Home Πετρούπολη ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

0
0

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΕς ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

 

 

Στην προσπάθεια συναίνεσης και συνεργασίας στάθηκε ο Νίκος Σακούτης στην κεντρική ομιλία του στην πλατεία Ηρώ.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης με την ΡΑΚ κάλεσε όλες τις δημοκρατικές να συνεργαστούν για την ανατροπή όλων των φιλελευθέρων πολιτικών που καταδυναστεύουν την κοινωνία.

 

Επιγραμματικά τόνισε: «Ο δήμος μας, όπως και όλοι οι δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια τεράστια αφαίμαξη οικονομική και μάλιστα με συστηματική παραβίαση του Συντάγματος. Οι δήμοι θα έχουν υπεξαιρεθεί από το 2010 μέχρι και το 2023, λόγω του νέου μεσοπρόθεσμου που πέρασε 27, 5 δισ. Ευρώ.

Τεράστιο το ποσό που έχασαν οι υπηρεσίες των δήμων άρα οι ίδιοι οι δημότες στερήθηκαν υπηρεσιών. Περίπου την ίδια αφαίμαξη κατά αναλογία έχει υποστεί και ο δικός μας δήμος . Αρά ο αγώνας προσανατολίζεται στο να αποκατασταθεί η νομιμότητα και αυτή τη μάχη καλούμαστε να δώσουμε όλοι μας γιατί δυστυχώς στον προεκλογικό αγώνα που ζούμε αυτή τη στιγμή δεν λέμε όλοι τα ίδια πράγματα. Στο δε θεσμικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό με την έννοια ότι τα αιρετά πρόσωπα όλα και παραμερίζονται και γίνεται όλο και αυταρχικότερη η πολιτική που πρέπει να ασκηθεί μέσα από τους δήμους είτε αυτό λέγονται κατασχέσεις, είτε λέγονται πλειστηριασμοί είτε λέγονται άλλου είδους αντιλαϊκές πολιτικές. Σε όλα αυτά λοιπόν εμείς δώσαμε και δίνουμε αγώνα. Οι βασικές αρχές με τις οποίες πορευόμαστε είναι αγώνας και προσπάθεια για την επιβίωση της αυτοδιοίκησης και του δήμου μας βέβαια και ανατροπή του συγκεκριμένου οικονομικού και θεσμικού πλαισίου και επαναπροσδιορισμός των υπηρεσιών του δήμου και των υπηρεσιών σε νέες βάσεις. Θα πρέπει να υπάρχει αποφασιστικότητα συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων να μην υπάρχει ουσιαστικά εξουδετέρωση των συλλογικών οργάνων των δήμων και του δημάρχου σε πολλές περιπτώσεις και να λειτουργούν οι υπηρεσίες ως ιμάντας μεταβίβασης αντιλαϊκών κεντρικών πολιτικών. Εμείς αυτή την περίοδο ανοίξαμε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πόλη μας με το σύνολο της αυτοδιοίκησης και με όλα τα μικρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η πόλη μας. Εμείς απευθύναμε και πρόσκληση διαλόγου ανοιχτή σε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς υπερτροφικά εγώ και αλαζονεία και χωρίς αυτόκλητους σωτήρες. Προσπαθήσαμε να έχουν έναν στοιχειώδη διάλογο πριν από λίγες ημέρες έγινε προσπάθεια να στηθεί και ένα debate, αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν όλοι οι υποψήφιοι Και μπαίνει το θέμα της επόμενης ημέρας Θα πρέπει να διοικηθεί ο δήμος και λόγω της αναλογικής συγκρότησης του δημοτικού συμβουλίου προϋποθέτει συγκλήσεις, συνεργασίες για να μπορέσει ο δήμος να διοικηθεί. και σε ποια κατεύθυνση θα γίνουν αυτές οι συγκλήσεις  ή συνεργασίες. Εμείς καλέσαμε και καλούμε να συναντηθούμε με προγραμματικές δηλώσεις στους δρόμους της διεκδίκησης για την πόλη που χρειαζόμαστε. Να σχεδιάσουμε μαζί την Πετρούπολη προς όφελος των πολιτών της με αγώνες και διεκδικήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το διχασμό Σε όσους δεν βλέπουν τις θέσεις ως λάφυρα ή ικανοποίηση μιας ματαιοδοξίας, αλλά διάθεση προσφοράς».