Home Δυτική αθήνα ΒΙΑΣΜΟΙ: ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο 74ΧΡΟΝΟΣ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ» ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΒΙΑΣΜΟΙ: ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο 74ΧΡΟΝΟΣ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ» ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΒΙΑΣΜΟΙ: ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο 74ΧΡΟΝΟΣ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ» ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

0
0

Ούτε προπονητής, ούτε παράγοντας του ΓΣ Περιστερίου ήταν ο 74χρονος που βίαζε δύο δεκάχρονες κολυμβήτριες πριν επτά επτά χρόνια. Κυκλοφορούσε ανενόχλητος υπό την ανοχή προπονητή και εφόρου

 

Νέα δεδομένα και λεπτομέρειες για τη δράση του 74χρονου άνδρα που βίαζε κατά εξακολούθηση δύο δεκάχρονες κολυμβήτριες του ΓΣ Περιστερίου πριν από επτά χρόνια, έρχονται στη δημοσιότητα από γονείς που τον γνώριζαν, και που τον έβλεπαν να περιφέρεται στο κολυμβητήριο, με ένα χρονόμετρο στο χέρι και να συνομιλεί με προπονητές και εφόρους.  

 

Σύμφωνα λοιπόν με λεγόμενα ανθρώπων που τον γνώριζαν και  τον έβλεπαν να περιφέρεται στο κολυμβητήριο, δεν ήταν ούτε προπονητής, ούτε επίσημος παράγοντας του σωματείου.

Ο Θ.Α., όπως αναφέρουν τον 74χρονο στις καταγγελίες τους οι δύο 17χρονες, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΓΣΠ το 1971, και είχε επαναδραστηριοποιηθεί καθώς έφερνε τα εγγόνια του στον σύλλογο. Η δράση του χρονολογείται από το 2013 και μετά. Το 2019 ο νέος προπονητής του συλλόγου τον έδιωξε από το σωματείο μαζί με τα εγγονάκια του, χωρίς να ακουστεί παραέξω για ποιο λόγο. Κατά πάσα πιθανότητα υπήρχαν υποψίες, ή μπορεί και κάποιοι να γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν μέχρι τότε.

Μετά την παραίτηση της διοίκησης Μουγιάκου το 2012, το κολυμβητικό τμήμα του ΓΣ Περιστερίου θύμιζε ξέφραγο αμπέλι. Όπως υποστηρίζουν γονείς το είχαν μόνο για να εισπράττουν  συνδρομές και τους ενδιέφερε μόνο το μπάσκετ. Διοικητικά λειτουργούσε στον αυτόματο πιλότο.

Κάπως έτσι βρήκε πρόσφορο έδαφος ο 74χρονος Θ.Α. ώστε να ικανοποιήσει τις άρρωστες ορέξεις του υπό την προσωπίδα του παλιού παράγοντα που θέλει να βοηθήσει τον σύλλογο, αλλά και αυτό του οικογενειάρχη και του παππού που φέρνει τα εγγόνια του στο κολυμβητήριο.

Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη άλλων γονιών που είχαν τα παιδιά τους στην κολύμβηση και με την ανοχή του τότε προπονητή και εφόρου μετέφερε παιδιά στο κολυμβητήριο Αλίμου κυρίως, όπου ο ΓΣ Περιστερίου χρησιμοποιούσε για προπονήσεις!

Μάλιστα πέραν των δύο 17χρονων, σήμερα, κοριτσιών, οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα ο 74χρονος να έχει κακοποιήσει και άλλα παιδιά.

 

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ 17ΧΡΟΝΩΝ

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» τα δύο κοριτσάκια, ηλικίας 17 ετών σήμερα, πέρασαν τις προηγούμενες εβδομάδες το κατώφλι της ΓΑΔΑ ανέβηκαν στα γραφεία του 8ου ορόφου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και κατήγγειλαν όσα εφιαλτικά βίωναν από τον συγκεκριμένο παράγοντα ηλικίας 74 ετών σήμερα. Μάλιστα εκτός από τις φρικτές περιγραφές, είπαν στους έμπειρους αξιωματικούς και τους ψυχολόγους ότι πήραν το θάρρος να ανοίξουν το στόμα τους μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου. Στις 21 Ιανουαρίου, πήγε στην Ασφάλεια μαζί με τη μητέρα της μια 17χρονη μαθήτρια και κατήγγειλε ότι από όταν πήγαινε στην Δ’ Δημοτικού το 2013 μέχρι την ΣΤ΄Δημοτικού το 2015, ο Θ.Α, που τον γνώριζε από την κολυμβητική ομάδα του γυμναστικού συλλόγου και ήταν άτομο που εμπιστεύονταν οι γονείς της για να τη συνοδεύει στην κολύμβηση, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της προβάλλοντας βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Τελευταία φορά που ενήργησε σε βάρος της τέτοιες πράξεις ήταν όταν πήγαινε στην Α΄ Γυμνασίου που της πρότεινε να πάει στο σπίτι του με το πρόσχημα να της δώσει μια αποτριχωτική κρέμα όπου εκεί έβαλε να δουν πορνογραφικη ταινία και την εξανάγκασε σε γενετήσιες πράξεις. Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο Θ.Α με τον ίδιο τρόπο προσέγγισε μια συνομήλικη του πρώτου κοριτσιού το 2015 και η οποία αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησε να την παρενοχλεί σεξουαλικά κατά τη διαδρομή της προς το κολυμβητήριο τις φορές που βρισκόταν μόνη στο αυτοκίνητο του χωρίς άλλες συναθλήτριες. Της μιλούσε επίμονα και χυδαία για τη σεξουαλική πράξη και της είχε δείξει και ένα πακέτο προφυλακτικά εξηγώντας της πράγματα γύρω από αυτά. Τον Μάρτιο του 2019, ήταν η τελευταία φορά που μπήκε στο αυτοκίνητου του.

 

«ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ» ΛΕΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΣΠ

Αρνείται την όποια συμμετοχή του 74χρονου στη διοίκηση του ΓΣ Περιστερίου, ο πρόεδρος του συλλόγου σε δηλώσεις του στο MEGA.

«Ο συγκεκριμένος κύριος ποτέ δεν είχε ρόλο στον σύλλογό μας. Δεν ήταν ποτέ ούτε προπονητής, ούτε μέλος της διοίκησης, ούτε κάποιος έφορος, απλά είχε τον ρόλο του παππού. Έφερνε το εγγόνι του στον σύλλογο, το πηγαινοέφερνε όπως πηγαινοφέρνουν όλοι οι υπόλοιποι γονείς και κηδεμόνες τα παιδιά τους. Ήτανε από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, αλλά πλέον είναι ανενεργό μέλος από το 2013. Εμείς δεν γνωρίζουμε τι γίνεται έξω από το κολυμβητήριο. Εμείς η αρμοδιότητά μας σταματάει και αρχίζει στην πόρτα του κολυμβητηρίου. Τώρα το τι έκανε και τι σχέσεις είχε έξω με άλλους γονείς, ή οτιδήποτε άλλο που έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες δεν το γνωρίζαμε» ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου.

 

ΕΙΧΕ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του το peristerinews.gr η διοίκηση του ΓΣ Περιστερίου αποποιείται την όποια σχέση με τον κατηγορούμενο τονίζοντας ότι δεν είχε υπάρξει ποτέ μέλος της διοίκησης ή στέλεχος του τμήματος κολύμβησης. Μεγάλη εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως ο κατηγορούμενος είχε βραβευτεί από το σύλλογο σε εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την παρουσία όλων των παραγόντων της ομάδας, της δημοτικής αρχής και λοιπών εκπροσώπων της πόλης.