Home Δυτική αθήνα ΑΙΓΑΛΕΩ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

ΑΙΓΑΛΕΩ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

0
0

Τον σοβαρό τραυματισμό δύο εργαζομένων γυναικών στα ΕΛΤΑ του Αιγάλεω καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ.

 

Συγκεκριμένα δύο εργαζόμενες τραυματίστηκαν σοβαρά την Τρίτη 3/11/2020 στη Μονάδα Διανομής (ΜΔ) Αιγάλεω των ΕΛΤΑ, σε εργατικό ατύχημα, όταν καταπλακώθηκαν από χρηματοκιβώτιο, όπως αναφέρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εν ώρα εργασίας επιχειρήθηκε η μεταφορά του χρηματοκιβωτίου με κλαρκ με αποτέλεσμα να γίνει ανατροπή του χρηματοκιβωτίου και να πέσει πάνω στις δύο εργαζόμενες προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό τους και τη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων, δηλώνει «την αμέριστη συμπαράσταση του στις δύο συναδέλφισσες που χτες στη ΜΔ(Μονάδα Διανομής) Αιγάλεω των ΕΛΤΑ  τραυματίστηκαν σοβαρά σε εργατικό ατύχημα, όταν καταπλακώθηκαν από χρηματοκιβώτιο, και τις οικογένειές τους. Ευχόμαστε ταχύτατη ανάρρωση και γρήγορα γερές και δυνατές να επιστρέψουν κοντά μας.

Το εργατικό ατύχημα που έγινε χθες στη ΜΔ Αιγάλεω των ΕΛΤΑ είναι ακόμα μία απόδειξη ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ και η κυβέρνηση δεν υπολογίζει στο ελάχιστο τις ζωές μας.

Είναι απαράδεκτο εν ώρα εργασίας σε ένα ταχυδρομικό γραφείο να επιχειρείται μεταφορά υπέρβαρων και τεράστιων σε όγκο αντικειμένων, την ώρα που δεκάδες συνάδελφοί βρίσκονται στο χώρο. Χωρίς να έχουνε παρθεί μέτρα ασφαλείας χωρίς να έχει εκκενωθεί η αίθουσα. Αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης στάσης της διοίκησης ήτανε να κατά πλακωθούν οι δύο συναδέλφισσες μας, από χρηματοκιβώτιο.

Να μην προσπαθήσει να κρυφτεί η διοίκηση των ΕΛΤΑ!  Το εργατικό ατύχημα συνέβη, ενώ στο χώρο για την μεταφορά, υπήρχε διευθυντής της εταιρείας, η ίδια η εργοδοσία δηλαδή.

Να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της η εργοδοσία και το κράτος.

Κατά την παρέμβαση του συνδικάτου, σήμερα,  στο χώρο αναδείχθηκαν μία σειρά προβλήματα που αφορούν τη διαμόρφωση του χώρου δουλειάς, του κατά πόσο είναι ασφαλής για τους εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει ούτε έξοδος κινδύνου, ενώ η στενότητα των διαδρόμων είναι χαρακτηριστική. Όπως χαρακτηριστική είναι η στάση της διοίκησης που κατ’ εξακολούθηση πραγματοποιούνται εργασίες διαφόρων τύπων εν ώρα εργασίας δεκάδων συναδέλφων, χωρίς να παίρνονται μέτρα ασφαλείας.  Δυστυχώς το εργατικό ατύχημα, η κατάσταση για τα μέτρα ασφάλειας στο Αιγάλεω είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ των τεράστιων ευθυνών που διαχρονικά έχουν οι κυβερνήσεις, παλιές και νέες,  και οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ, είναι ακόμα μία απόδειξη πως δεν υπολογίζουν στο παραμικρό την υγεία μας την ανθρώπινη ζωή και το μόνο που υπολογίζουν είναι τα κέρδη.

Και το Συνδικάτο καταλήγει, «καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευσή του, την Κυριακή 8 Νοέμβρη 10.30 π.μ., στην αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5, Αθήνα)».

Εξάλλου, η «Δημοκρατική Συνεργασία ΕΛΤΑ» και η «Αγωνιστική Ενότητα Ταχυδρόμων Αθήνας και Ν. Αττικής», σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι, «καταγγέλλουμε, στους συναδέλφους, τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης και διαχρονικά των κυβερνήσεων για το εργατικό ατύχημα που έγινε χθες στο Αιγάλεω, στην Μονάδα Διανομής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολύ σοβαρά δύο συναδέλφισσες μας και να νοσηλεύονται σε άσχημη κατάσταση».