Home Δυτική αθήνα Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας από τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας
Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας από τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας

Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας από τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας

0
0

Οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας χαιρετίζουν τους αγώνες των γυναικών για την ισότητα των φύλων, για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες και μιλούν για αγάπη, ελπίδα, ειρήνη και αλληλεγγύη

Με μηνύματα ειρήνης, κατά της έμφυλης βίας, και κατά της γυναικοκτονίας, με αναφορές στην ισότητα, αλλά και ποιητική διάθεση οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας χαιρετίζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Δήμαρχος Πετρούπολης)

Για την κατοχύρωση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνίας κάνει λόγο στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος. Αναλυτικά αναφέρει:

«8 Μαρτίου , παγκόσμια μέρα της γυναίκας . Μια μέρα που συμβολίζει την κοινωνική, οικονομική, και σεξουαλική χειραφέτηση της γυναίκας. Μια μέρα που συμβολίζει την Ειρήνη και που μας υπενθυμίζει , ότι δυστυχώς πολλά από τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν, και με τους αγώνες των γυναικών, τίθενται σε αμφισβήτηση. Η βία και οι διακρίσεις εις βάρους τους έχουν καταστεί κανόνας στις μέρες μας,  σε πολλές χώρες (Ας μην μιλήσουμε για τις μουσουλμανικές όπου εκεί εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο) Οι γυναικοκτονίες έχουν πάρει διαστάσεις, όπως και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις . Αλλά και ο παραλογισμός τού πολέμου που σήμερα δυστυχώς ζούμε, ως πρώτα θύματα έχει τα γυναικόπαιδα. Χρειάζεται  λοιπόν περαιτέρω προσπάθεια ώστε η γυναίκα να κατοχυρώσει τη θέση της στη σημερινή κοινωνία των πολλαπλών διακρίσεων».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ (Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων)

«Πυξίδα» για τη διαχείριση κρίσεων χαρακτήρισε τους αγώνες των γυναικών ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, στο δικό του μήνυμα για την 8η Μαρτίου.  

«Σε μία εποχή που η ειρήνη απειλείται,  σε μία χρονική συγκυρία που βλέπουμε καθημερινά ότι το αγαθό της υγείας αλλά και της ειρήνης δεν είναι δεδομένο, η παρουσία όλων των αφανών ηρωίδων της ζωής μας,-της μητέρας μας, που με πόνο μας δίνει ζωή, της συντρόφου μας, που είναι δίπλα μας στα καλά και στα κακά της ζωής, της φίλης μας, των συνεργατών μας, όλων των γυναικών που συναντούμε στον δρόμο της ζωής μας-μας δείχνουν τον δρόμο για την ειρήνη και την αδελφοσύνη. Το 2022 κάνει ακόμη πολυτιμότερη τη γυναικεία παρουσία, το γυναικείο χάδι, τη γυναικεία στήριξη και τη γυναικεία αποφασιστικότητα. Τη γυναικεία ματιά που ατενίζει την κάθε ημέρα με αισιοδοξία».

ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ (Δήμαρχος Ιλίου)

Ημέρα τιμής χαρακτήρισε την 8η Μαρτίου ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος που μίλησε για διαρκή προσπάθεια για την ισότητα των φύλων, για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα που μας υπενθυμίζει τους αγώνες για την ανεξαρτησία και τη συμβολή των γυναικών στην κοινωνία, για την εξασφάλιση της ισότητας και την ενδυνάμωσή τους. Είναι ημέρα τιμής για την πολύπλευρη προσφορά της και τους πολλαπλούς της ρόλους, ταυτόχρονα, όμως, σημείο αναφοράς και κινητήριος δύναμη για μηδενική ανοχή απέναντι σε όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών.

Οι γυναίκες αποτελούν τους πιο ισχυρούς και αποτελεσματικούς πυλώνες πρωτοβουλιών και αλλαγής, αλλά εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας και εκμετάλλευσης, να πλήττονται, συγκριτικά, σε μεγαλύτερο ποσοστό από την ανεργία, την εργασιακή εκμετάλλευση και την υγειονομική κρίση.

Η διαρκής προσπάθεια για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, για ίση πρόσβαση στα δικαιώματα και τις ευκαιρίες, για ενδυνάμωση της φωνής και της παρουσίας των γυναικών στη λήψη αποφάσεων, είναι ζήτημα δικαιοσύνης και ηθικής. Ζήτημα δημοκρατίας, που ζητά άμεσα τη δικαίωσή του.

Χωρίς την ισότητα των φύλων δεν μπορεί να υπάρξει ένα βιώσιμο και ισότιμο μέλλον στον κόσμο μας. Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια, αλλά να μιλάμε με πράξεις».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ (Δήμαρχος Χαϊδαρίου)

Δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών και την εξασφάλιση ισότιμων ευκαιριών ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός στο μήνυμά του για την 8η Μαρτίου.  

«Η σημερινή Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει  ότι 365 μέρες τον χρόνο πρέπει να εργαζόμαστε για την ισότητα των φύλων και τη στήριξη των γυναικών στους πολλαπλούς ρόλους τους στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, με χαρά ανακοινώνω ότι μέσα στον μήνα Μάρτιο ξεκινούν στον Δήμο Χαϊδαρίου μια σειρά στοχευμένες υπηρεσίες για την ενδυνάμωση των γυναικών και την εξασφάλιση ισότιμων ευκαιριών προσωπικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε γυναίκες μέλη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μονογονεϊκές οικογένειες, έφηβες και νέες γυναίκες εκτός των μηχανισμών της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Οι δράσεις  υλοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το έργο «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και Δράσεις Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Διακρίσεων, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής, της Κοινωνικής Ένταξης καθώς και Δράσεις Αντιμετώπισης της Φτώχειας και Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας των Ειδικών και Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Χαϊδαρίου», που χρηματοδοτείται από τη  ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας. 

Με συγκεκριμένες και αποτελεσματικές δράσεις οικοδομούμε μια τοπική κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Χαϊδαριώτισσες»!

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ (Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας)

Μήνυμα ειρήνης στέλνει ο Λάμπρος Μίχος αφιερωμένο στη γιορτή της γυναίκας. «Γιορτή της Γυναίκας σήμερα. Αυτή η γυναίκα χτες μπορεί να τα είχε όλα. Σήμερα εξ αιτίας του πολέμου δεν έχει τίποτα. Μόνο πόνο και απόγνωση! Ας ευχηθούμε να επικρατήσει η ΕΙΡΗΝΗ, προϋπόθεση ευημερίας και ευτυχίας».

Με ποιητική διάθεση τα μηνύματα των Δημάρχων Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ (Δήμαρχος Περιστερίου)

«Όπου να πέσει η ματιά μας, όπου να ακουμπήσουν οι αισθήσεις μας, φωτογραφίζεσαι παντού. Εσύ, η εικόνα σου και το αποτύπωμά σου.

Στέκεις δίπλα σε κάθε ανθρώπινο ρόλο και τον υποστηρίζεις με επάρκεια, ευελιξία, υπομονή και εντυπωσιακή επιρροή.

Συμπληρώνεις την ύπαρξή μας και την αρωματίζεις. Γεννάς την αγάπη και τη ζωή».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ (Δήμαρχος Αιγάλεω)

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Της μητέρας, της συζύγου, της αδερφής, της κόρης, της συντρόφου. Πλάσμα ιερό, που χαρίζει απλόχερα τη ζωή.

Η παρουσία της και η αγάπη της, πολύτιμη και μοναδική. Λαμπερή σαν τον ήλιο, όμορφη σαν τριαντάφυλλο.

Χρόνια πολλά στις Γυναίκες όλου του κόσμου.