Home Πετρούπολη ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ [VIDEO]
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ [VIDEO]

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ [VIDEO]

0
0

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ

 

 

Κλιμακώθηκε η κινητοποίηση για τη στέγαση του 2ου Λυκείου με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο.

Από χθες το απόγευμα σε ανοιχτή σύσκεψη στο προαύλιο του 1ου Λυκείου έγινε ενημέρωση από την Ένωση Γονέων και συζήτηση για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να κάνουν ως μέσο πίεσης ώστε να δοθεί η επιθυμητή λύση.

Η ενημέρωση από πλευράς του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσίων Θανάση Σκαλιστήρα ότι τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η μελέτη, την Τρίτη θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο για να εγκριθεί το έργο, ότι οι ημερομηνίες για την παράδοση των οικίσκων είναι εντός 20ημέρου και ότι η κινητοποίηση από πλευράς της ΚΤΥΠ είναι μεγάλη και όλοι εργάζονται συνεχώς και εκτός ωραρίου για να επισπευσθούν  οι διαδικασίες, δεν φάνηκαν να πείθουν.

Έτσι αποφασίστηκε την Παρασκευή (13/9) να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με πούλμαν που θα διέθετε ο δήμος Πετρούπολης, όπως ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος είχε δεσμευθεί ζωντανά σε τηλεοπτικό κανάλι, εφόσον δεν υπήρξαν εξελίξεις στο αίτημα για έγγραφη δέσμευση από το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ

Παρέμβαση στην ανοιχτή συνέλευση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης λέγοντας ότι  εάν αμέσως μετά τον σεισμό του Ιουλίου είχε κληθεί η ΚΤΥΠ για να εξετάσει την καταλληλότητα του 2ου Λυκείου και ο δήμος είχε ζητήσει από τέλος του Ιουλίου, τους οικίσκους από το υπουργείο Παιδείας μέσω της ΚΤΥΠ με διαδικασίες fast track, σήμερα θα απόμεναν ελάχιστες ημέρες για να παραδοθούν. Συμπλήρωσε ότι παρά τις όποιες καθυστερήσεις σε 40-50 ημέρες θα έχει γίνει η παράδοση των αιθουσών και το πρόβλημα της στέγασης θα έχει λυθεί. Επισήμανε όμως πως πρώτον όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνονται υπό τη στενή παρακολούθηση ώστε οι οικίσκοι να είναι λειτουργικοί για τους μαθητές και δεύτερον ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητές ενέργειες από πλευράς του δήμου προς το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να δεσμευθούν οι αναγκαίοι πόροι  για την άμεση επισκευή, θωράκιση και λειτουργική αναβάθμιση του 2ου λυκείου. Όλες οι διαδικασίες να γίνουν με έκτακτους διαγωνισμούς, χωρίς καθυστερήσεις ώστε το 2ο λύκειο να είναι έτοιμο την επόμενη σχολική χρονιά.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο χώρο της κατάληψης το πρωί της Παρασκευής (13/9) δεν ήρθαν τα πούλμαν που θα μετέφεραν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο υπουργείο Παιδείας, ούτε στα χέρια των διοίκησης της Ένωσης Γονέων έφτασε η έγγραφη δέσμευση του υπουργείου. Αντ΄ αυτών υπήρξε μία ενημέρωση από πλευράς του δημάρχου Στέφανου Βλάχου, ότι η ΚΤΥΠ απέστειλε email στο οποίο αναφερόταν ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη με θέμα την έγκριση του έργου και την απ’ ευθείας ανάθεση του έργου. Για αυτό το λόγο ο δήμαρχος θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος για να πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση προς το υπουργείο Παιδείας

Από την πλευρά τους οι γονείς και οι μαθητές θεώρησαν ότι δεν τους καλύπτει αυτό ώστε να μην πάνε στο υπουργείο Παιδείας και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια αν ο δήμος δεν διέθετε πούλμαν να χρησιμοποιήσουν δικά τους μέσα ώστε να πάνε στο υπουργείο Παιδείας.

Πάνω από 200 συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο, ζητώντας από το δήμαρχο να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή του για τη διάθεση πούλμαν. Ο δήμαρχος επανέλαβε την ύπαρξη του email και γενικότερα την όλη κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου και της ΚΤΥΠ και θεώρησε άσκοπη την όποια κινητοποίηση προς το υπουργείο. Η Ένωση Γονέων έδωσε προθεσμία μίας ώρας ώστε να τους αποσταλεί εγγράφως η θεματολογία της ημερήσια διάταξη του ΔΣ των ΚΤΥΠ για την Τετάρτη 18/9, αλλιώς ζήτησαν από το δήμαρχο να διαθέσει τα πούλμαν. Επίσης επαναλήφθηκε το αίτημα για την πραγματοποίηση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα (13/9) το βράδυ.
Από όλα αυτά το μόνο τελικά που έγινε ήταν να αποσταλεί πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8.30 μ.μ. και γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το βράδυ.