Home Πετρούπολη ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: «ΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΗΜΑ»
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: «ΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΗΜΑ»

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: «ΗΤΑΝΕ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΗΜΑ»

0
0

Σε καταγγελία για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και όχληση κατά την ώρα λειτουργίας σχολείων προχώρησε η Ένωση Γονέων για τα έργα στη Ρήγα Φεραίου και Στερεάς Ελλάδας, οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκονται 9 σχολεία

 

 

Για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, για υπερβολική όχληση κατά τις σχολικές ώρες, στα έργα πεζοδρόμησης των οδών Ρήγα Φεραίου και Στερεάς Ελλάδας καταγγέλλει η Ένωση Γονέων. Στο Οικοδομικό τετράγωνο που περιλαμβάνει εννέα σχολεία επικρατεί το απόλυτο χάος αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ζητώντας να παρθούν μέτρα, καθώς ήδη έχει συμβεί τραυματισμός κατοίκου.

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Πετρούπολης μαζί με συλλόγους Γονέων ολοκλήρου του Οικοδομικού Σχολικού Τετραγώνου που περιλαμβάνει 3 Νηπιαγωγεία (5ο, 11ο &18ο), 2 Δημοτικά (3ο & 6ο), 2 Γυμνάσια (1ο & 3ο ) και 2 πλέον Λύκεια (1ο & τα container του 2ου) θεωρούν ότι η κατάσταση στους δρόμους γύρω από τα σχολεία που γίνονται έργα (Ρήγα Φεραίου και Στερεάς Ελλάδας) ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Τα έργα είχαν αρχίσει τον Μάιο αλλά σταμάτησαν έπειτα από παρέμβαση των Συλλόγων Γονέων που απαίτησαν την διακοπή τους λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων. Ολόκληρο το καλοκαίρι, δεν έγινε καμία εργασία ενώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το έργο. Τα συνεργεία επανήλθαν με την έναρξη των μαθημάτων και 3 εβδομάδες τώρα επικρατεί το απόλυτο χάος. Θόρυβος, σκόνη και ότι άλλο υπάρχει ως συνέπεια η πλήρη λειτουργία ενός εργοταξίου. Στα σχολεία είναι αδύνατον λόγω του θορύβου να γίνει μάθημα. Δεν φτάνουν όλα αυτά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες κανένα σοβαρό μέτρο ασφάλειας εργοταξίου δεν τηρείται. Αυτό είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό μίας κατοίκου η οποία πήγε στο νοσοκομείο για ράμματα.

 

Επίσης σοβαρά είναι τα περιστατικά όπου συμπολίτες μας παρκάρουν παράνομα πάνω στα πεζοδρόμια, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές μικρών μαθητών. Την προηγούμενη εβδομάδα, συμπολίτης μας πάρκαρε μπροστά στην πόρτα του 18ου Νηπιαγωγείου.

 

Για την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων & κατοίκων της περιοχής, για την ομαλή λειτουργία των σχολείων του συγκροτήματος, όλοι εμείς οι γονείς ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  1. Την τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας που προβλέπονται για ένα εργοτάξιο και μάλιστα εργοτάξιο δίπλα σε σχολεία.

 

  1. Διακοπή όλων των εργασιών κατά το ωράριο λειτουργίας των σχολείων. Ολοκλήρωση των εργασιών σε ωράριο εκτός σχολικού ωραρίου και εκτός ωρών κοινής ησυχίας.

 

  1. Τοποθέτηση τουλάχιστον ακόμη 2 σχολικών τροχονόμων

 

  1. Να γίνει παρέμβαση και από τον Δήμο Πετρούπολης στην αρμόδια Τροχαία ώστε να εξαλειφθούν τα περιστατικά παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρόμια του συγκροτήματος.

 

Για όλα τα παραπάνω τόσο η Ένωση όσο και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολικών μονάδων επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματός τους, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να τίθεται τίποτα υπεράνω της ασφάλειας και της υγείας των μαθητών.