Home Δυτική αθήνα «ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ»
«ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ»

«ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ»

0
0

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν 140 και πλέον κάτοικοι της περιοχής της Αγ. Τριάδας Καματερού που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και το υποχρέωσε  να αποφασίσει αρνητικά στη δημιουργία ΣΜΑ στην περιοχή τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρεται αναλυτικά:

«Η πρωτοβουλία κατοίκων χθες παρέμβηκε στο κοινοτικό συμβούλιο του Καματερού, απαιτώντας να πάρει απόφαση, ότι δεν θα αποδεχτεί την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην γειτονιά μας την Αγ. Τριάδα στις παρυφές με το Ζεφύρι σχεδόν 50 μέτρα από το τελευταίο σπίτι της γειτονιάς.

Η παρέμβαση είχε το αποτέλεσμα που διεκδικούσε η πρωτοβουλία κατοίκων, το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε ΟΧΙ στο ΣΜΑ.

Από την αρχή που ψηφίστηκε ο νόμος που επιβάλει, μετά από αίτημα της διοίκησης του δήμου την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δίπλα στον οικιστικό ιστό οι κάτοικοι πήραν την υπόθεση στα χέρια τους.

Με σχεδόν 140 υπογραφές απαίτησαν να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση πολιτική του δημοτικού συμβουλίου να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση της κυβέρνησης. Παρόλες τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου μας να μας πείσει για το αντίθετο, το συμβούλιο αποφάσισε ΟΧΙ κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των κατοίκων.

Όμως δεν το βάζει κάτω, σύμβουλοι της διοίκησης γυρνάνε στην γειτονιά και με διάφορες μεθόδους, προσπαθούν να πείσουν πως δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα ερμηνεύουν για το ΣΜΑ. Για να μην πούμε για την απόφαση που μόλις χθες διορθώθηκε, ότι είναι απόφαση και όχι ένα απλό ψήφισμα.

Και η προσπάθεια τους είναι να πείσουν πως μόνο κλαδέματα, θα είναι!!! Και να μην ανησυχούν η διοίκηση υπόσχεται.

Η πραγματικότητα είναι πως ναι μεν είναι μια κατάχρηση του μέχρι τώρα αγώνα της γειτονιάς οι 2 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και του κοινοτικού συμβουλίου, δεν είναι όμως αρκετές να διασφαλίσουν ότι δεν θα λειτουργήσει το ΣΜΑ, και αυτό για τρις σοβαρούς λόγους.

Πρώτος λόγος είναι ότι είναι νόμος που νομιμοποίησε την παρανομία.

Δεύτερον η νομιμοποίηση έγινε στο όνομα της έκτακτης ανάγκης. Δηλαδή να καλύψουν ανάγκες εναπόθεσης σκουπιδιών στον χώρο του ΣΜΑ (αυτό σημαίνει ΣΜΑ) σε περίπτωση κορεσμού της χωματερής στη Φυλή και δεν είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο!!!

Τρίτος και ουσιώδης, είναι ότι αυτός ο νόμος προβλέπει πως οποιοδήποτε ζήτημα διαχείρισης και εναπόθεσης σκουπιδιών, μπορεί να το αποφασίζει ο υπουργός, δηλαδή όσο θα υπάρχει, η οριοθέτηση του σαν ΣΜΑ, θα μπορεί ο υπουργός να επιβάλει να πέφτουν σκουπίδια στον συγκεκριμένο χώρο.

Όσο για το προσωρινό ΣΜΑ και αυτό είναι μύθος, όχι με βάσει την εμπειρία μας του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» αλλά με βάση την πρόβλεψη του ίδιου νόμου που λέει πως αν αλλαχτεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής και το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο της περιοχής που θα επιτρέπει την νομιμοποίηση του με αυτούς τους άθλιους όρους για την υγεία μας θα γίνει ΜΟΝΙΜΟ.

Και ποιος νομίζεται θα μπορεί να το κάνει αυτό;

Όχι βέβαια η διοίκηση του δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού δεν θα έχει την ευθύνη, αλλά κάποιος άλλος, όπως και τώρα δεν έχει λέει αποφασίσει ο δήμος αλλά ο νόμος!!!

Ο χώρος αυτός που θέλουν να μετατραπεί σε ΣΜΑ ανήκει στο δήμο Φυλής. Επομένως αν αλλαχτεί το σχέδιο, δεν θα είναι ευθύνη της διοίκησης Τσίρμπα, διότι η 3ετη προσωρινότητα λήγει επί της θητείας της το 2023, αλλά στη διοίκηση αλλού δήμου!!! Δηλαδή με λίγα λόγια ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!

Για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους, δεν εφησυχάζουμε συνεχίζουμε τον αγώνα όχι μόνον να μείνει στα χαρτιά αυτός ο νόμος, αλλά πάνω από όλα για το δικαίωμα στην υγεία και στο καθαρό περιβάλλον που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν μας εκφοβίζουν οι στοχοποιήσεις από όπου και αν προέρχονται, προσωπικές ή συλλογικές.

Όσα πανό και αν μας σκίσουν, όσες αφίσες και αν ξηλώσουν όση λάσπη και να ρίξουν στο αγώνα για το δικαίωμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, δεν θα μας σταματήσουν, αντίθετα μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε, γιατί δείχνουν πως οι προθέσεις τους δεν είναι δίκαιες και έρχονται κόντρα στο συλλογικό κοινό συμφέρον.

Α!! Μια τελευταία σημείωση…

Δεν μας κάνουν χάρη για τις αποφάσεις και οποιοδήποτε έργο απαιτούμε να γίνει στις γειτονιές μας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης, απέναντι σε όλο το λαό του Καματερού των Αγ. Αναργύρων-Καματερού… Και να σταματήσουν κάποιοι αυτοί ξέρουν να το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο πίεσης.»