Home Σπορ Την άνοδο στη Volley League Γυναικών κέρδισε το Αιγάλεω!
Την άνοδο στη Volley League Γυναικών κέρδισε το Αιγάλεω!

Την άνοδο στη Volley League Γυναικών κέρδισε το Αιγάλεω!

0
0

Ιστορία έγραψε το Αιγάλεω με την άνοδο στη Volley League Γυναικών νικώντας στην σειρά των τελικών με 2-1 τον Απόλλων Καλαμάτας.

Την άνοδο στη Volley League πανηγύρισαν οι γυναίκες του ΑΟ Αιγάλεω κερδίζοντας στο τάι μπρέικ με 15-13 τον Απόλλων Καλαμάτας, κάνοντας την ανατροπή από 0-2 σετ

Με 2-1 νίκες στα πλέι οφ ανόδου της Pre League γυναικών απέναντι στην ομάδα της Μεσσηνίας, το Αιγάλεω πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία και τη σεζόν 2022-23 θα αγωνίζεται μαζί με το ΖΑΟΝ στη Volley League.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Οικονόμου Β., Επόπτες: Ιωάννου, Κατσιάρας, Καπότης, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Καπουράνη, Παρατηρητής: Γεωργουλέας.

Τα σετ: 3-2 (21-25, 23-25, 25-18, 25-20, 15-13)

ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (Αγγελική Αντωνιάδη): Ράπτη, Μελετιάδη, Βλάχου, Φακοπουλίδου, Πατεράκη, Οικονομάκη / Λύρα (λ), Τριγωνίδου (λ), Δρέμπελα, Γκέκοβιτς, Νικολαΐδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χαράλαμπος Μυτσκίδης): Κόλλια, Βενέτη, Αποστολοπούλου, Τόσι, Καραμούντζου, Γρίβα, Δημοπούλου.

Pre League Γυναικών – Τελικοί ανόδου

Πρώτος αγώνας – Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Α.Ο. Αιγάλεω – Απόλλων Καλαμάτας 3-0 (25-17, 25-18, 25-22)

Δεύτερος αγώνας – Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Απόλλων Καλαμάτας – Α.Ο. Αιγάλεω 3-0 (25-22, 25-17, 25-14)

Τρίτος αγώνας – Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Α.Ο. Αιγάλεω – Απόλλων Καλαμάτας 3-2 (21-25, 23-25, 25-18, 25-20, 15-13)

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας ο πρόεδρο της ομάδας Παντελής Βλάχος, η προπονήτρια Αγγελική Αντωνιάδη και οι αθλήτριες Νάσια Φακοπουλίδου, Μάρα Ράπτη δήλωσαν για τη μεγάλη επιτυχία τους.

Παντελής Βλάχος: «Το αξίζαμε»

«Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Στο προπονητικό τιμ, στις αθλήτριες. Είχαν μεγάλη ψυχή και γύρισαν το παιχνίδι. Το αξίζαμε να ανέβουμε. Θέλω να συγχαρώ και τη διαιτησία των Μυλωνάκη, Οικονόμου σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, όπως και των εποπτών. Όλη τη χρονιά η διαιτησία έδωσε μαθήματα και τέτοιους διαιτητές χρειάζεται το ελληνικό βόλεϊ.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς είχαμε σταθερότητα, με εξαίρεση 2-3 παιχνίδια. Αυτή η άνοδος είναι αφιερωμένη σε όλο το Αιγάλεω και στον φίλο μου Θοδωρή που έφυγε από τη ζωή. Ήταν δίπλα μας και μας βοηθούσε πολύ».

Αγγελική Αντωνιάδη: «Επιτέλους Volley League»

«Γράψαμε ιστορία. Επιτέλους Volley League. Μπήκαμε αρκετά αγχωμένα στο παιχνίδι, όμως στη πορεία βρήκαμε ρυθμό και κάναμε αυτή τη ανατροπή. Το Αιγάλεω είναι για τα δύσκολα. Το παλέψαμε μέχρι μέχρι τέλους και μαζί με τον κόσμο που ξεσηκώθηκε γράψαμε ιστορία. Ήταν ένα παιχνίδι με τεράστια ένταση αλλά στο τέλος τα συναισθήματα είναι μόνο χαράς».

Νάσια Φακοπουλίδου: «Παίξαμε η μία για την άλλη»

«Μπήκαμε πολύ φοβισμένα. Στο τρίτο σετ μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε να μπούμε να παίξουμε η μία για την άλλη. Με την ομαδικότητα γύρισε το παιχνίδι. Ήμασταν όλες μία γροθιά και παλέψαμε μέχρι το τέλος και τα καταφέραμε. Την άνοδο την αφιερώνω στην οικογένειά μου που είναι το στήριγμά μου και στις συμπαίκτριές μου. Παρόλο που μας αμφισβήτησαν καταφέραμε να σηκώσουμε κεφάλι να πάρουμε αυτό που αξίζαμε».

Μάρα Ράπτη: «Ήθελε ψυχή»

«Το παιχνίδι ήθελε μεγάλη ψυχή για να γυρίσει από το 0-2. Ακόμα και σε εκείνο το σημείο πιστεύαμε ότι στο τέλος δεν θα χάσουμε. Μόνο με ομαδικότητα μπορούσε να γυρίσει και συνολική προσπάθεια από όλες. Το χρωστούσαμε στον εαυτό μας για όλα αυτά που περάσαμε μέσα στη σεζόν. Θέλω να αφιερώσω την άνοδο στον παππού μου που έχει φύγει από τη ζωή, στην οικογένειά μου και στην ομάδα».

Γιάννης Γκίκας (Δήμαρχος Αιγάλεω): Το αξίζουν τα κορίτσια

Το παρών στον τρίτο τελικό με τον Απόλλων Καλαμάτας έδωσε και ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο οποίος στο τέλος δήλωσε «Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση της γυναικείας ομάδας Volley Aigaleo, για τη σπουδαία επιτυχία της ανόδου στα σαλόνια της Volley League. Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ήρθε η πολυπόθητη νίκη με ανατροπή. Τεράστια η δύναμη που έδωσε ο κόσμος στην ομάδα μας. Η  κορυφαία κατηγορία αξίζει σε κόσμο και ομάδα.»