Home Δυτική αθήνα Ξαναχτύπησαν οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» στο Περιστέρι
Ξαναχτύπησαν οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» στο Περιστέρι

Ξαναχτύπησαν οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» στο Περιστέρι

0
0

Επιχείρηση τροφίμων στο Περιστέρι διέρρηξε η σπείρα των ληστών χρηματοκιβωτίων τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πέντε τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στα γραφεία εταιρίας τροφίμων στην οδό Τρώων. Πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο με γρήγορες κινήσεις εντόπισαν και μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο στον αύλειο χώρο της επιχείρησης. Εκεί φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε άλλο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στα γραφεία της εταιρείας, όμως οι ληστές είχαν ήδη φύγει. Παρά τις αναζητήσεις, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος των δραστών.

 

Δεκάδες χτυπήματα από το 2017

Περισσότερα από 50 ληστείες έχει διαπράξει η συγκεκριμένη συμμορία από την άνοιξη του 2017. Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση τον Μάιο του 2017 και συνέλαβε αρκετά μέλη της. Δεν κατάφερε όμως να την εξαρθρώσει. Το υλικό από DNA και αποτυπώματα που εντόπισαν στα σημεία των ληστειών πρόδωσε τους δράστες και κατάφεραν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν περισσότερα από 15 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τέσσερα ηγετικά.

Τον Ιούλιο του 2017 όμως μέλη που διέφυγαν της σύλληψης πραγματοποίησαν νέα ληστεία και από τότε σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούν νέες διαρρήξεις και ληστείες σε επιχειρήσεις κυρίως της Δυτικής Αττικής.

Πριν λίγες ημέρες (20/8) η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε εκ νέου μέλος της σπείρας που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για ληστεία σε κοσμημστοπωλείο στις Αχαρνές, αλλά και σε υποκατάστημα τράπεζας στο Αττικό νοσοκομείο.

Φαίνεται όμως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πως πρόκειται για πολυμελή σπείρα, της οποίας τα μέλη συνεχώς ανανεωνόνται ώστε να χάνονται τα ίχνη τους.