Home Πετρούπολη «ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ» ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ
«ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ» ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ

«ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ» ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ

0
0

Πέντε δεξαμενές νερού τοποθετήθηκαν στο Ποικίλο Όρος μετά από συνεργασία του Δήμου Πετρούπολης και του ΑΣΔΑ, ενώ αναμένεται σύντομα να τοποθετηθεί και έκτη.

Την τοποθέτηση δεξαμενών νερού στο Ποικίλο Όρος ανακοίνωσε με μία λιτή ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο FB o Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Από τώρα ετοιμαζόμαστε για την νέα αντιπυρική περίοδο.  Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις. Σώθηκε το Ποικίλο στην πυρκαγιά του καλοκαιριού . Πρέπει στη νέα περίοδο να είμαστε πανέτοιμοι».

Στο δύσκολο μήνυμα του καλοκαιριού φαίνεται πως ανταποκρίθηκε ο Δήμος Πετρούπολης και μετά από συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ τοποθετήθηκαν 5 δεξαμενές νερού 40 κυβικών μέτρων η καθεμία, από τις οποίες θα μπορεί να γίνει λήψη νερού από ελικόπτερα.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος σε δήλωση του ανέφερε: «προσπαθούμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα κατ’ αρχήν για το βραχυπρόθεσμο και στη συνέχεια για το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των αντιπυρικών μέτρων. Τοποθετήθηκαν πέντε δεξαμενές από τις οποίες οι τρεις είναι αυτοπληρούμενες από γεωτρήσεις και οι δύο θα τροφοδοτούνται από υδροφόρες, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί και έκτη δεξαμενή».