Home Δυτική αθήνα ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ: ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ
ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ: ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ: ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

0
0

ΠΕΝΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Το 2ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο της Πετρούπολης, το 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης και 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, καθώς και το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω συμμετέχουν στο  μαθητικό διαγωνισμό τραγουδιού και ραδιοφωνικού μηνύματος «Κάντο ν΄ακουστεί 2020» με τον τίτλο «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη».

Πρόκειται για την μία μορφή έκφρασης των μαθητών για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στις μέρες μας, και που μέσα από τα δικά τους τραγούδια και μηνύματα κάνουν αυτό που εμείς οι ενήλικοι έπρεπε να κάνουμε για αυτούς, να προστατεύσουμε το μέλλον τους, το σπίτι μας, τη Γη.

Το 2ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης και το 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω συμμετέχουν στο διαγωνισμό με τραγούδια, ενώ το 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης και το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω με ραδιοφωνικά μηνύματα.
Μπείτε εδώ επιλέξτε την κατηγορία Τραγούδια ή Ραδιοφωνικά Μηνύματα βρείτε τους κωδικούς και στηρίξτε την προσπάθεια των παιδιών μας.


5187.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΓΗ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Οι 43 μαθητές της Πρώτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τον πλανήτη γη. Εκφράζουν μελωδικά τους προβληματισμούς τους για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.  Επιθυμούν ένα καλύτερο αύριο και γι’ αυτό προσπαθούν μέσα από τους στίχους που συνέθεσαν με αμεσότητα και απλότητα, παρέα με τους δασκάλους τους (Ειρήνη Χατζηλάρη και Παναγιώτη Κακαδιάρη), να μας συγκινήσουν, ώστε να κάνουμε μικρές πράξεις αγάπης για το σπίτι μας, τη γη μας.

Θερμές ευχαριστίες στους μαθητές της Έκτης τάξης του Σχολείου μας (ΣΤ2) που συνοδεύουν τους μικρούς μαθητές μας στο τραγούδι, όπως επίσης και στη Μουσικό του Σχολείου μας Βασιλική Πρεμέτη για τη μελωδία του τραγουδιού, καθώς και στη  Θεοδώρα Χασιακή, εκπαιδευτικό του Σχολείου μας, για την επιμέλεια του Βίντεο που συνοδεύει τη συμμετοχή μας και μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

 

5198. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ – 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης συμμετέχει στο διαγωνισμό “Καν’ το ν’ ακουστεί 2020” με θέμα “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου – Αγκαλιάζουμε τη γη” με το τραγούδι «Είναι στο χέρι μας».

Σύνδεσμος βίντεο κλιπ

– Μουσική, ενορχήστρωση, διεύθυνση χορωδίας: Δημήτρης Δημητριάδης

– Εικαστική επιμέλεια: Δήμητρα Καραγεώργου

– Στίχοι: Χρήστος Καλογεράς – Δημήτρης Δημητριάδης

5239. THINK IT OVER – 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Η ραδιοφωνική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Αιγάλεω παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια δημιουργία αποκλειστικά από τους μαθητές, υπό την ευθύνη της καθηγήτριας Γρηγορίτσας Πολυζώη.

Φωνητικά: Μάριος Κυρόγλου

Βιολί, φωνητικά: Σταμάτης Κουρπάς

Στίχοι, κιθάρα, φωνητικά: Μυρτώ Γιαρένη

Μπάσο: Δημήτρης Μακρίδης

Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Μπίθας

Πιάνο: Εβελίνα Κουρπά

5378. ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ – 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η γη κινδυνεύει! Χαοτικές δασικές πυρκαγιές, ρύποι σε στεριά και θάλασσα, άνοδος της θερμοκρασίας, ζώα υπό εξαφάνιση ή απειλή, ο άνθρωπος «μαχαιρώνει» τον πλανήτη και τον ίδιο του τον εαυτό… Μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γ/σίου Πετρούπολης εκπέμπουν «Σήμα Κινδύνου» κι αγκαλιάζουν με τη δράση τους τον πλανήτη για να τον σώσουν…

Ο Φίλιππος είχε την ιδέα κι έγραψε το τελικό κείμενο που βγήκε από τη συλλογική δουλειά του τμήματος Β3, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής.  Μαζί με την Μαρία του Γ1, έκαναν την ηχογράφηση. Η επεξεργασία έγινε με το πρόγραμμα Audacity, ενώ η μουσική είναι με άδεια CC. Η Ερικαίτη από το Γ3 φιλοτέχνησε την αφίσα.

5171. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΗΣ – 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ένα ραδιοφωνικό μήνυμα όπου τα παιδιά δίνουν προτάσεις και ιδέες για την προστασία της γης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ζούμε σε ένα ζωντανό πλανήτη που κάποτε του δόθηκε το όνομα Γη. Μας προσφέρει τον αέρα που αναπνέουμε, την τροφή που καταναλώνουμε, τα ρούχα που φοράμε, το σπίτι που κατοικούμε και όλα όσα έχουμε.  Γνωρίζουμε πως η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων της γης, η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή συντελούν στην απώλεια της βιοποικιλότητας.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, σε διάφορες πόλεις του πλανήτη αυτού, για πρώτη φορά στην ιστορία του, μαθητές και μαθήτριες ξεσηκώθηκαν συντονισμένα σε μαζικές διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή, καλώντας τους ενήλικες να κάνουν περισσότερα για να προστατέψουν τον πλανήτη και μαζί την υγεία και ποιότητα ζωής όλων των έμβιων όντων που κατοικούν σε αυτόν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενεργοποιήθηκαν, ώστε να συμβάλουν στον αγώνα υπέρ της αειφορίας και της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το έτος 2020 φτάνει σε λίγους μήνες και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μακριά από τους στόχους που έχουν τεθεί για την ενέργεια και το κλίμα στην παγκόσμια συμφωνία της Συνθήκης του Παρισιού (2015). Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί άμεσα και έγκαιρα το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης και στον τρόπο ζωής όλων μας.

Μέσα από τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020” με τον τίτλο “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη”, προσκαλούμε τη μαθητική κοινότητα να εκφραστεί καλλιτεχνικά αναδεικνύοντας τους προβληματισμούς, που εγείρονται από την αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του πλανήτη μας και να αγωνιστεί ειρηνικά ενάντια στις απερίσκεπτες ενέργειες που καταστρέφουν την βιοποικιλότητα. Ιδανικά, θα μπορούσαν οι νέοι να δημιουργήσουν τη δική τους πρόταση για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, να αντιπαραβάλλουν ένα σχέδιο βιωσιμότητας, προτείνοντας αυτό τον νέο τρόπο ύπαρξης και σκέψης που θα διασφαλίζει στους αυριανούς ενήλικες, ένα υγιές και βιώσιμο φυσικό περιβάλλον