Home Δυτική αθήνα «ΙΑΝΟΣ»: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΙΑΝΟΣ»: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«ΙΑΝΟΣ»: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

0
0

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας «Ιανός».

 

 

Από την πρώτη στιγμή που η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο κ. Πατούλης έδωσε σαφείς οδηγίες προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης δίνοντας έμφαση στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Ειδικότερα:

– Εντατικοποιήθηκαν περαιτέρω οι αυτοψίες και οι καθαρισμοί σε όλα τα ρέματα της Αττικής, με έμφαση σε αυτά που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

– Με εντολή του Περιφερειάρχη εστάλη σήμερα το πρωί κατεπείγον έγγραφο προς όλους τους Δήμους της Αττικής, με το οποίο τους καλεί να μεριμνήσουν για τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής για το οδικό δίκτυο που εμπίπτει στη δική τους αρμοδιότητα, καθώς και για την σήμανση και φύλαξη των Ιρλανδικών Διαβάσεων στις επικίνδυνες περιοχές σε συνεργασία με τα κατά τόπους Τμήματα της Τροχαίας.

– Σε ρέματα και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται ειδικά χωματουργικά μηχανήματα, ενώ σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ θα βρίσκονται συνεχώς αντλίες απάντλησης υδάτων.

– Ο κ. Πατούλης συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με όλους τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Αττικής και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλου, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε σαφείς εντολές να τεθούν όλοι οι αρμόδιες υπηρεσίες όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής σε πλήρη ετοιμότητα. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για συστάσεις και από τους Αντιπεριφερειάρχες προς τους πολίτες, προκειμένου όλο το κρίσιμο διάστημα της κακοκαιρίας, να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί συνεχώς της εξέλιξη της κακοκαιρίας και αν απαιτηθεί, θα προβεί σε προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ανακοινωθούν με νεότερη ενημέρωση.

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Αυτή την ώρα απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας είναι η καλύτερη προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Εντείνουμε τα προληπτικά μέτρα, βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας συμπολίτης μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους από τους οποίους ήδη έχουμε ζητήσει να προβούν σε όσα προληπτικά μέτρα απαιτούνται για τη θωράκιση των περιοχών τους αλλά και σε απόλυτο συντονισμό με την Πολιτική Προστασία θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση, με ενότητα και ψυχραιμία».

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες για την καλύτερη προστασία τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τα εξής:

 

– Να περιορίσουν όσο κατά το δυνατόν τις άσκοπες μετακινήσεις.

– Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρήσει, πεζοί ή με όχημα.

– Να μην διέρχονται κάτω από μεγάλα δένδρα και πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Να αποφεύγουν διαμονή σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους κυρίως σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

– Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

– Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

– Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ΔΕΙΤΕ LIVE THN ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ “ΙΑΝΟΥ”