Home Δυτική αθήνα ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0
0

Η Αντωνία Αθανασοπούλου θα εκπροσωπεί πλέον την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

Μετά τη συμπλήρωση δύο ετών παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου αποφάσισε την εναλλαγή στην εκπροσώπησή της με την Αντωνία Αθανασοπούλου να αντικαθιστά τον Πάνο Παπανικολάου.

Με ανακοίνωσή της η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου αιτιολογεί την κίνηση αυτή:

«Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την αντεργατική-αντιλαϊκή της πολιτική με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της σε όλα τα κοινωνικά κινήματα και σε κάθε αγωνιστική τοπική διεκδίκηση των κατοίκων για ποιότητα ζωής στην πόλη. Μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, απέναντι στη δημοτική αρχή Παχατουρίδη που αποτελεί γνήσιο εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής στο Περιστέρι, εκφράζει την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας του λαού, να ζητήσει την ενίσχυση όλων αυτών που πλήττονται διπλά από την υγειονομική και την οικονομική κρίση, να συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τα συνεχόμενα αποτυχημένα lockdown.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουμε στα κείμενα αρχών και στις διακηρύξεις μας όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι και ποτέ δεν ήταν μια δημοτική παράταξη του αστικού κομματικού κοινοβουλευτισμού. Από την ίδρυσή της, εδώ και 27 χρόνια, είναι μια πολύμορφη αυτενεργός συλλογικότητα της αντισυστημικής – ριζοσπαστικής – αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην οποία συσπειρώνονται αγωνίστριες και αγωνιστές των κοινωνικών και τοπικών κινημάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας, η αγωνιστική – πολιτική – πολιτιστική συλλογικότητα των Περιστεριωτισών και των Περιστεριωτών που δεν αναθέτουν σε κοινοβουλευτικούς και σε δημοτικούς πολιτικάντηδες το παρόν και το μέλλον αλλά παίρνουν οι ίδιες και οι ίδιοι στα δικά τους χέρια τον αγώνα για τις ζωές τους και για τις γειτονιές τους.

Σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις στην πόλη μας, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δεν είναι μια αρχηγοκεντρική δημοτική κίνηση. Δεν επιλέγουμε υποψήφιο δήμαρχο αυριανό «πολιτευτή», δεν πιστεύουμε στη λογική της ανάθεσης, της σωτηρίας του λαού από τοπικούς «ηγέτες» και της αυθεντίας. Αντίθετα, προτάσσουμε την εναλλαγή στο δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της θητείας. Γιατί είμαστε μία συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης και αγώνα κι όχι απλά ένα δημοτικό προεκλογικό ψηφοδέλτιο. Από τη μεριά μας, θεωρούμε στοιχείο της πολιτικής που θέλουμε να εκφράσουμε και το θέμα της εναλλαγής των μελών μας στην εκπροσώπηση μας στα διάφορα δημοτικά όργανα. Δεν το βλέπουμε ως μια τυπική διαδικασία, αλλά ως μια συνειδητή πολιτική άποψη που λέει ότι η παραγωγή και η άσκηση πολιτικής συμπεριλαμβάνει όλους και όλες μας.

Με τη συμπλήρωση, λοιπόν, 2 χρόνων στο δημοτικό συμβούλιο και μετά από συλλογική συζήτηση αποφασίσαμε την εναλλαγή στην εκπροσώπησή μας. Τη θέση που πετυχημένα είχε μέχρι σήμερα ο Πάνος Παπανικολάου, αναλαμβάνει πλέον η Αντωνία Αθανασοπούλου – Βαφειάδου.

 

Nα φέρουμε τα κάτω πάνω!

Για να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές στα χέρια μας!

Μόνο ο λαός σώζει το λαό!»