμένα και που θα εφοδιάζονταν με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, καθώς και αυτά στα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν με άνεση σε σχέση με το χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων.

Ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αφού φορούσαν λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες, για να μην αφήσουν ίχνη τους στα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων και να καταστήσουν με αυτόν τον τρόπο πιο δυσχερή την ταυτοποίηση τους και τη διασύνδεση τους με τις συγκεκριμένες πράξεις, ενώ έφεραν τροχό κοπής για να διαρρήξουν τα ΑΤΜ.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των αδικημάτων είτε τα εγκατέλειπαν και τα πυρπολούσαν, είτε χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες προκείμενου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΚΑΙ ΤΖΟΓΟΣ

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διήγαν προκλητικά πολυτελή βίο τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τον τράπερ, το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνταν ενεργά στη μουσική βιομηχανία, δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπρόσθετα για τον τρίτο από τους συλληφθέντες, όπως διαπιστώθηκε, επισκεπτόταν συχνά το καζίνο της Πάρνηθας όπου στοιχημάτιζε υπέρογκα χρηματικά ποσά.