Home Δυτική αθήνα «Όχι» στην Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, από τους καθηγητές και γονείς της Δυτικής Αθήνας
«Όχι» στην Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, από τους καθηγητές και γονείς της Δυτικής Αθήνας

«Όχι» στην Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, από τους καθηγητές και γονείς της Δυτικής Αθήνας

0
0

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς ζητώντας την αναδιάρθρωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Με αιτήματα την αναδιάρθρωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων και της ύλης των άλλων τάξεων, καθώς και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την Πέμπτη 5/5/2022 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Περιστέρι έπειτα από απόφαση των Α,Β,Γ ΕΛΜΕ (Περιστερίου/ Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι/ Ίλιον, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό αντίστοιχα) και των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πετρούπολης και Περιστερίου. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τα ΔΣ των φορέων μαζί με γονείς από σχολεία της Πετρούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Πετρούπολης, «οι εκπρόσωποι των καθηγητών αναφέρθηκαν σε όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χρονιά που διανύουμε δεν είναι η «κανονική» χρονιά που αναφέρει το υπουργείο Παιδείας αλλά είναι μια χρονιά με σοβαρά ζητήματα (αναφέρθηκαν τα μαθησιακά κενά λόγω πανδημίας, έλλειψη καθηγητών, κενά ακόμη και αυτή την περίοδο, αύξηση ύλης σε ορισμένα μαθήματα, κ.α)».

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έθεσε επιπλέον δύο ζητήματα:

  • Τις προσεχείς διαγνωστικές εξετάσεις στις 18/5 που θα γίνουν στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας (συνολικά σε 300 Γυμνάσια και 300 Δημοτικά σε όλη την Ελλάδα) οι οποίες δεν θα γίνουν για την βελτίωση των συνθηκών αλλά θα διεξαχθούν για να αποτελέσουν ένα ακόμα εργαλείο για την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων στα πλαίσια της «αξιολόγησής τους».
  • το ζήτημα της δεδηλωμένης βούλησης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για μαζικές διακοπές παροχής ηλ. ενέργειας σε ιδιώτες που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε διακοπές ρεύματος και σε σπίτια οικογενειών μαθητών που δίνουν τον αγώνα τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας κ. Αλεξανδρής», συνεχίζει στην ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων Πετρούπολης, «είπε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματα και τις θέσεις των φορέων, δήλωσε ότι η εικόνα που έχει από τους συντονιστές εκπαίδευσης είναι ότι η ύλη τουλάχιστον στην Γ’ Λυκείου έχει ολοκληρωθεί. Επίσης τόνισε ότι η εκπαιδευτική χρονιά τελειώνει ευτυχώς χωρίς σοβαρά ζητήματα, ανέφερε δε ότι το κράτος στάθηκε αρκετά γαλαντόμο στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού στα σχολεία και αυτό αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος, πχ το μικρό ποσοστό των κλειστών τμημάτων. Χαρακτήρισε την τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής ως χρήσιμα εργαλεία που θα πρέπει να εφαρμοστούν και οι όποιες διορθώσεις γίνονται σε αυτά από το Υπουργείο δείχνουν ότι το Υπουργείο ακούει και επεμβαίνει όπου αυτό χρειάζεται».

Τελειώνοντας η Ένωση Γονέων Πετρούπολης αναφέρει:

«Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε όλοι είναι η εικόνα που θέλει να δώσει το Υπουργείο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν έχει καμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία. Δίνουμε νέο ραντεβού στις επόμενες κινητοποιήσεις».