Home Δυτική αθήνα ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: “ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…” ΤΗΣ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ!
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: “ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…” ΤΗΣ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: “ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…” ΤΗΣ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

0
0

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου καταγγέλλει για εμπαιγμό την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Ντηνιακό για τη δήλωση ικανοποίησης στα μέτρα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση των λυκείων

 

 

Με τη φράση «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», ξεκινάει την ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χαϊδαρίου με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε Λύκειο του δήμου όπου από κοινού  με τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Ντηνιακό, εξέφρασαν «εν κρυπτώ την ικανοποίησή τους για τα μέτρα της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

Η κ. Κεραμέως όπως γράφει η ανακοίνωση «δήλωσε ότι τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας, ενώ ο δήμαρχος επεσήμανε την καλή συνεργασία που έχει με το Υπουργείο!»

Αναλυτικά η συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι μόνιμη επωδός του Υπουργείου, δεν μας εκπλήσσουν οι δηλώσεις. Τον Σεπτέμβριο, από τη πρώτη μέρα, που άνοιξαν τα σχολεία πάλι μας διαβαβαίωναν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Τώρα εάν έκλεισαν 5 μήνες ήταν μια αναποδιά που δεν μπορούσε να την προβλέψει η κυβέρνηση, κάτι σαν “φυσικό” φαινόμενο! Επανέρχονται όμως, με την ίδια ακριβώς κοροϊδία! Το θλιβερό είναι όταν η δημοτική αρχή, επιλέγει να χειροκροτήσει την αντιστροφή της πραγματικότητας και να γίνει μέρος του εμπαιγμού!

Να το ξεκαθαρίσουμε, μετά από από 5 μήνες κλειστά τα σχολεία, το μόνο που εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας είναι για άλλη μια φορά η ατομική ευθύνη  να αυτοδιαγνώσουμε, να αυτοδηλώσουμε, και να αυτοθεραπεύσουμε τα παιδιά μας!

Τέρμα πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία!!

Επιτέλους, απαιτούμε η κυβέρνηση  να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών, εκπαιδευτικών, την αναπλήρωση των μορφωτικών ελλειμμάτων, και την κοινωνική/ψυχολογική στήριξη όπου αυτό είναι αναγκαίο.

  • Με μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους
  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη
  • Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού: υγειονομικού, εκπαιδευτικού, καθαριότητας και επιστημονικού
  • Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά και συνολικά κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Εδώ και τώρα πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να υλοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές

Υ.Γ. ο κος Δήμαρχος αντί να χειροκροτεί το “θεάρεστο” έργο της κυβέρνησης καλό θα ήταν να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σχολικής καθαριότητας, που είναι στις αρμοδιότητες του, καθώς είναι τραγικές οι ελλείψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες».