Home Πετρούπολη ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ P&G
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ P&G

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ P&G

0
0

Mία γειτονιά στην οδό Μακεδονίας και Ελαιών «πρασίνισε»  με τη δημιουργία του πρώτου πάρκου τσέπης στο πλαίσιο του προγράμματος της P&G  και σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη.

Το πρώτο πάρκο τσέπης στην Πετρούπολη είναι γεγονός, έχει έκταση 1060 τ.μ., και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελαιών και Μακεδονίας. Στο πάρκο φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.850 φυτά, μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, μεγάλοι θάμνοι και δέντρα. Ειδικά για τους μικρούς φίλους του πάρκου στην Πετρούπολη, με τη συμβολή των Pampers, δημιουργήθηκαν και χώροι παιχνιδιού για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης και χαράς!

Η κατασκευή όλων των πάρκων τσέπης πέντε στο σύνολο μέχρι σήμερα γίνεται με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί πάνω από 3.500 φυτά και δέντρα. Επιπλέον, προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια δίνοντας νέα πνοή στις γειτονιές.

Τα πάρκα τσέπης είναι μοναδικές ευκαιρίες αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων και εγκαταλελειμμένων χώρων. Δίνουν πνοή στα πυκνό-κατοικημένα αστικά κέντρα και συμβάλλουν παράλληλα στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση της βιωσιμότητας στις πόλεις και της ποιότητας ζωής όλων μας.