Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

0
0

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

 

 

Η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας αλλά και της Πρωτοβάθμιας Παιδείας και η αντιμετώπιση μίας σειράς ζητημάτων για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού απασχόλησε το ΔΣ της Ένωσης Γονέων που πραγματοποίησε σύσκεψη στις 17 Μαΐου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που εξέδωσε:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου στο προαύλιο του 5ου Γυμνασίου-παρά την πολύ ζεστή μέρα- σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης με τη συμμετοχή μελών ΔΣ των συλλόγων Γονέων από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Πετρούπολης και αντιπροσώπους των σχολείων.

Η συζήτηση κατέληξε  στα παρακάτω:

  1. Η παρουσία των ΔΣ των συλλόγων γονέων σε κάθε σχολική μονάδα να συμβάλλει σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων για Γυμνάσια και Α και Β Λυκείου στην καταγραφή και την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

– Εκφράστηκε η εκτίμηση πως αν τα σχολεία ανοίξουν πιο νωρίς τον Σεπτέμβρη με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας καθώς και εξοπλισμό, τότε το άνοιγμα των σχολείων  Δευτεροβάθμιας στις 18 Μαΐου ή το πιθανό της Πρωτοβάθμιας στις 1 Ιουνίου δεν προσφέρει θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και ίσως είναι και επιζήμιο για την υγεία του πληθυσμού και την επανένταξη στην εκπαιδευτική κανονικότητα μαθητών, οικογενειών και εκπαιδευτικών.

 

  1. Να διαβιβαστεί προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο αίτημα για αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμα αλλά και από Σεπτέμβρη όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων και αναγκών.

Συγκεκριμένα

– να προμηθευτούν όλα τα σχολεία αντισηπτικά, καθαριστικά , γάντια, μάσκες και ότι άλλο χρειάζεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών σε επαρκείς ποσότητες για όσο διάστημα λειτουργούν

– να εξασφαλιστεί για κάθε σχολείο η ύπαρξη 2 καθαριστριών (με τις μισθολογικές αναπροσαρμογές και συμβάσεις που χρειάζονται) κατά το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζεται ο καθαρισμός των χώρων (τουαλέτες, πόμολα, κουπαστές, θρανία κλπ).

– Επισημαίνουμε   πως αν επιβεβαιωθεί η επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από 1 Ιουνίου θα υπάρχει πρόβλημα που πρέπει σήμερα να λυθεί με τις αναγκαίες 2 καθαρίστριες ανά σχολείο στο ωράριο λειτουργίας τους

– Να υπάρξει απόφαση (και αίτημα προς την κυβέρνηση) για πρόσληψη καθαριστριών ώστε το Σεπτέμβρη να καλύπτονται όλες οι ανάγκες .

– Επίσης, να γίνει έκτακτο αίτημα για επιχορήγηση του Δήμου και μέχρι αυτή να δρομολογηθεί ,να γίνει χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον προϋπολογισμό του Δήμου για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες.

– Ζητάμε πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο για τις άμεσες ανάγκες επαναλειτουργίας των σχολείων και τον σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον. Είτε σαν έκτακτο θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο με τη δυνατότητα παρέμβασης γονιών και εκπαιδευτικών, είτε σε ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο με τη φυσική παρουσία εκπροσώπων των φορέων των Εκπαιδευτικών και των γονέων. Στην όποια απόφαση σας ελπίζουμε πως θα υπάρχει και ενημέρωση για την πορεία επισκευής του 2ου Λυκείου.

 

  1. Να ενημερωθεί – σε διαρκή συνεργασία με τους συλλόγους γονέων – από τις διευθύνσεις των σχολείων για τις ενδεχόμενες προκαταβολές εκδρομών – που είχαν προγραμματιστεί και δεν έγιναν – που δεν έχουν επιστραφεί για συντονισμό αντίστοιχων ενεργειών.

 

  1. Να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την απομάκρυνση της χωματερής από τη γειτονιά μας και να συμμετάσχει στις δράσεις (για αυτή την εβδομάδα 20 Μαΐου έξω από τον ΕΔΣΝΑ  ώρα 9 π.μ) για να μην επεκταθεί η χωματερή όπως έχουν δρομολογήσει Περιφερειακή Αρχή και ο αρμόδιος φορέας (ΕΔΣΝΑ), καθώς και να μην λειτουργήσει νέο εργοστάσιο επεξεργασίας  που θα  πολλαπλασιάσει την δυσοσμία και την επιβάρυνση της υγείας μας.

 

  1. Έγινε μια πρώτη συζήτηση, για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκε εν μέσω καραντίνας για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Μετά  και τον σύντομο χαιρετισμό της προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ , επαναβεβαιώθηκε η αντίθεση της Ένωσης Γονέων στο νομοσχέδιο καθώς και στην χρήση καμερών στα σχολεία.

Αποφασίσαμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουμε σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις στα σχολεία της πόλης.

Αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας  εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών την Τρίτη 19 Μαΐου ώρα 1 μ.μ. στα Προπύλαια.

 

  1. Επαναβεβαίωσε την ανάγκη να εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα προνήπια στην πόλη μας, επιδιώκοντας να υλοποιηθούν βασικές προϋποθέσεις ασφάλειας και ποιότητας στη λειτουργία των αιθουσών νηπιαγωγείων, κάτι που είναι ορατό πως δεν απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας.

 

Καλούμε :

  • τους γονείς,
  • τους εκπαιδευτικούς,
  • τους μαθητές της δευτεροβάθμιας,
  • τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο
  • καθώς και όλους τους συνδημότες

σε εγρήγορση.

 

Η εποχή που διανύουμε έδειξε σε όλους μας πως μόνο η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας -αλλά και της Δημόσιας Παιδείας- μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας. Οι μύθοι -που καλλιεργούσαν ΜΜΕ και διάφοροι άλλοι – για την “μαγική δύναμη της οικονομίας της αγοράς τους” γκρεμίστηκαν.

Υποχρέωσή μας για τις δικές μας ανάγκες, να απαιτήσουμε τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, της Πρωτοβάθμιας Υγείας στην πόλη μας .

Και φυσικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης για να μπορούν να ζήσουν οι οικογένειες μας.

Και για σήμερα και για τον Σεπτέμβρη…

 

Οι μάσκες δεν κλείνουν τα στόματα μας, αγωνιζόμαστε για την Παιδεία, την Υγεία , το Περιβάλλον