Home Δυτική αθήνα ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΝΤ. ΕΠΙΤΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

0
0

Αντίθετοι στον αποκλεισμό των μαθητών των εσπερινών λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών των Αγίων Αναργύρων

 

Την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που βάζει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια κοινή για τα γενικά και τα εσπερινά λύκεια, δηλώνουν οι μαθητές των Αγίων Αναργύρων.

 

Με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ένα τεράστιο εμπόδιο που βάζουν στους μαθητές των εσπερινών λυκείων στην προσπάθεια για την μόρφωσή τους και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σαν να μην έφταναν οι εδώ και τόσο καιρό δυσκολίες στην εκπαίδευση όλων των μαθητών, σαν να μην έφτανε ότι έχουμε να μπούμε σε τάξη και να κάνουμε κανονικό μάθημα ένα χρόνο, η κυβέρνηση τολμά να ψηφίζει νέο νομοσχέδιο που βάζει επιπλέον φραγμούς στην εκπαίδευση μας!!
Ήδη με την επαναλειτουργία των σχολείων να πηγαίνει για τη… δευτέρα παρουσία μπαίνουν τεράστια εμπόδια στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, να περάσουμε σε κάποια σχολή. Η παιδεία εδώ και χρόνια γίνεται όλο και πιο ταξική καθιστώντας σχεδόν υποχρεωτικά τα φροντιστήρια και τα ατελείωτα ιδιαίτερα, αλλά τώρα το τερμάτισαν!

Βάζουν ακόμα ένα τεράστιο εμπόδιο στους μαθητές των εσπερινών λυκείων αφού με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, η νέα ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια θα είναι κοινή με αυτή των γενικών λυκείων. Καταργείται δηλαδή ακόμα και αυτή η διευκόλυνση προς τους μαθητές των εσπερινών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, δηλαδή ένα ποσοστό 1% να έχει πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο με βάση διαμορφωμένη από τους βαθμούς που έγραψαν στις πανελλήνιες οι μαθητές των εσπερινών λυκείων.

Οι μαθητές του εσπερινού στην περιοχή μας κινητοποιούνται το τελευταίο διάστημα και γι΄ αυτό καλούμε τους μαθητές των εσπερινών λυκείων και τους μαθητές των Αγίων Αναργύρων και Καματερού να στηρίξουμε τον αγώνα τους και να οργανώσουμε την κοινή μας δράση απέναντι στο άδικο νομοσχέδιο.

Την Κυριακή 14.3.21 στις 19:00 συζητάμε μέσω webex στη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Email επικοινωνίας: syntonistiko.agkam@gmail.com