Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

0
0

Με την λύση της κατάληψης του Βοτανικού Κήπου ξεκίνησαν οι εργασίες για την οικοδόμηση του νέου δημαρχείου στον Αγ. Δημήτριο

 

Το μεγαλύτερο και ίσως πιο δύσκολο πρόβλημα για την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου της Πετρούπολης, στον Άγιο Δημήτριο, φαίνεται πως ξεπεράστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, προς το παρόν. Με την πρωϊνή παρέμβαση της αστυνομίας το πρωί της Δευτέρας 24/7 λύθηκε η κατάληψη στον Βοτανικό Κήπο, και τα μηχανήματα ξεκίνησαν τις εργασίες, με τον καθαρισμό πρωτίστως του χώρου.

 

Ο χώρος από εκείνη τη στιγμή φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε περίπτωση που υπήρχαν αντιδράσεις από μέλη της συλλογικότητας ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος. Μέχρι στιγμής πάντως δεν χρειάστηκαν να παρέμβουν αφού η παρουσία μελών ης συλλογικότητας έχει το ρόλο του παρατηρητή, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην στρογγυλή πλατεία.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Επικριτικά στέκεται το σύνολο της αντιπολίτευσης, στις ενέργειες της διοίκησης, όχι όσον αφορά την απελευθέρωση του χώρου από τους καταληψίες, αλλά όσον αφορά την οικοδόμηση του νέου δημαρχείου. Βασικά στέκονται στο γεγονός, πως δεν έχουν παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τα σχέδια του έργου και εκφράζουν φόβους για καταπάτηση του παρακείμενου άλσους, και για κοπή δέντρων.
Ενδεικτικό των αντιδράσεων είναι η δημοσίευση του Θέμη Μπουρνά στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, όπου αναφέρει: «Τα ΜΑΤ στην πόλη σε βοτανικούς και λαχανόκηπους για να ξεκινήσει το δημαρχείο άρον άρον πριν τις εκλογές, ένα μακέτο που δεν τόλμησαν να το παρουσιάσουν στη πόλη, χωρίς έγκριση σχεδίων από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς πρόβλεψη δυστυχώς πάρκινγκ, με μια σύμβαση υλοποίησης που αν δεν γίνει το έργο η καθυστερήσει ο Δήμος θα πληρώσουμε ρήτρες με σύνολο παραδοτέων τ.μ. που δεν θα χωρέσουν όλες τις υπηρεσίες χωρίς πρόταση για στέγαση των δρώμενων της συλλογικότητας, με την οποία διαφωνώ, όμως έχει έργο άξιο προσοχής.
Το δημαρχείο είναι αναγκαιότητα και χρειάζεται να γίνει απαραιτήτως, ο σκοπός όμως δεν καθαγιάζει τα κακήν κακώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επανεκλέγουν,
Φαντάσου, αν δεν …
ΥΓ. σκεφτόμουν να βάλω φώτο αλλά προβλέπω πως θα μας παίξουν σύντομα τα κανάλια.»

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαφορετική είναι η προσέγγιση που κάνει η «Νέα Αρχή» και ο Μάνος Συλλιγνάκης που διαφωνεί για την χωροθέτηση, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα έπρεπε να γίνει στο Θέατρο Πέτρας, όπου υπήρχε περισσότερος χώρος και θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα δημαρχείο, όπου θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες και οι υπηρεσίες του δήμου και στο χώρο του Βοτανικού να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος πολιτισμού.

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όσον αφορά την παρέμβαση στον Βοτανικό Κήπο, αλλά και την ανέγερση του Δημαρχείου. Αν και οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ της λήξης της κατάληψης και της απόδοσης του χώρου, προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, υπάρχουν και πολλοί που διαφωνούν για την ανέγερση στον συγκεκριμένο χώρο του δημαρχείου, κάνοντας λόγο για τσιμεντοποίηση του άλσους για κοπή δέντρων κ.α.
Μία άλλη μερίδα κάνει λόγο για αξιόλογες δράσεις που έκανε στο χώρο η συλλογικότητα. Αυτές θα έπρεπε να συνεχιστούν, όπως υποστηρίζουν, σε άλλο χώρο που θα παραχωρούσε ο δήμος στην συλλογικότητα.