Home Δυτική αθήνα ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

0
0

Κοινή ανακοίνωση – κάλεσμα από τις τρεις παρατάξεις για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής στις 12/5

 

Την στήριξη τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής κατά των κυβερνητικών και περιφερειακών σχεδίων για την επέκταση και μονιμοποίηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Φυλή και Σχιστό, εκδηλώνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δημοτικές παρατάξεις «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας, δημοτική κίνηση Αγ. Αναργύρων – Καματερού» και οι «Ενεργοί Πολίτες, Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης».

Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις στην κοινή τους ανακοίνωση χαρακτηρίζουν «ωρολογιακή βόμβα» τη χωματερή της Φυλής, που ταλαιπωρεί για 60 χρόνια τις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού, του Ιλίου και της Πετρούπολης και καλούν τον κόσμο να αντισταθεί στα σχέδια Πατούλη και Μητσοτάκη που θα οδηγήσει τις περιοχές τους σε φτωχοποίηση και ερημοποίηση.

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως παρατάξεις που δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στη Δυτική Αθήνα, εκφράζοντας χιλιάδες πολίτες και λειτουργώντας υπέρ αυτών καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί την Τετάρτη στις 12 Μαΐου, στις 06:00 μ.μ. στα Γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15).

Τη στιγμή που η κλιματική κρίση χτυπά τον πλανήτη, ο κος Πατούλης και η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη επιμένουν σε μια λογική business as usual. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη χωματερή της Φυλής ως «ωρολογιακή βόμβα», αλλά επέκτεινε τη διάρκεια ζωής της αρχικά στο 2023 και κατόπιν στο 2025, αποδεικνύοντας στην πράξη πως καμία διάθεση για λύση δεν υπάρχει. Από την στιγμή ανάληψης καθηκόντων, μέχρι και σήμερα, καμιά ουσιαστική κίνηση δεν έχει γίνει προς την πολιτική διαλογής στην πηγή. Ούτε εκστρατείες ενημέρωσης προς τους πολίτες για τα όσα συντελούνται και φυσικά καμιά κουβέντα για κλείσιμο της Φυλής.

Η μόλυνση, μετά το περιβάλλον, επηρεάζει εμάς τους ίδιους. Εκτός από τις τρομακτικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας, θα πρέπει, ως κάτοικοι, να κατανοήσουμε πως η μόλυνση, αργά ή γρήγορα, θα μας διώξει από τις γειτονιές μας. Ποιος θα θέλει να μείνει σε μια περιοχή που μυρίζει σκουπίδια; Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα πέσουν στα τάρταρα ακόμα και αν έχουμε σταθμούς ΜΕΤΡΟ έξω από τα σπίτια μας. Συνέπεια της φτωχοποίησης θα είναι η ερημοποίηση.

Οι γειτονιές μας στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, στο Ίλιον και την Πετρούπολη ταλαιπωρούνται εδώ και 60 χρόνια από την εγκατάσταση της χωματερής στη Φυλή. Οι κύριοι Πατούλης και Μητσοτάκης, σε αγαστή συνεργασία, προωθούν την επέκταση της Χωματερής. Την ίδια στιγμή αρνούνται πεισματικά να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των περιοχών μας, τις οποίες επισκέπτονται μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες εμμένοντας σε επικοινωνιακά παιχνίδια! Αφού, λοιπόν, αδιαφορούν για τη Δυτική Αθήνα πηγαίνουμε εμείς στο χώρο στον οποίο αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.