Home Δυτική αθήνα ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ: ΤΟ ΦΩΣ ΕΛΑΜΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ: ΤΟ ΦΩΣ ΕΛΑΜΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ: ΤΟ ΦΩΣ ΕΛΑΜΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

0
0

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΙΟΥ Κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα τελέστηκε ο Μεγάλος Αγιασμός των Υδάτων εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον λόγω της κακοκαιρίας. 

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας της εορτής, τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία του Δημάρχου Ιλίου κ. Νικολάου Ζενέτου και πολλών δημοτικών συμβούλων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα του εορτασμού της εορτής των Θεοφανείων: «Με τη βάπτιση του Χριστού, η φύση απελευθερώνεται από τα βάρη τα οποία είχε. Οι άνθρωποι δε, που βρίσκονταν στο χάος και το σκότος της αμαρτίας και της αναζήτησης, είναι λυτρωμένοι. Τα Θεοφάνεια είναι το σταμάτημα μίας κατηφόρας της ανθρωπότητας και το άνοιγμα μίας νέας προοπτικής, της Βασιλείας του Θεού. Το Φως έλαμψε και πάλι στον κόσμο. Ο Χριστός ήλθε για να μας δώσει πάλι τη δυνατότητα να αποκτήσουμε σχέση με τον Θεό και μας καθιστά ελεύθερους.

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη στο κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων σε συνθήκες τσουχτερού κρύου!

Περισσότεροι από 20 κολυμβητές βούτηξαν στην πισίνα για να πιάσουν το σταυρό καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους.

Το λαμπρό εορτασμό έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου.

Αγιασμός των Υδάτων πραγματοποιήθηκε και στο κολυμβητήριο της Χωράφας αλλά και στην 1η παιδική χαρά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της κεντρικής πολιτικής και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Περιστερίου.

 

ΧΑΪΔΑΡΙ: ΔΙΠΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου οι τελετές Αγιασμού των υδάτων στην Ακτή Σκαραμαγκά και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου

Στον Σκαραμαγκά, παρά το έντονο κρύο και την βροχή, τρεις θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν στο νερό και ανέσυραν τον σταυρό. Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο βούτηξαν στην πισίνα και ανέσυραν τον σταυρό μικρά παιδιά από τα Τμήματα Κολύμβησης.

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Σκαραμαγκά και στις τελετές αγιασμού των υδάτων παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι και αρκετοί συμπολίτες μας.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΗΜΕΡΑ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΚΑ

 

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο κολυμβητήριο του Αιγάλεω.

Ο Νίκος Μανιάτης έπιασε τον Σταυρό, ενώ στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου έπεσαν αθλητές από όλους τους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας χαρακτήρισε τη ημέρα ως γιορτινή, η οποία συμβολίζει ταυτόχρονα τη λύτρωση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και καλή φώτιση σε όλες και όλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βουλυετές, ο αντιπεριφερειάρχης δυτικού τομέα Αθηνών, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.