Home Δυτική αθήνα ΠΑΜΕ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΙΛΙΟΝ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΠΑΜΕ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΙΛΙΟΝ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΠΑΜΕ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΙΛΙΟΝ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

0
0

Διαδηλώσεις σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους και Καματερό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ μαζί με φορείς, σωματεία και μαθητές από τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας.

 

Μαζικές διαδηλώσεις και αυτοκινητοπομπή σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους και Καματερό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, μαζί με φορείς και σωματεία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική σε υγεία και παιδεία και την κρατική βία.

 

Με συνθήματα «δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία. Όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης. Στην Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπομπή σε όλη την πόλη , ενώ στους Αγίους Αναργύρους συμμετείχε ο Γιάννης Πρωτούλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

 

 

Στο Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση σε γειτονιές από τους Οικοδόμους, τους Συνταξιούχους και τον Σύλλογο Γυναικών ενόψει του συλλαλητηρίου της Τετάρτης στα Προπύλαια στις 6 μ.μ..

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Στο κάλεσμα των σωματείων και των φορέων της Δυτικής Αθήνας αναφέρεται: «Ένα χρόνο μετά τον ερχομό της πανδημίας στη χώρα μας και ο λαός συνεχίζει να δίνει τη μάχη, για τη ζωή και τα δικαιώματά του, σε όλο και πιο αντίξοες συνθήκες.

Αυτό τον ένα χρόνο, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην ενισχύσει με κανέναν τρόπο το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο είναι πια στα όριά του. Οι ΜΕΘ, σε πολλά νοσοκομεία στην Αττική, είναι ήδη στο 100%, καθώς τα συσσωρευμένα κενά χρόνων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό τα “γονατίζουν”, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών και οδηγώντας τους υγιειονομικούς σε φυσική και ψυχολογική εξουθένωση. Αντίθετα, οι επιχειρηματίες της Υγείας συνεχίζουν ανενόχλητοι τις κερδοφόρες μπίζνες τους.

 

 

Παράλληλα, δεν έχει γίνει τίποτα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τον κορονοϊό και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το έχουμε πληρώσει αυτό με αίμα, μετρώντας νεκρούς από κορονοϊό, αλλά και από εργοδοτικά δυστυχήματα, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά του ιού στους χώρους δουλειάς, μόνο τις τελευταίες μέρες στα super market της περιοχής μετράμε πάνω από 40 κρούσματα , αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο, για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Το να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να επιστρέψουν μαθητές και φοιτητές με ασφάλεια στις αίθουσές τους, είναι “ψιλά γράμματα” για τους κυβερνώντες, ενώ ακόμα και ο εμβολιασμός, που θα “έφερνε την ελπίδα”, προχωράει με ρυθμούς χελώνας, με δική τους ευθύνη.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πανδημία, ενισχύει προκλητικά τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ “κουνάει το δάχτυλο” στον λαό, προτάσσοντας την ατομική ευθύνη του (“ξεχνώντας” βολικά τις δικές της). Συκοφαντεί και απαξιώνει κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει επίδειξη αυταρχισμού, επιχειρώντας να καταστείλει κάθε αγώνα και να επιβάλει καθεστώς αστυνομοκρατίας, τραμπουκίζοντας εργαζόμενους, φοιτητές που κινητοποιούνται, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά, περαστικούς, αθλούμενους σε πλατείες και γειτονιές.

 

 

Απέναντι σε αυτή την επίθεση κράτους και εργοδοσίας, διέξοδο θα δώσει ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών. Αυτό το κρεσέντο συκοφαντίας, βίας και καταστολής κατευθύνεται ενάντια στον λαό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα!

Καλούμε τον λαό να κάνει την οργή και την αγανάκτησή του ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική και την κρατική βία πάλη και αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά του!

Όλοι μαζί, με μια φωνή, να απαιτήσουμε:

  • Επίταξη εδώ και τώρα, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων και της ΠΦΥ με υγειονομικό, βοηθητικό προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος – τεστ, στα σούπερ μάρκετ και σε μεγάλους χώρους δουλειάς.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, στήριξη για τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».

ΠΗΓΗ:902.gr