Home Πετρούπολη ΔΑΚ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΣΜΩΝ ΚΑΙ ΡΥΠΩΝ
ΔΑΚ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΣΜΩΝ ΚΑΙ ΡΥΠΩΝ

ΔΑΚ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΣΜΩΝ ΚΑΙ ΡΥΠΩΝ

0
0

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ΔΑΚ & Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν ότι η διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης δεν έχε προχωρήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση μετρητών οσμών και ρύπων παρά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης επισκέφθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΔΑΚ και των Ενεργών Πολιτών, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης των μετρητών ρύπων και οσμών στην πόλη, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Σχεδόν σε καθημερινή βάση και ανάλογα τη φορά του ανέμου οι πολίτες στην Πετρούπολη αντιλαμβανόμαστε μέσα από την έντονη δυσοσμία την ύπαρξη της χωματερής και των συνοδών εγκαταστάσεων στη Φυλή.

Οφείλουμε να μάθουμε λοιπόν τι είναι αυτό που πλημμυρίζει καθημερινά τον αέρα μας και πόσο επηρεάζει τη ζωή μας. Οι παρατάξεις που υπογράφουμε αυτό το Δελτίο Τύπου εδώ και καιρό το λέμε ξεκάθαρα. Να τοποθετηθούν άμεσα κατάλληλοι μετρητές σε σημεία με έντονη δυσοσμία ώστε να αποτυπωθεί η πραγματικότητα. Η δημόσια υγεία είναι το Νο1 ζήτημα.

Υπό αυτό το πρίσμα την Τετάρτη 23.11.2022  Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων ΔΑΚ Δημήτρης Ταλιούρας και Ενεργών Πολιτών Θέμης Μπουρνάς και Μανώλης Μπουσούνης μαζί με μέλη της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής των παρατάξεων που έχει συσταθεί επισκεφτήκαμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης ώστε να διαπιστωθεί εάν η Διοίκηση του Δήμου έχει δώσει εντολή σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  (ΔΣ εφεξής) για τοποθέτηση μετρητών για οσμές και ρύπους.

Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια κατεύθυνση ενώ ακόμη πιο αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις της Συνδιοίκησης ήταν ότι στην απόφαση του ΔΣ είχε απαλειφθεί η λέξη Άμεσα όσον αφορά την τοποθέτηση των μετρητών.

Δεν σταθήκαμε όμως στην αρνητική διαπίστωση και επιλέξαμε να συνεχίσουμε την ενημέρωση στους υπηρεσιακούς παράγοντες όπως και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών την ίδια μέρα για τη δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για αυτό τον σκοπό μέσα από το Φιλόδημος 2 του Υπουργείου Εσωτερικών. Τους κοινοποιήσαμε με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη δυνατότητα.

Αναμένουμε επίσημη πλέον δημόσια ενημέρωση από τη Συνδιοίκηση για τις ενέργειες της γύρω από αυτό θέμα.

Στην προαναφερόμενη επίσκεψη μας στην Τεχνική Υπηρεσία ζητήσαμε και ενημέρωση σχετικά με θέματα που άπτονται την ανάγκη προστασίας του Άλσους Αγίου, την σχολική υποδομή, την φύλαξη των σχολικών μονάδων κ.α.

Όπως τονίστηκε και παραπάνω για εμάς η Δημόσια Υγεία είναι το Νο 1 ζήτημα και γι’ αυτό καλούμε όλες και όλους να ενημερωθούμε και να αγωνιστούμε για το ζήτημα των απορριμμάτων αλλά και για τη μετατροπή του πρώην ΙΚΑ στην Κονίτσης σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας καθώς η πόλη μας υπολείπεται σημαντικά σε δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.