Home Δυτική αθήνα ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΑΤΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΣΔΑ
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΑΤΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΣΔΑ

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΑΤΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΕΣΔΑ

0
0

Σε έκτακτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των δήμων της Αττικής καλεί το Δυτικό Μέτωπο προκειμένου να τοποθετηθούν για τον  νέο ΠΕΣΔΑ, πριν την καθοριστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  

 

Πριν λίγες μέρες, το περιφερειακό συμβούλιο (ΠΣ) Αττικής, συζήτησε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων(ΠΕΣΔΑ) Αττικής, σε μια  σκόπιμα “αποστειρωμένη” τηλεδιάσκεψη.

 

Η διοικούσα παράταξη δεν κατάφερε να αποσπάσει πλειοψηφία  υπέρ της ΣΜΠΕ, αφού υπήρξε ισοψηφία, και μόνο με τη διπλή ψήφο του προέδρου του ΠΣ έγινε δυνατή η θετική γνωμοδότηση για τη ΣΜΠΕ. Η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του νέου ΠΕΣΔΑ θα  ολοκληρωθεί με την έκδοση απόφασης από το ΥΠΕΝ, με την οποία θα εγκρίνεται ή θα απορρίπτεται η ΣΜΠΕ.

 

Αν υπάρξει έγκριση θα ακολουθήσει το “κυρίως πιάτο”. Μέσα σε 2 μήνες το αργότερο, από την έκδοση απόφασης, θα πρέπει να συνέλθει ξανά το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην πιο καθοριστική συνεδρίασή του, στην οποία θα  τεθεί το θέμα της έγκρισης ή μη του ΠΕΣΔΑ.

 

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων της Αττικής, ανεξάρτητα από το αν γνωμοδότησαν  για τη ΣΜΠΕ, να συνεδριάσουν και να τοποθετηθούν για το συνολικό περιεχόμενο του προτεινόμενου ΠΕΣΔΑ, πριν  από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αφού πρόκειται για ξεχωριστή διαδικασία και πολύ πιο καθοριστική για το μέλλον της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής, που επιχειρείται να κινηθεί σε ακόμη πιο επικίνδυνο δρόμο, σε σχέση με τώρα. Η ίδια η διοίκηση της περιφέρειας οφείλει να οργανώσει τον πιο πλατύ διάλογο για το νέο ΠΕΣΔΑ, αν όντως εννοεί αυτά που επαγγέλλεται.