Home Δυτική αθήνα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

0
0

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2012-2015 ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.

 

 

Μέσα σε 20 ημέρες ανασκευάστηκε ένα από τα κεντρικά κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα που δεν χρησιμοποιείται, και από τις 23 Μαρτίου έχει τεθεί σε διάθεση για νοσηλεία ήπιων και μετρίων περιστατικών κορονοϊού. Σε χρόνο ρεκόρ παραδόθηκαν πάνω από 48 κλίνες νοσηλείας και δύο κλίνες μονάδας αυξημένης φροντίδας, ενώ ταυτόχρονα στελεχώθηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μήνα πριν (αρχές Φεβρουαρίου) στην κοπή της πίτας του νοσοκομείου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να παραμένει υποβαθμισμένη και αναξιοποίητη μια τέτοια δομή, σε μία περιοχή με μεγάλες υγειονομικές ανάγκες που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Κατά το «ανάγκα και Θεοί πείθονται» το χιλιοταλαιπωρημένο νοσοκομείο πρ. Λοιμωδών που από το 2012 είχε μπει σε περιπέτειες με συνεχείς υποβαθμίσεις και απαξίωση όσον αφορά την στελέχωση και τη λειτουργία του, βρέθηκε σε μερική λειτουργία το 2015 και μετά, και σήμερα μετατράπηκε σε νοσοκομείο πρώτης γραμμής…

Η αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Φωτεινή Βρύνα μιλώντας στο piraeuspress.gr τόνισε: «Τώρα δε χρειάζεται να μιλάμε, αλλά να πράττουμε, για όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη. Θα έχουμε όλο το χρόνο να τα πούμε στο προσεχές μέλλον, όταν με το καλό περάσει αυτή η πρωτοφανής μπόρα.
Λίγα λόγια, πολλή δουλειά και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Έως τότε εσείς ΜΕΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και εμείς ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ την υγεία σας».