Home Σπορ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΑΡΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΑΡΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΑΡΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

0
0

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο της Super League o Ατρόμητος, ενώ ισοπαλία έφερε το Αιγάλεω στην επανεκκίνηση της Super Laegue 2. Ισοπαλίες σημείωσαν Άρης Πετρούπολης στη Γ΄Εθνική, Ήφαιστος Περ. και Ολυμπιακός Λ. στην Α’ ΕΠΣΑ. Μοναδική νίκη σημείωσε στην Β’ ΕΠΣΑ ο Φοίνικας Περ. 

 

 

Με σημαντικά αποτελέσματα κύλησε το Σαββατοκύριακο για τις ομάδες της Δυτικής Αθήνας, με τον Ατρόμητο στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League να ηττάτε από τον Παναθηναϊκό, ενώ το Αιγάλεω στη Super League 2 και ο Άρης Πετρούπολης στη Γ’ Εθνική απέσπασαν ισοπαλίες σε Καλλιθέα και Ραφήνα αντίστοιχα. Ισόπαλο έληξε και το ντέρμπι της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣΑ μεταξύ Ήφαιστου Περιστερίου και Ολυμπιακού Λιοσίων. Τέλος στη Β’ ΕΠΣΑ ο Φοίνικας Περιστερίου εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και την είσοδο του στα μπαράζ ανόδου.

Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σε όλες τις κατηγορίες…

 

SUPER LEAGUE (26η αγωνιστική)

Με εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-0 ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος Αθηνών. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Φώτης Ιωαννίδης στo 49’ της αναμέτρησης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 63’ έπειτα από εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίκτη, σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 7η θέση με 29 βαθμούς και θα μπει στη διαδικασία των playouts.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Κουέν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά, Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου), Ρομπάιγ (71’ Ρομπάιγ), Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (59’ λ.τρ. Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς), Ρουμπέν (76’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς).

 

SUPER LEAGUE 2 (14η αγωνιστική)

Με γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις, το Αιγάλεω ήρθε ισόπαλο 1-1 με την Καλλιθέα και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής.

H Καλλιθέα άνοιξε το σκορ στο 22’ με σουτ του Ντιμίτριους, που κόντραρε πρώτα στον Παπανικόλα,  μετά από ατομική προσπάθεια του Κυνηγόπουλου.

Το Αιγάλεω μετά το 70’ πίεσε για την ισοφάριση, την οποία πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα με γκολ του Ματέα.

Το Αιγάλεω έφτασε έτσι τους 16 βαθμούς και είναι στην 9η θέση, κρατώντας την απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Γράφας): Σκαφίδας, Μπούσης, Παπανικόλας, Φουρλάνος, Σκεντεράι, Πολυχρόνης, Τσίτσαρης (77′ Καμαρά), Βλαχομήτρος, Τσιλιγκίρης (77′ Ματέα), Σταματάκης (65′ Δημούτσος), Σταματής (58′ Κολλάς).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Σίμος): Στρέζος, Μπουλούλης, Νίλι (58′ Ναμπί), Ματίγια, Κύργιας, Λουκίνας (83′ Τσιντώνης), Κυνηγόπουλος, Βάις, Καινούργιος, Βλάχος, Ντεμέτριους.

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (18η αγωνιστική)

Πολύ σημαντικό βαθμό πήρε ο Αρης Πετρούπολης, που ήρθε ισόπαλος εκτός έδρας 1-1 με τη Θύελλα Ραφήνας. Εφτασε έτσι τους 25 βαθμούς και είναι στην 8η θέση μαζί με το Κερατσίνι, αλλά τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν του επιτρέπουν να εφησυχάζει αφού παραμένει μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Θύελλα Ραφήνας ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όταν στο 6′ ο Τόσκα έκανε τη σέντρα όμως ο Καραστέργιος με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μπρέμπου.

Μετά το 20′ ο Άρης ήταν εκείνος που πήρε τα ηνία του αγώνα και κατάφερε στο 44′ να προηγηθεί όταν ο Αντωνακόπουλος βρήκε τον Ντάφλα και ο τελευταίος με ωραίο σουτ έκανε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι με ανεβασμένη ψυχολογία ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ καθώς στο 46′ ο Σαμαράς έκλεψε τη μπάλα από τον Γεωργόπουλο και βρέθηκε απέναντι από το Κουμή όμως δεν πλάσαρε σωστά δίνοντας δικαίωμα στον τερματοφύλακα της Θύελλας να αποκρούσει.

Στο 47′ ο Κουμής απέκρουσε το μονοκόμματο σουτ του Ντάφλα ενώ στο 48′ οι Ρέτσος και Σαμαράς άλλαξαν ωραία τη μπάλα και ο τελευταίος που έκανε το σουτ είδε τον Κουμή να μπλοκάρει και πάλι.

Στο 55′ ο Αντωνακόπουλος σούταρε ψηλά άουτ μετά τη σέντρα του Τσατσαρή για να φτάσουμε στο 62′ που έγινε η ισοφάριση.

Ο Παντελίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Καραστέργιο και έκανε  το 1-1.

Στο 71′ ο Γκούμας είχε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην Θύελλα Ραφήνας όμως έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ, με τον Άρη να βρίσκει δίχτυα στο 72′ με τον Γκούφα όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 75′ ο Άρης έχασε την τελευταία του ευκαιρία στο ματς όταν ο Αργυρίου είδε την κεφαλιά που έπιασε από το ύψος της περιοχής να σταματάει στα σώματα.

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Νίκος Μεσολόγγης): Κουμής, Μαργέτης, Φύτρος, Γεωργόπουλος (58′ Μαντζώρος) Σουλτανίδης (61′ Ντόσκας), Γούλας (58′ Αράπης), Μαρτίνος, Παντελίδης, Μπρέμπος (76′ Νάκας), Τόσκα, Γκούμας.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λουκάς Καραδήμος): Καραστέργιος, Μανδαμαδιώτης, Λεβέντης, Τσατσαρής, Κρητικός, Ρέτσος (90+4′ Γεραγωτέλλης), Τσερκώνης, Ντάφλας (65′ Γκούφας), Νάτσης, Αντωνακόπουλος, Σαμαράς (75′ Αργυρίου).

Αντίθετα, ακόμη μια βαριά ήττα γνώρισε ο Άγιος Ιερόθεος, με 5-0 μέσα στο γήπεδο του από την Αγία Παρασκευή. Εμεινε έτσι στην τε΄λευταία θέση με 2 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους την Τετάρτη στην Πετρούπολη, στα πλαίσια της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:00.

 

Α’ ΕΠΣΑ (20η αγωνιστική)

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ρεπό είχε το Χαϊδάρι, και είδε τον Μικρασιατικό να το φτάνει στην κορυφή με 41 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ηφαιστος Περιστερίου και Ολυμπιακός Λιοσίων ήρθαν ισόπαλοι με 2-2, με τον Ηφαιστο να σώζεται και μαθηματικά, ενώ ο Ολυμπιακός τυπικά χρειάζεται ένα βαθμό, αν και πιθανότατα δεν θα του χρειαστεί. Ο Ηφαιστος είναι στην 5η θέση με 26 βαθμούς, ενώ οι ερυθρόλευκοι είναι μια θέση πιο πίσω με 24.

Στο 23′ ο Ζέρβας έκανε το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να γυρνάνε το ματς πριν τελειώσει το ημίχρονο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νησαριώτη που με δύο γκολ στο 27′ και στο 35′  έκανε το 1-2. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 55′ ο Σταύρου.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Τσούλφας, Σταύρου, Κοτούλιας, Αγοραστός, Καρδάμης, Γκολφινόπουλος (80′ Στάμος), Μπαξεβανάκης (46′ Κουλόλι), Γονής, Ζέρβας (80′ Κούστας), Λαγγας, Ζελέκου (60′ Αγκόλι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ: Ανδρεοσόπουλος, Ζέρβας, Λαμπρόπουλος, Μιχαηλίδης, Βασιλάκος, Τσάτσα, Χριστόπουλος, Γανωτής, Νησαριώτης (50′ λ.τρ. Μπριστογιάννης), Νικολάου (85′ Τσιάνος), Βουλωμένος (75′ Τίγκας).

 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ζωντανή στη μάχη της ανόδου παρέμεινε η Αγία Ελεούσα, που νίκησε τα Σούρμενα με 2-0. Παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 41 βαθμούς μαζί με το Χαλάνδρι έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο.

Ανατρέποντας το εις βάρος τους σκορ οι Αγιοι Ανάργυροι νίκησαν τον Ατταλο με 3-1. Εφτασαν έτσι τους 29 βαθμούς και είναι στην 6η θέση.

Σε ένα συναρπαστικό ματς η Ανθούπολη ήρθε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της με τον Αγιο Θωμά. Με 12 βαθμούς είναι στην 9η θέση, και πλέον κρατάει στα χέρια της την κατάκτηση της θέσης στα μπαράζ παραμονής.

Την ήττα με 3-0 εκτός έδρας από το Παλαιό Φάληρο γνώρισε η Αμιλλα Περιστερίου, και μένοντας στους 3 βαθμούς υποβιβάστηκε και μαθηματικά.

 

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Την ήττα με 2-1 εκτός έδρας από τους Τράχωνες γνώρισε ο ΑΟ Περιστερίου. Εμεινε στους 24 βαθμούς και στην 4η θέση. Θεωρητικά δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του, αλλά δεν φαίνεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Μια ακόιμη ήττα γνώρισε η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, βαριά αυτή τη φορά, με 7-0 από τον πρωτοπόρο Ηλυσιακό. Με 3 βαθμούς παραμένει στην τελευταία θέση, έχοντας ήδη υποβιβαστεί.

 

Β’ ΕΠΣΑ (19η αγωνιστική)

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ισόπαλος 0-0 εκτός έδρας με τον Αστέρα Ζωγράφου ήρθε ο ΑΟ Ιλίου. Με 38 βαθμούς είανι στην 3η θέση, και είδε τις ελπίδες του για την άνοδο να μειώνονται αισθητά.

Εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Ορφέα Αιγάλεω πήρε ο Ηρακλής Περιστερίου. Εφτασε τους 32 βαθμούς και είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Ορφέας έμεινε στους 23 και είναι στην 7η θέση μαζί με τον Ιπποκράτη, που ηττήθηκε στο γήπεδο του από την πρωτοπόρο Αθηναΐδα με 3-0.

Την ήττα με 3-0 από την Δόξα Βύρωνος γνώρισε η Ιεράπολη, και με 21 βαθμούς είναι στην 9η θέση μαζί με την Κοψαχείλα.

 

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Και τυπικά εξασφάλισε την δεύτερη θέση και την είσοδο του στα μπαράζ ανόδου ο Φοίνικας Περιστερίου, που νίκησε την Κηπούπολη με 2-1. Εφτασε τους 40 βαθμούς, ενώ η Κηπούπολη με 27 είναι στην 5η θέση.

Εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Τριφυλλιακό γνώρσαν οι Λύκοι Χαϊδαρίου, και μένοντας στους 28 βαθμούς υποχώρησαν στην 4η θέση.

 

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ξεκούραστο τρίποντο απέναντι στον Φωστήρα Ηλιούπολης που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα πήρε το Καματερό. Εφτασε τους 26 βαθμούς και ουσοαστικά εξασφάλισε την παραμονή του.

Την ήττα με 3-0 εκτός έδρας από τον Απόλλωνα Χαλανδρίου γνώρισε ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου, και με 21 βαθμούς βρίσκεται στην 9η θέση.

Οδυνηρή εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Ιάσωνας, που δεχόμενος γκολ στις καθυστερήσεις έχασε από τους Ιωνες Αλίμου με 2-1 και έμεινε στους 14 βαθμούς και στην 11η θέση.

 

Γ’ ΕΠΣΑ (16η αγωνιστική)

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι η Χρυσούπολη, που νίκησε εκτός έδρας τον Διαγόρα Αιγάλεω με 4-1. Παρέμεινε έτσι αήττητη στην κορυφή με 40 βαθμούς, ενώ ο Διαγόρας έμεινε στην 2η θέση με 34, παραμένοντας πάντως σε θέση ισχύος για την άνοδο.

Ρεπό είχε ο Ζέφυρος, που με 27 βαθμούς είναι στην 4η θέση.

Εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Νέα Σμύρνη γνωρισε η Ειρήνη Πετρούπολης, και με 10 βαθμούς είναι στην 9η θέση.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση η Αναγέννηση Πετρούπολης συνέτριψε εκτός έδρας τον ΑΟ Γλυφάδας με 6-1 και με 30 βαθμούς είναι στη 2η θέση.

Εκτός έδρας ήττα με 4-3 από τον Πανθησειακό γνώρισε ο Αστέρας Χαϊδαρίου. Με 22 βαθμούς είναι στην 7η θέση μαζί με τον Ποσειδώνα Γλυφάδας.

Την 15η ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια γνώρισαν τα Πράσινα Πουλιά, που διασύρθηκαν μέσα στο γήπεδο τους από τον πρωτοπόρο Αστέρα Γλυφάδας με 9-0.

 

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Με εκτός έδρας νίκες προχώρησαν Θεμιστοκλής και Κεραυνός Πετρούπολης, και με 24 βαθμούς ισοβαθμούν μαζί με τα Ταταύλα στην 3η θέση, διατηρώντας τις λίγες ελπίδες τους για την άνοδο. ο Θεμιστοκλής νίκησε με 2-1 ο Δάσος Χαϊδαρίου που με 5 βαθμούς είναι στην 10η θέση, ενώ ο Κεραυνός Πετρούπολης συνέτριψε τον Αφοβο με 8-0.

 

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Βαριά εντός έδρας ήττα με 5-2 από τα Πατήσια γνώρισε ο Γαλαξίας. Εμεινε έτσι στην 4η θέση με 24 βαθμούς, και βγήκε ουσιαστικά νοκ άουτ στη μάχη της ανόδου.

Ρεπό είχε η ΑΕ Περιστερίου που με 14 βαθμούς είανισ την 7η θέση μαζί με τη Νίκη Γαλατσίου και τον Κεραμεικό.

Ισόπαλη εκτός έδρας με 2-2 με το Κουκάκι αναδείχθηκε η ΑΕ Ιλίου, και με 9 βαθμούς είναι στην 10η θέση.