Home Δυτική αθήνα ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ

0
0

Το πρόσωπο της πραγματικής αλληλεγγύης καλούνται να δείξουν οι δήμοι κατά τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

 

Όπως ο αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρόν» η υγειονομική κρίση προκαλεί ταυτόχρονα οικονομική και κοινωνική κρίση, που δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών των μικροεπιχειρήσεων. Το βάρος για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής κατά τον δήμαρχο Περιστερίου πέφτει στη τοπική αυτοδιοίκηση.

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ

Βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της απρόσκλητης αυτής επίθεσης από τον ιό, που ταλαιπωρεί και εξουθενώνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και το σύστημα υγείας της χώρας μας. Η καθημερινότητα μπήκε ξανά σε μέτρα αυστηρού περιορισμού και οι δήμοι, με δικό τους κόστος, είναι εκείνοι που καλούνται να σηκώσουν στους ώμους τους για ακόμη μια φορά το βάρος της κοινωνικής ισορροπίας, επιδεικνύοντας το πρόσωπο της πραγματικής αλληλεγγύης. Πέρα όμως από όσα συμβαίνουν στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης, μπαίνουμε ξανά σε μια νέα οικονομική και κοινωνική κρίση, που θα δοκιμάσει ξανά μέσα σε λίγα χρόνια τις αντοχές των πολιτών και των μικρών επιχειρήσεών μας. Τώρα είναι για ακόμη μια φορά η ώρα να σηκώσουμε στους ώμους μας το βάρος της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης αλλά και να στηρίξουμε εκείνους που θα υποφέρουν περισσότερο από το τσουνάμι της πανδημίας που με ένταση μας χτυπά. Ο Δήμος Περιστερίου ρίχνει το βάρος του στην κοινωνική πολιτική, στην υποστήριξη εκείνων που η ζωή δεν φάνηκε τόσο δίκαια απέναντί τους, ενισχύοντας τα κοινωνικά μας προγράμματα.

• Το «Καθήκον κατ’ Οίκον» καθημερινά φέρνει ζεστό, σπιτικό φαγητό σε περισσότερα από 800 σπίτια συμπολιτών μας που δεν έχουν τα βασικά.

• Το ενισχυμένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σηκώνει στους ώμους του την καθημερινή ενίσχυση όσων είναι ανήμποροι, των ευπαθών συμπολιτών μας και εκείνων που αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

• Στις νέες μητέρες που έχουν ανάγκη για να φροντίσουν τον καρπό της ζωής, τα νεογέννητα παιδιά τους, είμαστε από την πρώτη μέρα δίπλα τους με το πρόγραμμα «Baby δίνω», με βρεφικά κρεβατάκια, παιδικά καρότσια, βρεφικό γάλα, πάνες, λευκά είδη και όλη την προίκα του μωρού, που παρέχεται δωρεάν στις μανούλες που αγωνίζονται μόνες τους κάτω από αυτές τις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε.

• Οι κοινωνικές υπηρεσίες μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, αναλαμβάνουν να βρεθούν δίπλα σε κάθε δημότη μας που έχει ανάγκη και με ανθρώπινο, αλληλέγγυο τρόπο να τον υποστηρίξουν ψυχολογικά και πρακτικά, προκειμένου κανένας να μην είναι μόνος του και σε αυτήν την περιπέτεια.

• Το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο εξασφαλίζει τρόφιμα και φάρμακα σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και σε ανασφάλιστους, ώστε κανένας να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα.

Παράλληλα, περιορίζουμε τη διασπορά του φονικού ιού στην πόλη μας, υπερβαίνοντας πολλές φορές τις δυνατότητές μας, με καθημερινούς σχολαστικούς καθαρισμούς και απολυμάνσεις σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους. Οι άνθρωποι της καθαριότητας δίχως σκέψη πέφτουν στη μάχη, εξασφαλίζοντας τη δημόσια υγιεινή και με στόχο να παραδίδουν κάθε πρωί μια πόλη καθαρή και ασφαλή στους πολίτες μας.

Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να συνεχίσουμε τη ζωή μας, με διαφορετικές συνθήκες, στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας. Γι’ αυτό συνεχίζουμε διαδικτυακά τα μαθήματα των δημιουργικών εργαστηρίων μας και των ΚΔΑΠ μέσα από μια σύγχρονη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, όπου κάθε χρήστης μπορεί από την ασφάλεια του σπιτιού του να γεμίζει δημιουργικά τον χρόνο του, συνεχίζοντας τη ζωή του με τις ενδιαφέρουσες ασχολίες της γυμναστικής, της πληροφορικής, της γλυπτικής, των εργαστηρίων χειροτεχνίας και άλλων.

Αναπτύξαμε σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες απομακρυσμένης εξυπηρέτησης πολιτών, ώστε κανένας να μη χρειάζεται να βγει από την ασφάλεια του σπιτιού του για να εκτελέσει υποχρεώσεις προς τον Δήμο ή να αιτηθεί ένα έγγραφο. Πλέον, μόνο από τον υπολογιστή ή το κινητό του μπορεί να έχει ό,τι θελήσει στο email του, ενώ κανονικά συνεχίζεται το πρόγραμμα μικρών και μεγάλων έργων ασφαλτοστρώσεων και παρεμβάσεων στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής από τις τεχνικές υπηρεσίες μας στις γειτονιές της πόλης!

Και συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή κι αυτής της μάχης, κρατώντας όρθια την τοπική μας κοινωνία, θωρακίζοντας τα μέλη της από τον κορονοϊό και προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα. Τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε και να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτήν! Εμείς, στο Περιστέρι, αυτό γνωρίζουμε να κάνουμε. Όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε και να γινόμαστε μια ομάδα στα δύσκολα! Θα τα καταφέρουμε…