Home Δυτική αθήνα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

0
0

Τη μεταφορά του Κέντρου Υγείας Αγ. Ιερόθεου στην Πετρούπολη καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου και Πετρούπολης.

 

Ως άθλια και επικίνδυνη κυβερνητική μεθόδευση για τη συρρίκνωση των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας καταγγέλλουν, η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου και Πετρούπολης, την πρόταση μεταφοράς του Κέντρου Υγείας Αγ. Ιερόθεου στην Πετρούπολη.  

 

Φωτιές άναψε η ενημέρωση του δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση για την στελέχωση του πρώην ΙΚΑ και την λειτουργία του με όλες τις ειδικότητες.
Ο κ. Βλάχος μετέφερε στο σώμα την πρόταση που είχε από τον διοικητή της Β’ ΔΥΠΕ Χρήστο Ρόιλο για την μεταφορά και στέγαση του ΙΚΑ Αγ. Ιερόθεου στο κτίριο του ΙΚΑ Πετρούπολης με όλο το ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικού.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις όλων των αντιπολιτευτικών δυνάμεων, που υποστήριξαν ότι η ομόφωνη απόφαση που έχει παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να υπάρξει πίεση από τη δημοτική αρχή για στελέχωση με νέες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι με μετατάξεις όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το θέμα.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Συνέχεια στο θέμα έδωσαν με κοινή ανακοίνωσή τους η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου και Πετρούπολης, όπου καταγγέλλουν και καταδικάζουν την άθλια και επικίνδυνη, όπως την χαρακτηρίζουν, μεθόδευση της κυβέρνησης της ΝΔ για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας του Άγιου Ιερόθεου (πρώην ΙΚΑ) και τη μεταφορά του στην Πετρούπολη.

Πιο συγκερκιμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Στη πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πετρούπολης, για επαναλειτουργία του πρώην ΙΚΑ με πλήρη στελέχωση, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού της Πετρούπολης, ο δήμαρχος Πετρούπολης Στ.Βλάχος μετέφερε ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Διοικητή της Β΄Υγειονομικής Περιφέρειας λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο  κ.Ροϊλός έχει κάνει μια ρηξικέλευθη πρόταση, να μεταφερθεί το ΙΚΑ Αγίου Ιεροθέου στη Πετρούπολη… για μας θα ήταν ευχής έργο αυτό…»

Η κυβέρνηση και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) εφαρμόζουν την ανάλγητη πολιτική της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οι αλλεπάλληλες μεταφορές, συρρικνώσεις και συγχωνεύσεις μαζί με τις μετακινήσεις προσωπικού από δομή σε δομή είχαν τραγικά και ολέθρια αποτελέσματα για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.

 

Η Διοίκηση Παχατουρίδη τι κάνει;

  • Σε μια περίοδο που το Περιστέρι, όπως και όλες οι λαϊκές περιοχές, πλήττεται με σφοδρότητα από τις συνέπειες της πανδημίας η διοίκηση Παχατουρίδη αβαντάρει το κλείσιμο άλλης μιας μονάδας υγείας (μετά από αυτή της Νέας Ζωής);
  • Ο δήμαρχος του 70% όχι μόνο αφήνει να χαθεί μια πολύτιμη για την πόλη ιατρική μονάδα αλλά δεν έχει και την ευθυκρισία να ενημερώσει το λαό της πόλης για τις εξελίξεις που ετοιμάζονται εις βάρος του;
  • Είναι δυνατόν να μαθαίνουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της 2ης ΥΠΕ από δηλώσεις του Δήμαρχου Πετρούπολης;

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

 

  • Αντί να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που αιτείται την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και την επαρκή κρατική χρηματοδότηση, συναινεί στην κατάργηση ενός γειτονικού κέντρου υγείας και τη μεταφορά του στην Πετρούπολη, λες και οι κάτοικοι του Αγίου Ιεροθέου έπαψαν να έχουν ανάγκη των υγειονομικών παροχών

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

 

  • Κάτω τα χέρια από το ΙΚΑ Αγίου Ιεροθέου. Ούτε σκέψη για μεταφορά του σε άλλο δήμο.
  • Άμεση στελέχωση των τοπικών κέντρων υγείας, με όλες τις ειδικότητες που είναι αναγκαίες, με μόνιμο προσωπικό
  • Στήριξη του αγώνα των κατοίκων της όλης της δυτικής Αθήνας για πρωτοβάθμια υγεία που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και των ασθενών.

 

Ζητάμε άμεσες ενέργειες του Δημοτικών Συμβουλίων. Να μην περάσει το νέο έγκλημα σε βάρος της Υγείας μας.