Home Πετρούπολη ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

0
0

Θετική κρίνεται η αποτίμηση της κοινής δράσης κατά των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στη Φυλή και το Σχιστό.

 

Η πρώτη κοινή δράση συλλογικοτήτων και φορέων κατά της δημιουργίας δύο νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή και Σχιστό, άφησε θετικές εντυπώσεις στο Δυτικό Μέτωπο αλλά και στους άλλους φορείς που συμμετείχαν.

Από τους πρωτεργάτες της δράσης ο Νίκος Σακούτης με διπλό ρόλο, τόσο ως ηγετικό στέλεχος του Δυτικού Μετώπου αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πετρούπολης.

Η ΡΑΚ με τα μέλη της συμμετείχε δυναμικά στην  οργάνωση  και στην  επιτυχή υλοποίηση της κινητοποίησης, και για αυτό υπάρχει ικανοποίηση και από το αποτέλεσμα αλλά και από την κοινή υπόσχεση όσων  οργάνωσαν και  συμμετείχαν  στην κινητοποίηση  για τη συνέχιση και δυνάμωση του αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο Νίκος Σακούτης υπενθύμισε τα αιτήματα της Παναττικής Δράσης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής για τη δημιουργία νέων μονάδων σε Φυλή και Σχιστό, τα σχεδιαζόμενα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων, καθώς και για την επέκταση και τη  διαιώνιση για άλλα τριάντα χρόνια της λειτουργίας της ΟΕΔΑ Φυλής.

Είναι απαίτηση όλων των φορέων, συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικών δυνάμεων, όλων των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας & Αττικής:

  • Άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών κατασκευής νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων σε ΦΥΛΗ και ΣΧΙΣΤΟ, καθώς και της επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών στη Φυλή (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ).
  • Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης της Φυλής.
  • Ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής.
  • Ακύρωση των χωροθετήσεων του ν. 3164/2003, κανένας νέος ΧΥΤΑ/Υ στη Δυτική Αττική.
  • Καμία μονάδα καύσης απορριμματογενών καυσίμων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.
  • Κατάργηση του διαβρωτικού μηχανισμού των αντισταθμιστικών «ωφελημάτων».
  • Κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών-συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων νέων ΧΥΤΥ-, για την υλοποίηση ενός νέου συστήματος δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα έχει βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή προδιαλογή και ανάκτηση υλικών, με δίκαιη κατανομή των όποιων βαρών καιμε αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών διασφαλίσεων.

Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής.