Home Δυτική αθήνα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

0
0

Ανακοίνωση ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Σε αυτοί οι μαθητές ζητούν να σταματήσει η καταστολή και η τρομοκρατία κατά των μαθητών και απαιτούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για επίταξη των ΜΕΘ και προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, για πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, για ασφαλή σχολεία.

 

Μας κατηγορεί η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της εδώ και 2 μήνες ότι κλείνουμε τα σχολεία μας επειδή κάνουμε καταλήψεις και διεκδικούμε μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τους καθηγητές. Δεν μας άκουγαν γιατί μάλλον στα σχολεία ο ιός δεν κολλάει! Τελικά αναγκάστηκαν να τα κλείσουν και να μας ξεκινήσουν τηλεκπαίδευση – κοροϊδία. Το σύστημα συνεχώς πέφτει και κολλάει. Οι μαθητές πρέπει να είμαστε 6-7 ώρες μπροστά σε ένα κινητό στην πλειοψηφία, ενώ όπως έχουμε πει όλο αυτό το διάστημα πολλά παιδιά δεν έχουν ούτε καν αυτή την δυνατότητα. Η υποκρισία σας ότι όλα δουλεύουν ρολόι μάς εξοργίζει ακόμα περισσότερο.

Τις τελευταίες μέρες η τρομοκρατία της κυβέρνησης έχει φτάσει σε σημείο μέχρι και να συλλαμβάνει 15χρονους μαθητές (όπως έγινε στην Καρδίτσα). Της δηλώνουμε όμως ότι οι μαθητές δε μασάνε! Όπως δεν μάσησαν και στις μαθητικές πορείες, που η αστυνομία έκανε ελέγχους στις σχολικές τσάντες, συλλάμβανε μαθητές χωρίς κανέναν λόγο και μας πετούσε δακρυγόνα για να διαλύσει τις πορείες. Δε θα μας φοβίσουν η καταστολή, οι απειλές και οι απαγορεύσεις. Με τους αγώνες μας δε θα ξεμπερδέψει εύκολα!

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου είναι υπόθεση των εργαζομένων και των νέων. Η απαράδεκτη απόφαση «απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την επικράτεια» δείχνει ότι φοβάστε τους αγώνες μας. Δε θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να αγωνιστούμε. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», που λόγω των κυβερνήσεων σας δυστυχώς είναι ακόμα επίκαιρα, θα ακουστούν δυνατά και φέτος από τους μαθητές!

 

Εδώ και τώρα, χωρίς  άλλη καθυστέρηση, πριν μετρήσουμε  ακόμα περισσότερους νεκρούς, πάρτε τα απαραίτητα μέτρα και σταματήστε την καταστολή! Απαιτούμε:

  • Επίταξη ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών
  • Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν κανονική πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση με όλα τα απαραίτητα μέσα, laptop, tablet, γρήγορο internet
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια το συντομότερο όπως σας λέμε τόσο καιρό, με 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθηγητών και καθαριότητας, κατάλληλες αίθουσες

Καλούμε όλα τα 15μελή και 5μελή να μπουν μπροστά για να μην μείνει κανένας συμμαθητής μας μόνος! Να επιμείνουμε με όλους τους τρόπους για να μην μείνει κανένας μαθητής πίσω, χωρίς έστω αυτή την τηλεκπαίδευση! Να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των σχολείων! Ακόμα και αν βρισκόμαστε ο καθένας σπίτι του, το σύνθημα μας παραμένει το ίδιο: «Κανένας μόνος του!»

Όποιος μαθητής έχει πρόβλημα, όποιος έχει ιδέες, προτάσεις, προβληματισμούς για τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας να έρθει σε επαφή με την Συντονιστική Επιτροπή.