Home Πετρούπολη ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

0
0

Σε πέντε συλλήψεις μελών συμμορίας που επιτίθονταν σε ανήλικους στη Δυτική Αθήνα και την Πετρούπολη προχώρησε η ΕΛΑΣ, κάτι που είχαν προαναγγείλει οι εκπρόσωποι της αστυνομίας μία ημέρα νωρίτερα στην συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Πετρούπολης.  

 

Στη σύλληψη του «πυρήνα» συμμορίας που διέπρατταν επιθέσεις και ληστείες σε ανηλίκους στη Δυτική Αθήνα και την Πετρούπολη προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής,  σε συνεργασία με το Τ.Α Πετρούπολης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη κι άλλων μελών της συμμορίας. Ήδη στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται πέντε άτομα ηλικίας από 16-19 ετών που θεωρούνται ότι αποτελούσαν την ηγετική ομάδα.

Η συμμορία έβαζε στο στόχαστρο της μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στους οποίους  επιτίθονταν και λήστευαν τα θύματά τους υπό την απειλή μαχαιριών και σιδερογροθιών, τα οποία δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν, σε περιπτώσεις που τα θύματά τους έφερναν αντίσταση.

Μάλιστα τα μέλη της συμμορίας είχαν το θράσος να αναρτούν τα κατορθώματά τους στο TikTok, προκειμένου να προκαλέσουν φόβο και τρόμο στα δυτικά προάστια. Αυτό όμως από ότι φάνηκε ήταν και η αχίλλειος πτέρνα της, καθώς τα βιντεάκια έπεσαν στην αντίληψη της αστυνομίας, που δεν άργησαν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Πετρούπολης και εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή τη φορά στην ευρεία σύσκεψη για θέματα «Ασφάλειας και Πρόληψης Παραβατικότητας στον Δήμο Πετρούπολης» που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ είχαν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία αποτέλεσμα ερευνών των διωκτικών αρχών.

Τόνισαν πως βρίσκονταν κοντά σε συλλήψεις δραστών και πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, κάτι που αποδείχθηκε λίγα 24ωρα αργότερα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βαγγέλης Σίμος, Δημήτρης Ταλιούρας και Νίκος Σακούτης, καθώς και το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πετρούπολης.

Όλοι τους εξέφρασαν την αγωνία τους για την αύξηση της παραβατικότητας στην περιοχή και τα συχνά φαινόμενα βίας κατά των μαθητών, που εντοπίζονται κυρίως έξω από τα σχολεία και τα φροντιστήρια της πόλης.

Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας δήλωσαν πως αντιλαμβάνονται την ανησυχία της δημοτικής αρχής και ανακοίνωσαν τις επόμενες ημέρες θα διατεθεί στον Δήμο Πετρούπολης περιπολικό που θα ενισχύσει τις περιπολίες καθημερινά από τις 8 μ.μ. σε ύποπτα σημεία  όπου έχουν συμβεί περιστατικά βίας και επιθέσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας κ. Μαρκουτσάς, ο Διοικητής της Υποδ/νσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κ. Σγουρός, , ο Διοικητής του Α.Τ. Πετρούπολης κ. Παναγιωτόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

 

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ένωση Γονέων Πετρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις της στην έκτακτη σύσκεψη για  την «Ασφάλεια και Πρόληψη Παραβατικότητας στον Δήμο Πετρούπολης», που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πετρούπολης. Αναλυτικά αναφέρει: «Το ΔΣ της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πετρούπολης ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής σε έκτακτη σύσκεψη (7/3/2023) με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του μείζονος θέματος της αύξησης των κρουσμάτων βίας και παραβατικότητας στην πόλη μας, συμμετείχε στην εν λόγω συνάντηση με αντιπροσωπεία 4 μελών του. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος της πόλης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν ότι υπάρχει αύξηση -όχι δραματική- των περιστατικών παραβατικότητας από ανήλικους σε ανήλικους από το 2022, κυρίως τις βραδινές ώρες, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία. Αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση των Αστυνομικών τμημάτων καθώς και της Πετρούπολης, στο οποίο θα γίνει προσπάθεια να αυξήσουν τις βραδινές περιπολίες (22.00 – 06.00). Επίσης διαβεβαίωσαν ότι οι ενέργειές τους και οι παρεμβάσεις τους θα έχουν άμεσα αποτέλεσμα και ζήτησαν να καταγγέλλονται όλα τα περιστατικά ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα για την καθημερινότητα.

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης επιμείναμε στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν ώστε να μην χρειάζεται η αστυνομική παρέμβαση. Αναφερθήκαμε στην πολυπαραγοντικότητα του φαινομένου της παραβατικότητας, το οποίο είναι διαχρονικό, μετακινείται χωροταξικά ενώ η έντασή του αλλάζει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Επιβεβαιώσαμε ότι γινόμαστε αποδέκτες των αυξανόμενων περιστατικών κλοπών και επιθέσεων από ανήλικους σε ανήλικους, που συμβαίνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας και την δικαιολογημένη ανησυχία των γονιών και αναφερθήκαμε στα κοινωνικοοικονομικά αίτια τα οποία επιταχύνθηκαν σε ένταση εξαιτίας της πανδημίας. Ενημερώσαμε τους παρόντες για το πλαίσιο και τα αιτήματά της Ένωσης και τη σημασία της δημιουργικής έκφρασης των εφήβων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων ώστε να βρίσκουν θετικές διεξόδους και πρότυπα στην κατεύθυνση αυτή προτείναμε για μία ακόμη φορά να είναι τα σχολεία ανοιχτά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας με ευθύνη του Δήμου Πετρούπολης.

Επίσης θέσαμε υπόψη στους παρόντες, περιστατικά και παράπονα που μας γνωστοποιήθηκαν στην σύσκεψη ΔΣ Σχολείων που είχε καλέσει το ΔΣ του Συλλόγου του 1ου Γυμνασίου.

Τέλος τονίσαμε την ανάγκη στελέχωσης των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, την ενίσχυση του Συμβουλευτικού Σταθμού Πετρούπολης και του Κέντρου Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ, αλλά και των αντίστοιχων υπηρεσιών Διευθύνσεων Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, προτείναμε δε την άμεση στήριξη των θυμάτων των περιστατικών που έχουμε, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού της πόλης μας