Home Δυτική αθήνα Με χρεωκοπία απειλούνται οι δήμοι λόγω των αύξησεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο [video]
Με χρεωκοπία απειλούνται οι δήμοι λόγω των αύξησεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο [video]

Με χρεωκοπία απειλούνται οι δήμοι λόγω των αύξησεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο [video]

0
0

O αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου Αλέξης Σταυρούλιας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησαν στην Ώρα Ελλάδας στο Open TV για τη δυσκολία των Δήμων να ανταπεξέλθουν στην ενεργειακή κρίση.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου Αλέξανδρος Σταυρούλιας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου επιβεβαίωσαν… δυστυχώς το ρεπορτάζ του ΜΑΧΗΤΗ και το podcast της Σβούρας, όπου μιλούσαν για το τεράστιο πρόβλημα που έχουν οι Δήμοι για να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές των υπέρογκων λογαριασμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο αντιδήμαρχος Περιστερίου μίλησε ακόμη και για ενδεχόμενο να μην μπορούν να βγουν από το αμαξοστάσιο τα απορριμματοφόρα, ή ότι σε περίπτωση που η κρίση ενταθεί θα δοθεί προτεραιότητα στη θέρμανση του σχολείου.

Με το φάσμα της χρεωκοπίας βρίσκονται πολλοί δήμοι προλόγισε ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Ο αντιδήμαρχος Περιστερίου έκανε λόγο για πολύ μεγάλη απόκλιση στους λογαριασμούς από μήνα σε μήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η ενεργειακή κρίση είναι η δυσκολότερη κρίση από αυτές που έχουμε περάσει την τελευταία δεκαετία». Μίλησε για μη διαχειρίσιμη κατάσταση. Η υπερβολική αύξηση ρεύματος, φυσικού αερίου, καυσίμων και ανταλλακτικών έχουν φέρει τους δήμους σε πολύ δύσκολη θέση. Σε δύο μήνες είπε ο κ. Σταυρούλιας ότι λείπουν από το Δήμο Περιστερίου 700.000 ευρώ. Όπως ανέφερε: «Στο Περιστέρι έχουμε ενεργειακό κόστος 23% αν αυτό αυξηθεί κατά 120% συν το κόστος μισθοδοσίας, ο Παχατουρίδης πρέπει να δώσει εντολή να σταματήσει η καθαριότητα να βγαίνει έξω από το γκαράζ. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για λίτρο βενζίνης ή πετρελαίου».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι όλοι οι δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Έκανε λόγο για ιλιγγιώδη νούμερα που θα έχουν έλλειμμα οι δήμοι καθώς το ποσό που θα αναγκαστούν να πληρώσουν ως το τέλος της χρονιάς αν συνεχιστεί η κρίση υπολογίζεταις το ένα δισ. Ευρώ. Ο κ. Παπαστεργίου ξεκαθάρισε ότι οι δήμοι δεν έχουν την πολυτέλεια να μη δώσουν τις παροχές, να σβήσουν το δημόσιο φωτισμό στη μία το βράδυ ή να κλείσουν τη θέρμανση στα σχολεία, για αυτό και πρέπει οι δήμοι να βγουν μπροστά και να εξασφαλίσουν από μόνοι τους την ενέργεια που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.