Home Πετρούπολη ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ
ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ

ΜΕ ΓΡΑΠΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ

0
0

Στο Α.Τ. Πετρούπολης παρουσιάστηκαν πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Γονέων των Λυκείων και Γυμνασίων της πόλης, ο πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Γονέων καθώς είχαν κλητευθεί μετά από εισαγγελική προφορική  παραγγελία για να δώσουν κατάθεση σχετικά με τις καταλήψεις των μαθητών.

Ο διοικητής του Α.Τ Πετρούπολης εξήγησε πως πρόκειται για μία προανακριτική διαδικασία, την οποία παρήγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά από καταγγελίες που έγιναν. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων πήραν τις ονομαστικές κλητεύσεις και είπαν στο διοικητή πως θα καταθέσουν ενιαίο γραπτό υπόμνημα.

ΔΗΜ. ΚΟΝΤΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δημήτρης Κοντός επισήμανε πως δεν είναι ευθύνη της αστυνομίας να ασχοληθεί με την εκπαίδευση και με τα σχολεία και πως η όλη η διαδικασία ρίχνει λάδι στη φωτιά. Τόνισε πώς ηθικοί αυτουργοί για τις καταλείψεις είναι η έλλειψη καθαριότητας, η έλλειψη εκπαιδευτικών κι ότι τα τμήματα δεν είναι 15άρια όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις. Για αυτά υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες και για αυτά πρέπει να υπάρξει η εισαγγελική παρέμβαση και οι υπεύθυνοι να δώσουν καταθέσεις και να απολογηθούν. Επισήμανε πως η Ένωση Γονέων είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους συλλόγους γονέων, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας για να είναι όλοι σε ετοιμότητα, και να επιβάλουν λύσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αύριο, όπως είπε,  θα κληθούν αδιακρίτως γονείς και στη συνέχεια τα παιδιά. Τέλος απεύθυνε κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί λύση.

Στο πλευρό των εκπροσώπων των Συλλόγων βρέθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων των εκπαιδευτικών καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Ραγκούσης, Λευτέρης Καζαδέης, Μανώλης Μπουσούνης και Νίκος Σακούτης.

 

Gepostet von Δημήτρης Κοντός am Mittwoch, 23. September 2020