Home Πετρούπολη ΔΑΚ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ [VIDEO]
ΔΑΚ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ [VIDEO]

ΔΑΚ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ [VIDEO]

0
0

Για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας 24ώρης λειτουργίας διαδήλωσαν στους δρόμους της Πετρούπολης δεκάδες πολίτες μετά από κάλεσμα της ΔΑΚ και των Ενεργών Πολιτών

 

 

 

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο πραγματοποίησαν δεκάδες πολίτες της Πετρούπολης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΑΚ και των Ενεργών Πολιτών με αίτημα την ίδρυση Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας στο πρώην ΙΚΑ.

 

 

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και Παναγιώτης Κουρουμπλής, και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Το παρών έδωσαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Ουρανία Καραχάλιου, Ευθύμιος Μπουρνάς και ο δημοτικός σύμβουλος Ιλίου επικεφαλής της παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»  Κωνσταντίνος Κάβουρας.

 

 

Ο Μανώλης Μπουσούνης επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών στο καλωσόρισμα των πολιτών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση είπε μεταξύ άλλων ότι το πρώην κτίριο θα πρέπει να γεμίσει με γιατρούς και να εξυπηρετούν τους πολίτες της Πετρούπολης σε 24ωρη βάση. Τόνισε ότι υπάρχει η υποδομή άρα μπορεί να στεγαστεί ένα Κέντρο Υγείας με όλες τις ειδικότητες και πως η πόλη δεν έχει ανάγκη από ΚΕΠ Υγείας του εθελοντισμού που ο  κάθε γιατρός θα πηγαίνει μία φορά τη μήνα για να μαζεύει ψήφους.

Ο Δημήτρης Ταλιούρας, επικεφαλής της ΔΑΚ, σε δηλώσεις που έκανε μεταξύ άλλων είπε ότι με τη συγκέντρωση αυτή υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που η διοίκηση εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει να διεκδικήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας για τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών της. Επισήμανε πως υπήρξε καθυστέρηση δύο χρόνων με ευθύνη της διοίκησης να πιέσει τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας να διεκδικήσουν την ίδρυση ενός Κέντρου Υγείας στα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ. ¨Όπως είπε η Πετρούπολη δικαιούται να έχει ένα Κέντρο υγείας γιατί είναι μία πόλη 90.000 κατοίκων, ενώ άλλες πόλεις με λιγότερους κατοίκους έχουν νοσοκομεία. Το 2014 το ΙΚΑ λειτουργούσε με 40 γιατρούς και με απόφαση τότε του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη απολύθηκαν όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ. Σήμερα μετά από 39 χρόνια καταργήθηκε ο πλέον σημαντικός νόμος που αφορούσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό αφορά όλους τους κατοίκους της Πετρούπολης πέρα από πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις.

 

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας δήλωσε πως «το παράρτημα του ΙΚΑ στην Πετρούπολη το κηρύξανε νεκρό. Σήμερα ανακοινώθηκε στους εναπομείναντες γιατρούς ότι στο τέλος του χρόνου, τελειώνει η σύμβασή τους. Ζητώ από την κυβέρνηση και την περιφέρεια να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση και να συνεχίσει να λειτουργεί το ΙΚΑ πλήρως εξοπλισμένο και καλώ τον κόσμο της Πετρούπολης να δώσει τη δική του μάχη γιατί ότι δεν κερδίζεται στα υπουργεία, διεκδικείται  στο δρόμο.
Μετά το τέλος της πορείας αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο. Εκεί ο δημοτικός σύμβουλος των Ενεργών Πολιτών Ευθύμιος Μπουρνάς παράθεσε στον δήμαρχο τα αιτήματα τους λέγοντας πως η σημερινή κατάσταση πλέον είναι κρίσιμη μετά και τις νέες απολύσεις και καθώς και ο ίδιος είναι εκτός από δήμαρχος και υγειονομικός θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του και να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις και να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει και να απαιτήσει το κέντρο υγείας να στελεχωθεί πλήρως με γιατρούς σε 24ωρη λειτουργία, για να έχει η Πετρούπολη αυτό που της αξίζει για το μέγεθός της, τη δυναμική της, τη γεωγραφία της και το καλό των πολιτών.

 

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος τόνισε ότι προσπάθειες της διοίκησης είναι συνεχείς για την στελέχωση των ιατρείων και πως υπάρχει υπόσχεση της τελευταίας εβδομάδας από το υπουργείο ότι έχει προγραμματιστεί η στελέχωση του ιατρείων αλλά και υπάρχει σκέψη και για  λειτουργία ως κέντρο υγείας. Παρόλα αυτά τόνισε πως υπάρχει η διάθεση της διοίκησης να επισκεφθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τον υπουργό Υγείας, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν εξαρτάται από τη διοίκηση  να υλοποιηθεί μία τέτοια απόφαση που αφορά την κεντρική διοίκηση και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν φτιάχνει κέντρα υγείας.