Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

0
0

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε εργαζόμενος στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Θοδωρής Σκολαρίκος στην ιστοσελίδα της παράταξης.

 

Σε επικοινωνία του με τον Δήμαρχο της πόλης Στ. Τσίρμπα, ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξη του ζητήματος καθώς και για τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης, ενώ κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι χειρίζεται το θέμα εν κρυπτώ.

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ επικοινώνησε με το γραφείο Δημάρχου των Αγίων Αναργύρων – Καματερού στις 2 μ.μ. της Τετάρτης 16/9. Μέχρι τις 7:29 μ.μ. που αναγράφεται το ρεπορτάζ, δεν λάβαμε απάντηση παρά τη διαβεβαίωση ότι θα επικοινωνήσει το Γραφείο Τύπου του Δήμου!

 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔ. ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Με επικοινωνία του  με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θοδωρής Σκολαρίκος στις 15/9 ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις πληροφορίες για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κρούσμα σε εργαζόμενο στο Ναό που υπάρχει εντός του νεκροταφείου και είπε ότι είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Ο κ. Σκολαρίκος ζήτησε να ελεγχθούν με τεστ όλοι οι εμπλεκόμενοι,  να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών και συμπλήρωσε ότι απαιτείται να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση  από τη δημοτική αρχή για την εξέλιξη του ζητήματος.

 

ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Μάλιστα την επομένη στις 16/9 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν γραπτό αίτημα προς τον Δήμαρχο όπου ζητούν πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δήμου και τα αποτελέσματα ιχνηλάτησης του κρούσματος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Σε χθεσινή παρέμβαση μας στο Δήμαρχο ζητήσαμε ενημέρωση για το κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο στο ναό του νεκροταφείου. Ο Δήμαρχος μας είπε ότι το μοναδικό τέστ που έχει γίνει είναι σε εργαζόμενο της δημοτικής επιχείρησης νεκροταφείου που ήρθε σε επαφή με τον εργαζόμενο στο ναό και το αποτέλεσμα  ήταν αρνητικό. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αρκεί . Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τεστ σε όλους όσους είχαν στενή επαφή με τον εργαζόμενο στο ναό, για  να υπάρχει ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους του δήμου όσο και για τους επισκέπτες του νεκροταφείου, που ένα σημαντικό κομμάτι τους είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.  Επιπλέον, δε μπορεί η δημοτική αρχή να χειρίζεται το θέμα εν κρυπτώ . Απαιτείται ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης του κρούσματος.